tiistai 25. heinäkuuta 2017

Huutokauppa Palsanmäki nähty ja koettu -vlog

Vierailimme mieheni sukulaisten kanssa Hirvaskankaalla kesälomalla. Hirvaskangas on pieni tuppukylä, mutta se sijaitsee kaikeksi onnekseen ihan nelostien kupeessa, joten sen ohi ajaa perjantaisin todella paljon mökkiläisiä. Täällä sijaitsee telkastakin tutun Aki Palsanmäen koti ja samalla huutokauppa. Huutokauppa järjestetään kesäaikaan joka perjantai 18.00 alkaen. Tavaroiden näyttö alkaa 16.30, mutta tavarat voi katsoa diaesityksenä myös netistä etukäteen.

Huutokauppapäivä ei säänsä puolesta sattunut kohdallemme kovin kauniina. Vettä alkoi sataa ihan kunnolla jo ennen kohteeseen saapumista. Ajattelin että sade karsisi osallistujat minimiin. En tiedä kuinka paljon noissa yleensä käy porukkaa, mutta pihalle ei olisi juuri enempää ihmisiä mahtunut.


Saavuimme kohteeseen juuri puoli viiden maissa, jolloin tavaroiden näyttö alkaa. Saimme auton parkkipaikalle pienen matkan päähän ja kävelimme muutaman sata metriä paikan päälle. Aivan Palsanmäen talon vieressä oleva parkkipaikka oli ihan täynnä ja tien laidassakin oli jo autoja parkissa.
Huutokauppahalli sijaitsee Akin ja Helin talon alakerrassa, autotallissa. Toisessa päässä on kahvila ja toisesta päästä löytyivät tavarat. Ulkona teltasta myytiin myös kahvia, pullaa ja makkaraa sekä fanituotteita.

Jonotimme suomalaiseen tapaan ensin katsomaan tavaroita ja sen jälkeen pullaa. Palsanmäen oma pulla, rähmäpulla, tehdään yksinoikeudella vain tänne. Ostimme tietenkin sellaiset.
Myytävät tavarat oli numeroitu ja ne olivat pöydillä hyvin esillä. Niitä pääsi hiplaamaan ja ennakkosuosikkini, kilikilikello, olikin pyöritettävää mallia, joten en ollut siitä enää kiinnostunut. Budjettini sille oli 30 euroa, mutta nekin rahat säästyivät.


Vettä satoi koko ajan ja Kingslandin sadetakki alkoi liruttaa vettä jaloilleni. Se ei ole kovin pitkää mallia. Odottelin huutokaupan alkuun asti ja kuulin että kuparipannu huudettiin 210 eurolla. Myös meidän porukastamme huudettiin sille hintaa, mutta onneksi sen sai joku muu. Poistuin paikalta varttia yli kuusi ja väkeä marssi edelleen kohti huutokauppaa. Nyt tiet olivat ihan täynnä autoja!


Telkkasarjaa ei tällä kertaa kuvattu, mutta olihan tämä tietynlainen kokemus. En ole sarjaa juurikaan seurannut, mutta moni kertoi että huutokauppahalli ja piha näyttivät telkassa paljon isommilta kuin mitä ne todellisuudessa ovat. Tavarat vaihtoivat hintaa todella korkeilla summilla, kirpputorista tai tori.fi:stä saisi varmasti halvemmalla samoja esineitä. Mutta onhan huutokaupassa se oma juttunsa

Tunnelma välittynee tekstiä ja muutamaa kuvaa paremmin alla olevasta videosta. Kanssani puhumassa on mieheni serkku, Riitta-Liisa.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti