perjantai 6. toukokuuta 2016

Tammanomistaja, tee itsellesi oma muuli!

Juuri tähän aikaa vuodesta pitäisi orivalinnat kesälle olla jo tehty, mutta jos eivät ole, niin tutustu näihin kahteen ehdokkaaseen!

9v hollantilainen aasiori Zorro, jossa on ainakin poitounaasin verta mukana. Säkäkorkeus 140 cm. Astuu hevoset ja ponitammat aasitammojen lisäksi. Hyväkäytöksinen. Zorro asuu Varkaudessa, Pohjois-Savossa. Ori voi tulla vierailulle myös tamman luo.

Astutusmaksu 200 euroa ja varsamaksu 300 euroa.

Yhteydenotot: Emma Lallukka, emma_lallukka@hotmail.com tai 0400 839 359
Kuva: Emma Lallukka

Kuva: Emma Lallukka
***

Astutukseen tarjotaan isokokoinen aasiori Elvis! Säkäkorkeus noin 130 cm ja ikää Elviksellä on 5 vuotta. Astunut sekä metrin korkuisia aasitammoja että itseään korkeampaa ponitammaa. Ensimmäinen varsa on jo syntynyt huhtikuussa 2016 ja seuraavaksi odotetaan toista aasivarsaa ja muulivarsaa.

Elvis asuu Vihdissä.

Yhteystiedot: Tuike Ikola, tuiketuulia@gmail.com ja Tuulensuu Facebookissa

Elvis Sukupostissa

Elvis oikealla.


Molemmat orit astuvat luomuna kotonaan/tamman luona. Ota rohkeasti yhteyttä omistajiin niin saadaan Suomi täyteen pikkumulberoita!

Voitko muka olla rakastamatta näitä:
Kuva, jonka Patti (@copperbay) julkaisi
Ylläolevalla muulilla on ihan oma tilikin instassa. Burrito the Mini Mule!
Kuva, jonka Flavia Mayara (@_flaviamayara) julkaisi

18 kommenttia

 1. MÄ EN KESTÄ!!!! :D Miksi Futura ei ole tamma?! :D Haluan pikkumuulin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Futuran jälkeen sit tammaa kehiin ;) mun seuraava muuli tulee olemaan omakasvatti. Tosin oon varmaan eläkkeellä sillon ku tää nykyinen heittää lusikan nurkkaan.

   Poista
 2. Ihan järkyttävää, oon aina halunnu muulin:D Oisko sun oma Muuli myynnissä, oon vapaaehtonen ostamaan, jos on myynnissä ;D

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä... Not. Vai miten se piti sanoa... Oma pikkuruinen "Shithead Ted" olisi kyllä ihan ehdoton. Tai ehkä Villitti haluaa astetta suurikorvaisemman pikkusisaruksen?! Onneksi oman järjenäänen jäädessä muulivarsakuvien alle piipittämään, kuuluu jyrähtävä vastalause isännän suunnilta. :D Mut... Ku...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanot vuoden päästä ettet ymmärrä mistä tää muulivarsa tuli mutta ei sitä voi kohtuun takaisinkaan työntää ;)

   Poista
 4. Mä TARVIN oman Burriton! :D Ihan mahtavan oloinen tyyppi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä. Kaikki tarvii pienen muulin, nimittäin kun sen saa toimimaan ni hevoset on ihan piece of cake ;)

   Poista
 5. Hmmm... Mites ois vuoniksesta pikkunen muulivarsa...Tamma ois ainaki mielissään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saksassa oli noin vuosi sitten myynnissä kaksi vuonismuulia! Ne olivat ihan vuoniksen värisiä, harjat ja kaikki (onhan vuonis sentään ainoita hevosia joissa on sama väri kuin aaseissa)! Rakenteeltaan ne olivat kevyemmän näköisiä kuin ne tankkerivuonikset, joita olen Suomessa nähnyt. Korkeutta oli muistaakseni noin 130 cm kummallakin.

   Poista
 6. Muuli Kylmäverisestä tammasta voisi olla aika mielenkiintoinen.. :D miten olis tiikerinkirjava noricuminhevonen + aasiori. ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin itseasiassa hieromassa kauppoja muulista joka oli juuri tästä yhdistelmästä. Muuliruuna 4v oli saksassa ja soitinkin myyjälle ja kyselin siitä. Mutta hän päätyi myymään sen mielummin saksaan. Muuli oli ruskea tiikerinkirjava 135 cm pönäkkä poika. Juuri sellainen mitä mun ei todellakaan pitänyt ostaa mutta joku siinä nappasi. Mutta varmasti hyvä ettei se tullut.

   kylmäverisistä tammoistahan muuleja on aikojen alussa tehtykin. Muuli on parempi maatalouskone kuin kylmäverihevoset.

   Poista
 7. Jos varsasta asti kasvattaa muulivarsan, niin onko se 'helmpompi' tapaus? Ja onko totta että muuli ei voi lisääntyä? Ja miksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivottavasti on, mutta onhan se omistajasta kiinni. Ainakaan sen ei pitäisi pelätä ihmisiä. Muuli ei voi lisääntyä koska sen isä ja emä ovat kokonaan eri lajisia eläimiä. Jos aasi ja hevonen pystyisivät tekemään lisääntymiskelpoisia jälkeläisiä, olisivat ne samaa lajeja, mutta eri rotuja. Muulilla on pariton määrä kromosomeja, se estää lisääntymispuuhat. Historiassa on kyllä ihan todistetusti muutama luonnonoikkumuuli, jotka ovat lisääntyneet ihan oikeasti.

   Poista
 8. Ei vitsi tuo appaloosamuuli! Aiempien värejä ihastelin ja haaveilin, varsinkin tuon yhden pienen pörröisen kohdalla, ei tullut mieleenkään että muuli voisi olla eri värinen!

  Terkut Muulille! T. Minja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä muuli voi olla minkä värinen tahansa mutta vaatii kyllä sen että vanhemmatkin ovat kumpikin erikoisen värisiä tai ainakin kirjavia.

   Poista
 9. Ensi keväänä piti oma tamma astuttaa lusitano orilla mutta pitäiskö sittenki aasilla.. Toivottavasti tällänen päähän pisto häipyy yhtä nopeasti kun luin tän tekstin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo häpee kasvattaa muulivarsa. Eipä tuu heti naapurilla samanlaista vastaan!

   Poista