sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Ostin vuosi sitten syntymäpäivälahjakseni muulin

Täytän tänään 31 vuotta. Sehän ei ole mitenkään erityisen juhlittava luku. Vuosi sitten juhlistin kolmekymppisiä muutaman kaverin läsnäollessa. Erityisen hienoa päivässä oli kuitenkin se, että siirsin samana päivänä muulin ostohinnan myyjän tilille.

Tänään kävin katsomassa sijoitustani. Ulkonäöllisesti se on lihonut, ja luonteeltaan tietenkin kesyyntynyt. Leikkasin siltä otsatukan pois, kun se onneton reuhka on niin säälittävä. Se muuttui heti paljon komeamman näköiseksi. Otin myös kavioista "kehityskuvat", raspia en ole niille näyttänyt pariin kuukauteen kun ne näyttävät kuluvan ihan mukavasti itsestäänkin. Ulkosyrjää saisi raspata matalammaksi, mutta tilanne ei ole vielä niin paha että pitäisi heti toimia. Odottelen mielelläni lumen tuloa ja raspaan sitten, niin ei ole vaarana että kaviot kuluvat liikaa.

Siinä tukkaa leikatessa huomasin taas miten helppoa Muulia on opettaa. Se laski siinä huomaamattaan päätä alaspäin, jolloin leikkaaminen helpottui huomattavasti, kehuin sitä ja annoin palkinnon. Ja sen jälkeen se alkoi laskea päätä useammin ja useammin, kehuin aina ja annoin palkan. Pian aloin viivyttää kehun ja palkan väliä (jotta se pitäisi päätä alhaalla pidempään) ja sekin meni sille jakeluun.
O-ou, taas se laittoi naruriimun päälle laitumelle! Kuva on otettu "kukkulan" päältä, eli yläviistosta. Siksi se näyttää mäyräkoiralta.
Muuli vuosi sitten Espanjassa. Ainakin häntä on kasvanut!
Vaikka tallilla seisoo vesi monessa kohtaa tarhassa, uppoaa muulin kavio korkeintaan puoliväliin veteen/hiekkaan. Kun otin sen sisälle harjaukseen, olivat jalat ihan puhtaat ja kuivat. Hiekkatarha on oikeasti paras keksintö ikinä! Otan mieleläni hiekkaähkyriskin, kunhan kaviot pysyvät terveenä. Ja ihan samanlainen riski se on mutavellitarhassakin, kyllä ne osaavat sitäkin tarvittaessa syödä.

Muuli oli tällä viikolla aika villinä. Torstaina ratsastin vuokrahevosen ja arvoin sen jälkeen että tekisinkö Muulin kanssa jotain. Kello oli sen verran että hevoset haetaan ihan pian sisälle, jonka jälkeen Muulin kanssa on mahdotonta tehdä mitään kentällä (se stressaa). Toisaalta olen päässyt tallille harmillisen vähän ja Muuli villiintyy jos en tee sen kanssa mitään.

Tallikaverin yllytyksestä ajattelin juoksuttaa sitä. Otin välineeksi kapsonin, koska se on nopein pukea. Mutta kapsonista hallitseminen irtiottotilanteissa on mahdotonta.

Niinhän siinä sitten kävi että hetken päästä Muuli kirmaili liinoineen päivineen liitoravia pitkin kenttää ja mä seisoin porttipäässä (portti oli kiinni, mutta kuten tiedätte, Muuli hyppää siitä kevyesti yli niin halutessaan) ja estin sitä karkaamasta. Siinä sitten katsottiin tumput suorina mun tulevaa dressagemuulia kunnes se pysähtyi ja antoi kiinni. Laitoin sen vielä kävelemään ympyrällä vaikka hevosia tuotiin jo sisään. Eli tuollaisella käytöksellä ei pääse livistämään hommista.Meillä on tallilla yksi laidun, jossa on korkeat aidat. Päästin Muulin tänään sinne, että juoskoon jos siltä tuntuu. No ei tuntunut ennenkuin ajoin sen pois kukkulalta. Se kirmaili pari spurttia ja se oli siinä. Otin muutaman kuvan ja vein takaisin tarhaan.


Kaikissa kuvissa takakavio8 kommenttia

 1. olisi kiva nähdä videota ja kuvia vuokraheppailustakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen sen verran huono ratsastaja ja valitettavan tietoinen toisten ratsastuksen rumasta kommentoinnista etten julkaise kuin poseerauskuvia jos niitäkään ;)

   Poista
 2. Muulin pää on pehmentynyt (sivuprofiili), varmaan karva vaikuttaa.
  Mä kävin kolme vuotta sitten kahvilla ja ostin samalla hevosen, kyllä on kannattavia sijoituksia nämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaista sattuu. Hevonen tuli mulle aikoinaan ilman pitkällistä harkintaa. Saatto olla huono diili mutta tulipahan kokeiltua sekin.

   Nyt talvikarvassa muuli näyttää tosi muulimaiselta. Pitää varmaan klipata niin sais sen sporttisemman näköiseksi.

   Poista
 3. Muuli on ihanan pyöreä talviturkissaan :D

  VastaaPoista
 4. Mullakin on "oma" muuli. Eli se on kuin omani mutta kuitenkin tallin omistajan oma ja hän maksaa kulut mutta mä teen sen kanssa kaiken.:) Muuli kantaa nimeä Tekila ;) en oo ihan varma mutta taitaa olla shettismuuli (säkä 120cm) En oo törmänny keneenkään muulinomistajän vielä ikinä täällä suomessa, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Ihanan näköinen toi sun Muuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla muistakin muuleista :) tekilan kuva taitaa olla Sukupostissa tai jossain olen sen ainakin nähnyt. Sehän on tuonti (muistaakseni) niin ei niistä oikein tiedä vanhempia. Shettis se ei luultavasti ole vaan joku isompi poni kun voi olettaa että aasiori on ollut "tavallisen kokoinen".

   Muuleja on Suomessa noin 20-30 niin ei omistajiakaan ole sen enempää ja harvalla on aikaa pyöriä netissä :D

   Poista