maanantai 7. marraskuuta 2016

Muuli hierottavana

Kerroin jo joskus aikoja sitten että olen pyytänyt hierojan tsekkaamaan Muuli läpi etten mahdollisesti riko sitä entistä enempää. Tänään se päivä koitti kun hieroja ajoi Forssasta (tai jostain) etelään hierontakeikalle ja tuli meillekin. Soitin tälle Pilville (sukunimi ei tiedossani) kaverin suosituksesta.

Koska #lumikaaos, saavuin tallin pihaan noin 30 sekuntia ennen hierojaa. Mutta sehän riittää. Muuli sisään tuiskusta ja tuulesta ja käytävälle kiinni. Joo, jotkut hierojat hieroo vapaana karsinassa mutta meidän muuli ei sellaiseen lähde. Joku roti kukkahattuilussakin.

Muuli oli aika epäileväinen mutta ei käyttäytynyt vaarallisesti. Se mulkoili ja käänteli korviaan kun Pilvi tutustui siihen. Mutta Muuli antoi tehdä kaiken eikä monottanut. Eihän se ole yrittänyt minuakaan monottaa kuin silloin, kun olin laittamassa ötökkämyrkkyä kesällä sen tisseihin. Virhe.

Epäilyttää t. Muuli
Muutaman kerran Muuli oikeasti maiskutteli ja nautti (videolla yläpuolella) kun Pilvi hieroi sen lapoja. Ristiselkä oli jumituksessa, samoin oikea puoli. Pilvi sanoi että ei ihme kun Muulin selkä on tosi pitkä ja väli kylkiluista lantioon on tosi pitkä myös. Muuli on rankasti takakorkea (ehkä koko loppuelämänsä), joten ristiselkä kipeytyy liikkeessä. Ja jotkut lihaskalvot kiristyy vaikka lihakset olisi ok. Tai jotain.

Mulle näytettiin miten voin itse hieroskella Muulia ja että kuinka pehmeä ja löllö sen lautasten ja takapään kuuluu olla. Lopuksi vielä jalkavenytykset, Muuli ei oikein arvostanut mutta enköhän saa sen arvostamaan kun lahjon kauralla. Pilvi sanoi ettei monikaan hevonen arvosta ensimmäisellä kerralla kun niiden sisäreisiä hierotaan. Muuli oli epäileväinen mutta ei uhkaillut monottamisella, eli on se aika hyvin kesytetty.


Session jälkeen hepat alkoivatkn tulla jo sisään huonon kelin takia, joten aktivoin Muulia vielä karsinassa. Hieronnan jälkeen päästessään karsinaan, muuli ensimmäisenä paskoi ja sitten pissasi. Pilvi sanoikin että ulostetta voi tulla nyt pari päivää normaalia enemmän kun tukkoisuudet Muulissa on avattu. Tjsp.

Palkkasin Muulia kun se nosti harjaa ilmaan ja oli jo lähellä että olisin saanut sen napattua siltä pari kertaa. No Elmassa jatkamme harjoittelua. Jos Sinulle, rakas ja aktiivinen lukijani, tulee mieleen temppuja, joita voisin Elmassa opettaa Muulille sen omassa aitauksessa, niin kerro rohkeasti!

Nythän onkin jännät ajat Muulilla edessä! Tulen tallille seuraavan kerran keskiviikkona ja pakkaan kaikki messuille lähtevät tavarat ja ruuat valmiiksi. Otan mukaan kaikissa mahdollisissa heinäverkoissa olkea, pari heinäpaalia ja jonkinlaisen määrän säilöä mukaan. Onneksi kuivaa heinää voi ottaa reilusti kun se on helppo tuoda myös takaisin tallille jos sitä jää syöttämättä. Mukaan pitäisi pakata eväät torstai-illalle, perjantaille, lauantaille ja sunnuntaille iltaheiniä lukuunottamatta. Onneksi se syö olkea mielellään, on helppoa ottaa olkea mahdollisimman paljon ja antaa sitä vapaasti. Ja toivoa että se myös riittää.

4 kommenttia

 1. Ihan kuin se olisi kasvanut aika tavalla, verraten blogin alkuaikoihin? Se on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se varmaan kasvanutkin, jos ei korkeutta niin leveyttä. Pitäisi muistaa mitata säkäkorkeus ja lautaskorkeus. Mittasin edellisen kerran kesäkuussa tai heinäkuussa ja säkäkorkeus oli noin 143 cm. Kun se oli juuri tullut, ei saatu siitä luotettavaa mittaustulosta, silmämääräisesti se oli 145. Kyllä Muuli on hieno tyttö nykyään :) Vaikkakaan ei niin kaunis enää vaan päivä päivältä tursakkeempi talvikarvan takia ;)

   Poista
 2. Messut tosiaan lähestyy, jee en malta odottaa että näkee Muulin! Jos Muulin ylähuuli on venyväistä sorttia niin hymyily voisi olla hauska opettaa sille! Ja helppo messuillakin opetella, ei muuta kun namin kanssa kokeilemaan. :) ois muuten kiva jos tekisit postauksen noista hierontajutuista, ois kiva vähän yrittää noiyöta omia heposia hieroa kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ylähuulijuttua näkee monella temppuaasilla eli näillä on varmaan jo luontaisia taipumuksia siihen, eli otetaan ohjelmistoon :)

   Voin tehdä hieronnasta jotain kunhan itae pääsen siihen syvemmälle. Ettei tule neuvottu mitään mikä on mahdollisesti vahingollista hevosille :D

   Poista