tiistai 14. helmikuuta 2017

Jos minulla kasvaisi kultalusikka perseestä..

"Jos saisit valita muuliharrastukseeni kaiken ilmaiseksi, miten harrastaisin", kysyi Katri Vesala blogissaan  Kylmäverinen unelma kun antoi 50 postausideaa bloggaajille. Tavoitteeni on tuottaa postaus jokaisesta noista vinkeistä vuoden 2017 aikana ja tällä kertaa minulla on kuvitteellinen kultalusikka anuksessani.

Raha on ihana asia, olenhan antanut mm sniiduiluvinkkejä hevosen- ja muulinomistajille. Teen tällä hetkellä kahta työtä, en siksi ettenkö voisi muuten pitää Muulia, vaan minulla on pari kivaa reissua tiedossa tälle vuodelle enkä ajatellut palata niiltä tyhjän matkalaukun kanssa.

Suomalaiset ovat kuulemma maailman lottoavin kansa. Itse en ole lähtenyt uhkapeleihin, koska loton palautusprosentti on niin surkea (39,1-41 % lähteistä riippuen) ja voitto kuusi oikein tuloksesta niin olematon (n 1000 €) ja todennäköisyys päävoitolle on niin pieni, ettei lottoamisessa ole mitään järkeä. Suomalaiset ovat myös maailman haaveilevin kansa sillä aina kun jossakin kolmesta eri lotosta on iso päävoitto, ovat iltapäivälehdet täynnä uutisia "näin suomalainen käyttäisi lottovoittonsa". Ja nyt kuulette miten minä käyttäisin lottovoittoni, joka olisi niin iso, että kattaisin sillä ainakin muuliharrastukseni.

Lottovoittoni jälkeen minulla olisi tietenkin Muuli edelleen, mutta ykkösmuuliksi olisin ostanut jenkeistä täydellisen kisatykin. Siis sellaisen, joka antaa heti kiinni ja päästää selkäänsä vaikka viisi kersaa samaan aikaan. Se on sopivasti eteenpäinpyrkivä ja kuitenkin epäreaktiivinen. Olen nähkääs aika laiska ihminen eli jos rahalla saa, niin sillä muulilla pääsee.

Kaikki mun muulit (kyllä, useampi) asuisivat aktiivipihatossa jossa on kaksikin eri makuuhallia, lämpimämpi ja viileämpi. Muulit voivat valita missä haluavat hengata ja ne tietenkin loimitetaan jos ne haluavat loimet. Ainakin hevoset voidaan opettaa näyttämään loimitarpeensa, miksei muulitkin?

Lämpimämpi pihatto lämpiää kattoon sijoitetuilla säteilijöille ja siellä on myös lattialämmitys. Kylmemmässäkin pihatossa on kuiva ja hyvä ilma ilmanvaihdon ja kosteudenpoistajan ansiosta, muulit kun tuppaavat kuseksimaan pihattoihin sisään.
Unohda unelmointi, onhan sinulla minut. t. Muuli

Käytössäni olisi tietenkin lämmitetty maneesi, koska vihaan pakkasta ja liukkautta. Maneesi on osa aktiivipihattoa, eli muulit voivat halutessaan hengata sielläkin. Muulit on opetettu paskomaan suoraan lantalaan, sekin on osa pihattoa. Fiksuja muuleja!

Minulla kävisi valmentaja muutaman kerran viikossa opettamassa ratsastusta ja maastakäsittelyä ja maksan jollekin amerikkalaiselle muulikuiskaajalle että hän tulee aina sillointällöin pariksi viikoksi Suomeen opettamaan minua ja muita muuli- ja aasi-ihmisiä pitkäkorvien käsittelyn saloihin. Silleen sopivasti western horsemanshippiä ja porkkanansyöttelyä. Toki kävisin myös jenkeissä, varsinkin talvella, oppimassa lisää.

Muulien satulat ovat tietenkin mittatilauskamaa, sillä luulisin että jos laitta 10 000 euroa satulaan, niin sen pitäisi pysyä paikoillaan oli askellaji sitten mikä tahansa, vaikka köyrypykkilaukka.

Palkattu kisagroomini pitää kamat puhtaana, koska minä en jaksa niitä hinkuttaa. Kisoissa nimittäin käydään koko ajan, valkku tietenkin verkkaa muulin, joten minä vain matkustelen radat läpi. Muuli on niin fiksu että osaa kouluradat ulkoa, joten voin hauskuuttaa kanssakilpailijoita ratsastamalla radan läpi takaperin istuen. Olen aika huono ratsastaja, joten muulin pitääkin olla melkoinen opetusmestari että kehtaan lähteä sen kanssa ihmisten ilmoille.

En tietenkään kävisi töissä, joten tallilla on aina aikaa käydä. Olen kuitenkin aika sosiaalinen tallillakävijä, joten tällä Suomen ainoalla muuleihin erikoistuneella tallilla olisi täysihoidossa muitakin muuleja ja aaseja. Seula on tosin aika tiheä, eli mitään sekopääomistajia en ole valmis katselemaan. Onneksi aasi-ihmiset ovat pääsääntöisesti fiksumpia kuin hevosenomistajat. Muulinomistajista en osaa niin sanoa, sillä kuka sairas masokisti haluaisi tällaisen villieläimen kontolleen?

En halua rakkoja käsiini, joten työntekijäni hoitelee ruokinnat ja pihaton siivoukset ynnä muut. Onneksi pihatto on hyvin pitkälle automatisoitu, jolloin vesi on aina puhdasta ja lämmintä, olkea on tarjolla vapaasti ja heinäautomaatti tarjoilee heinät säännöllisin väliajoin. Kivennäisetkin tulevat automaatista. Työntekijän ei tarvitse tulla paikalle kuin parin päivän välein täyttämään automaatit ja siivoamaan pihattotarhaa. "Työntekijä" on tietenkin työkkäristä huijattu orjatyöläinen, kun vanhan soppari tulee täyteen, otetaan uutta putkeen. Palkaksi saa vaikka ratsastaa! Tai ainakin yrittää pyydystellä itselleen ratsua. Hyviä vinkkejä ilmaiseen työvoimaan löytyy muuten Orjafirmat-sivulta Facebookista.

Olisihan se mukavaa. Vai olisiko? En tiedä ennen kuin olen kokeillut.

3 kommenttia

 1. Jotenkin musta tuntuu, ettei olisi mukavaa.
  Siis ratsastaminen, kun on kultalusikka anuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm, totta. Varmaan parempi palkata joku ammattilainen hoitamaan se puoli kun mä haudon omaisuuttani :D

   Poista
 2. Vau, tosi kiva että oot ottanut multa ideaa postauksiisi! :)

  VastaaPoista