maanantai 20. marraskuuta 2017

Muuli meni lähettämällä traileriin!


En muista olenko täällä blogissa edes muistanut kertoa, että isona toiveenani olisi, että Muulin voisi lastata traileriin lähettämällä. Olen kuunnellut jo pitkään aivopesua siitä, että se on ainoa turvallinen tapa lastata hevonen, ja olisihan se tapa, miten Muulin saisi yksinään lastattua. Olen kyllä lastannut sen yksin "normaalistikin", eli sitonut edestä ja kiertänyt sen jälkeen sulkemaan takapuomin ja sillan. Tuossa on vain se mahdollisuus, että Muuli saa vetopaniikit ja rykii talliriimun paskaksi. En ole koskaan sitonut sitä trailerissa naruriimusta, enkä ole ajatellut sitoakaan.

Lastaan Muulin naruriimusta, mutta trailerissa riisun naruriimun normiriimun alta pois ja Muuli sidotaan tavallisesta riimusta traileriin. Riimumateriaalista on ollut paljon keskustelua ruskealla foorumilla, siis että pitääkö sen ehdottomasti olla nahkariimu. Enemmistö on nahkariimun kannalla, joten ostan Muulillekin sellaisen heti, kun sopiva riimu tulee vastaan. (Minulle saa tarjota hienoa ruskeaa nahkariimua cob-koossa, toivottavasti riimussa olisi reilusti säätövaraa, ja myös turvassa.)
Tässä alla on jo pariinkin kertaan blogissa ollut lastausvideo reilun vuoden takaa. Tässä näkyy miten olen Muulia aina tähän asti lastannut. Eli eteen kiinni ja narua kiristämällä Muulilta poistetaan mahdollisuus poistua paikalta. Yleensä silloin, kun pää on kokonaan sisällä, se kävelee perälle asti.


Tämä video on tietenkin saanut osakseen paljon negatiivista palautetta. Äänekäs vähemmistö hyväksyy lastauksen vain silloin, kun hevonen menee traileriin vapaana ja sitä namitellaan koko ajan. Sori vähemmistö, oikeassa elämässä ei läheskään aina lastata niin.

Olimme viime viikolla Kari Vepsän luona ja koska kaverini sopi samaan paikkaan samaan aikaan WE-ratsastustunnin, menimme kimppakyydillä. Minä hoidin auton ja polttoaineen, kaveri hoiti trailerin ja ajopuolen. Minulla kun ei ole siihen ajokorttia. Ensin haettiin kaverin hevonen ja sen jälkeen meidän tallilta Muuli. Muuli ei ole Suomessa ollessaan matkustanut vielä kertaakaan toisen hevosen kanssa. Trailerissa ollut hevonen oli Muulille vielä kaiken lisäksi täysin vieras.
Vinssasin sen sisään ylläolevan videon tapaan.

Vepsä työsti Muulia parin tunnin ajan pyöröaidassa (tästä tulee erillinen lähitulevaisuudessa) ja kun olimme lähdössä kotimatkalle, hän lastasi Muulin traileriin puolestani! Siirryin asemiin kameran kanssa ja kaverini toimi assarina takapuomin kanssa.

Suuni loksahti auki, kuinka helposti Muuli saatiin lähettämällä traileriin! Videon kesto on 2 minuuttia ja 10 sekuntia, itse lastaus kesti siis kaksi minuuttia. Toki sitä edelsi pari tuntia intensiivistä työskentelyä, joten Muuli ymmärsi jo, että tämä äijä on tosissaan.

Negaa tulee muuten varmasti myös alla olevasta videosta. Käytetäänhän siinä aika kovaa painetta. Namitkin unohtui, niiden virkaa toimittaa heinäverkko trailerissa.


Tällä kertaa Vepsä ei kuitenkaan ollut työstänyt lähettämistä juuri mitenkään, vaan sen asian suhteen tehtiin töitä viimeksi. (Tästä pääset postaukseen, jossa kerron edelliskerrasta.) Muulin lähettäminen helpottuikin tosi paljon meidän viime kerran jälkeen ja nyt se astelee uusillekin pressuille ja oudoille alustoille tuosta noin vain lähettämällä. En kuitenkaan ole uskaltanut kokeilla lähettämistä trailerin kanssa, koska pidän lastausta niin isona haasteena, etten uskaltanut muuttaa lastaussysteemiämme. Jos Muuli kuitenkin tulee sisään viidessä minuutissa, niin onhan se nyt todella lyhyt aika!

Mutta nyt, kun näin miten helposti se meni, uskallan ehdottomasti kokeilla tätä itsekin jatkossa. Ja jos se ei toimi, niin ainahan sen voi sitten vinssata..

Tässä alla on muuten meidän nopein lastaus ikinä. Tässä ollaan lähdössä Riihimäeltä kotiin Piet Nibbelinkin kurssin jälkeen. Muulikin piti viikonloppua ihan huuhaana ja halusi päästä nopeasti kotiin.


Muuli on muuten matkustanut jo aika paljon tänä vuonna! Kesällä oltiin Riihimäellä, sen jälkeen Mikkelissä aasileirillä, nyt syksyllä oltiin Tukkilassa, Elmamessuilla ja viimeksi Vepsän luona. Johan tässä pitää alkaa etsiä omaa traileria ;) Tai ajaa edes pikku-e.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti