perjantai 16. kesäkuuta 2017

Hetkinen, kaikkia naruriimuja voi suurentaa ja pienentää?!

Olin mainoksen uhri pari kuukautta sitten, kun Kari Vepsä sanoi että hänellä on myynnissä spesiaalinaruriimu, jonka leuan alla olevaa solmua voi siirrellä jolloin riimun kokoa voi säätää.

Solmua liikutellaan siis ihan niin, että sitä löysytellään ja narut vedetään joko silmukkaan tai riimun turpaosaan. On mahdollista pienentää pelkkää turpasosaa ja tai leuan alla kulkevaa pätkää. Jos riimua on muokkaamassa shettikselle, on kaikkia naruja lyhennettävä, jos riimua taas muokataan Muulille, pienennetään pelkkää turpaosaa.

Reetta kokosi Muulille varustepaketin poninsa Koon jäämistöstä ja mukana oli myös kaksi naruriimua, ihana turkoosi Silver Tip ja musta Double Diamond. Jos haluat muuten lukea Reetan mielipiteitä naruriimuista, löytyy postaus vuodelta 2014 täältä. Kokeilin molempia tietenkin heti päähän ja totesin ne hieman isoiksi, sillä jos riimun kiskoi niin ylös ettei turpaosa ollut törkeän iso, sijoittui se Muulin päässä mielestäni liian ylös.

Tätä muuten näkee tosi usein kuvissa, että naruriimun turpaosa on puolessa välissä päätä. Tai vaikka turparemmi olisikin oikealla paikallaan hieman alempana, roikkuu silmu jossain puolen metrin päässä leukaperistä kun turpaosa on aivan liian suuri.

Double Diamond ennen, Muulia häiritsee saman merkin narussa oleva tupsu. Narukin on Koon jäämistöstä ja on ihanan pehmeä käteen jos jossain mielenhäiriössä käsittelee Muulia ilman hanskoja.

Double Diamond ennen

Silver Tip ennen, turpaosa on todella reilu!

Silver Tip vielä sivulta
Pyörittelin riimuja hetken käsissäni ja mietin, että eikö näitäkin muka voisi pienentää, aivan kuten Vepsäriimuakin.
Ja kyllä, ihan samanlainen solmu näissäkin oli (eli juuri se oikeanlainen fiador), joten riimun kokoa pystyi säätämään! En halunnut tehdä riimusta "lyhyempää" joten pienensin vain turpaosaa, jolloin riimu ei ole niin löysä. Taisin itseasiassa pienentää sitä turhankin paljon nyt kun katson näitä kuvia jälkikäteen.

fiador solmu

Double Diamond lipsahti jopa liian pieneksi! Sivuhuomautuksena kerrottakoot että Jenkkilässä muuleilla pidetään riimuja aina näin alhaalla. Sanovat että muulit olisivat hyvin herkkiä nenästään, jolloin niitä on hätätilanteissa helpompi hallita kun riimu on tosi alhaalla.

Silver Tipin riimusta tuli tosi sopiva solmua siirtämällä!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti