lauantai 8. heinäkuuta 2017

Muulin ja Nassen laidunkesä

Muuli, Tuuli ja Nasse muodostavat meidän tallin läskileirin, joten ne eivät todellakaan laidunna 247. Muulilla ja Nassella ei kuitenkaan ole mitään terveydellistä syytä mikseivät ne saisi laiduntaa. Paitsi ettei niiden tarvitsisi lihoa yhtään. Muulin suhteen olen hieman hysteerinen lihomisen ja kaviokuumeen takia, mutta viimeistään nyt Muuli on totutellut vihreään niin hyvin että se kestää kyllä puoli päivää laitumella muutaman kerran viikossa. Eikä tuo aika varmaan lihotakaan.

Tässä kohtaa laidunnuksen hyödyt ovat riskejä suuremmat, joten antaa mennä vain. Viime kesään nähden en ole ottanut juuri yhtään laidunkuvaa, joten asiaan oli tehtävä muutos. Istuin siis laitumella Nassen ja Muulin kanssa ja kuvasin näitä. Muuli innostu jopa laukkailemaan, mutta kamerani jäi Muulin vauhdille toiseksi enkä saanut kuin muutaman riittävän tarkan kuvan. Siksi pyydänkin aina kuvaavia kavereitani ottamaan nimenomaan laukkakuvia laitumella, niitä kun on kovin vaikeaa itse saada.

Kuvissani tai kuvankäsittelyssäni ei ole mitään punaista lankaa. Käsittelen kuvia hieman Photarin Camera raw-säädöillä, vaikka kuvat ovat ihan jpeggejä. En siis ota raw-kuvia.
Ei kommentteja

Lähetä kommentti