tiistai 21. helmikuuta 2017

Ihana aurinko!

Olen onnistunut missaamaan kaikki ihanat ja lämpimät kevätpäivät. Paitsi viime viikonloppuna. Olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja tallilla tarkeni pelkällä paidalla! Koska aurinko on aiheuttanut jälleen liukkausongelman, päästin Muulin perinteiseen tapaan laitumen puolelle juoksentelemaan. Tällä kertaa se ei tosin ollut yhtä juoksutuulella kuin aikaisemmin. Se oli kiinnostuneempi heinästä.

Muuli on siitä todella näppärä eläin että kun heittää narun sen niskaan, niin se lähtee seuraamaan. Haluaisin niin kovasti että se ravaisi vierelläni ja kun olimme laitumella viikko sitten, ravasi Muuli pitkät pätkät koppakärryn perässä. Kokeilin siis tällä kertaa ilman kärryjä että lähtisikö se ravaamaan jos kävelen reippaasti. Ja lähtihän se! Kehuin ja palkitsin sitä jatkuvasti ja jopa hölkkäsin hieman. Se on saanut Muulin aivan tolaltaan aikaisemmin, mutta ei onneksi nyt.

Ehkä vielä jonain päivänä se ravaa ihan tuosta vaan ja päästään mätsäreihinkin.

Kiersin laitumen kolme kertaa osittain ravaillen kunnes Muulille ilmeisesti riitti. Olisin niin kovasti halunnut saada sen vielä ravaamaan kerran, jolloin olisin voinut lopettaa harjoituksen, mutta ei. En saa sitä voimalla ravaamaan, ja narukin oli vain heitetty niskan yli. Laitoin sen lopulta vain peruuttamaan paineesta ja kun se sujui hyvin, otin narun pois ja "vapautin" sen laitumelle vielä hetkeksi.

Muuli on voinut olla jo ilman loimea tarhassa kun aurinko lämmittää. Siitä ei vielä irtoa talvikarvaa paitsi hieman takajaloista.

Kiinnostavana yksityiskohtana mainittakoon että irtoava karva on pitkää päälikarvaa eikä sitä "alusvillaa".

Muistiin lisättäköön tällanen pieni seikka viikonlopulta. Muuli hieroi päätänsä ensimmäisen kerran minuun taltuttaakseen kutinan. Kaippa olen nyt epäonnistunut rankasti kun Muuli pääsi niskan päälle.


Tämän näköisenä Muuli käveli ja ravasi luokseni. Kohdalla korvat kääntyivät onneksi heti eteenpäin. Tämän näköinen naama saa nimittäin porkkanan sijasta keppiä.

Muuli saa edelleen palkkion aina kun se tulee itsenäisesti luokse, erityisesti silloin kun se ravaa luokse.


Muuli tykkää pensaista todella paljon!


8 kommenttia

 1. Miten söpöläinen se osaaki olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On :) sun pitää ottaa Eeva mukaan ja tulla katsomaan sitä joskus!

   Poista
 2. Mikä valkoinen pilkku Muulin otsassa on? Ihmettelin, että miten en ole aiemmin sitä huomannut, mutta taitaakin olla jotain muuta kuin merkki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla merkki tai sit siihen on sattunut joku joskus ennen mulle tuloa. Kesällä se oli paljon pienempi eikä sitä erottanut hajakarvoista.

   Poista
 3. Kivoja kuvia :) Nähdäänkö pian taas ratsastuskuvia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei. Mulla on kuitenkin kengätön muuli ja meillä on kenttä ja tarha jäässä. Ja olleet enemmän ja vähemmän jäässä marraskuun alusta lähtien.

   Poista