maanantai 6. marraskuuta 2017

Muulin ravijuoksukoulu osa 2

Kaikki kuvat ja tuorein video: Aino Holmberg

Kerroin viime viikolla, kuinka olin alkanut jälleen opettaa Muulia ravaamaan talutuksessa ja kuinka se onnistuikin, mutta Muuli suorittu naama norsunvitulla. Sain paljon vinkkejä Facebookin kautta, mutta toteutusvaiheessa päätinkin kuunnella itseäni. Minun on nimittäin vaikeaa toteuttaa jotain, mikä ei kuulu omaan "työkalupakkiini". Olisi pitänyt jo aiemmin miettiä ihan itsekseen, miten homman ratkaisee ja olla pitäytymättä missään tietyssä metodissa kuten olla antamatta kauraa jne.
Osittain vinkeillä, osittain omilla aivoilla lähdin ratkomaan ongelmaa.

Muulin veemäinen pään viskominen oli joko innostumista tai todennäköisemmin tyytymättömyyttä. Ihmistä kohtaan ei olla tyytymättömiä, joten laitoin sen peruuttamaan jos se alkoi viskoa päätään. Olen nyt treenannut tätä Muulin kanssa kolme kertaa. Ensimmäisellä ja toisella kerralla se joutui peruuttamaan kahdesti ja viimeisimmällä kerralla ei enää ollenkaan.


Ei, kuolain ei ole tarkoituksella noin. Se menee itsestään väärälle puolelle remonttiturpista kun turpis on löysä ja kuolaimissa ei ole ohjia. Normaali bloggaaja jättäisi tällaisen järkyttävän rääkkäyskuvan julkaisematta, minä taas kaipaan elämääni hieman rähinää.
 

En odottanut Muulin ravaavan koko suoraa, vaan halusin vain hyviä nostoja, koska niissä se viskoi päätään. Otin myös kaurat mukaan, jolloin pystyin heti ravisiirtymisen jälkeen kehumaan äänellä "hyvääää", sitten pysähdys ja kauraa suuhun. Ja saman tien uudestaan. Uskon siihen, että opetus on tehokkainta kun toistoja voidaan tehdä tiuhaan tahtiin.

Varusteena käytin edelleen naruriimua, vaikka videoilta epäiltiinkin, että riimun heiluminen ärsyttäisi Muulia. Jotenkin en vain uskonut siihen Muulin tuntien, koska olen kuitenkin alusta asti käsitellyt sitä naruriimulla. Ja jos se nyt sattuisikin ärsyttämään, niin siihen jos johonkin on vain pakko siedättyä.

Kun pääsin tekemään useita toistoja ja Muuli tajusi, mitä siltä halutaan, se oppi, että kun vien käden eteen, tarkoittaa se raviin siirtymistä. Pääsin siis eroon siitä, että heiluttaisin kättä tai narua Muulin takapäätä kohti. Riitti, että ojensin käden suoraan eteen ja maiskautin tai sanoin "ravi".

Ja vielä viimeinen muutos, jonka tein, on että odotan Muulin siirtyvän raviin itse ja alan hölkätä vierellä vasta sitten. Ideaalitilanne olisi varmasti se, että voisin itse alkaa juosta ja Muuli seuraisi esimerkkiä, mutta vielä ei olla siinä.

Kokosin allaolevalle videolle kolmen kerran ravipätkät. Pari ensimmäistä klippiä olikin jo edellisessä ravitreenipostauksessa, mutta puolivälistä eteen päin on viimeisimmältä kerralta.

Muulilla on siinä silavaljaat päällä, koska hetkeä aiemmin oli treenattu aisajuttuja. Talutan Muulia naruriimusta, joka on suitsien alla. Naru ei siis mene kuolaimiin.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti