sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Muulin eka kerta maastossa!

Siis taluttaen, tietenkin.

Niin ne muulit muuttuu, ensin googlaan että missä kypsyysasteessa muulin sisäfile on paras (mediumina) ja sitten laitetaankin sille kuolaimiin liina ja lähdetään kävelemään maastoon. Siis pois tallin pihalta!

Ensin haettiin Muuli tarhasta. Pyysin Lauraa dokumentoimaan miten hienosti se nykyään menee. Katselen sitten tätä videota kaiholla muistellen kun se viikon päästä uudella tallilla taantunee villieläimen tasolle.

Katsokaa tarkasti miten kärpäshuppu on päässä.

Kaverini Laura oli henkisenä tukena, ja itseasiassa ehdottikin maastoilujuttua. Mäkin olen siitä haaveillut mutta just niinä kertoina kukaan ei ole ollut mukana. En ole ihan niin sekaisin päästäni että lähtisin yksin sen kanssa talsimaan hiekkatielle.

Liinan sidoin ihan solmulla kiinni deltaan ja sen lisäksi laitoin liinan lukon kiinni naruriimuun. Minulla ei ole ihan paras luotto näiden solkiin, joten pelattiin varman päälle nyt ekalla kerralla.

Alleolevassa kuvassa ollaan vielä ihan tallin vieressä. Vastaan tuli äiti lastenrattaiden kanssa ja vielä yksi lapsi polki pyörällä. Nämä hämmästyttivät Muulia.

Koska en osaa sanoa miten Muuli reagoi tällaiseen, mentiin viereisen ladon ovelle suojaan. Siinä olikin tyrkyllä erittäin pitävän oloinen metallilenkki, johon sidoin liinan varmuuden vuoksi kiinni ja syöttelin kauraa sen aikaa että ihmiset menivät ohi.

Ei stressiä eikä paniikkia kummankaan taholta ja matka jatkui normaalisti.


Joko ne meni?
Seuraava ihmetyksen aihe oli tämä kivi. Se tuijotti sitä ja puhisi ja kiersi sen niin kaukaa kuin mahdollista. Sanoin Muulille siinä että "V*tun hevonen!" ja mentiinkin toista kautta haistelemaan kiveä kauran voimalla hieman tarkemmin. Kotimatkalla se kyttäsi sitä, mutta mentiin ohi ihan hienosti.

V*tun kivi. t. Muuli ja KaisaKun oltiin talsittu mun toinen jalka tarpeeksi rakoille, käännyttiin takaisin. Ohjelmassa oli pieni ruokatauko palkinnoksi Muulille.


Muuli ei todellakaan saa syödä ilman lupaa. Olen alkanut sanoa sille "ole hyvä" ja osotan sormella maahan. Ehkä se tajusi, ehkä ei.


Tässä oli siis tämän päivän ohjelma ja silti oltiin tallilla melken kolme tuntia! Kävelylenkillä todellakin käveltiin lukuunottamatta kuvaustaukoja (kohtuudella) ja kääntöpaikan syöttötaukoa. Autojakin tuli muutama vastaan, otin Muulin aina risteykseen varmuuden vuoksi. Enhän tiedä yhtään miten se reagoi autoihin. Nyt se ei reagoinut mitenkään.

Otin vielä vähän kuvia kun palautimme Muulin takaisin laitumelle.

Koko aasilauma on tässä, Muuli ei näiden kanssa samaan kuvaan suostunut.

Muuli sai myös kärpäshupun päähänsä. Sehän tervehti minua taas tänään kolmikorvaisena. En tiedä miten se muka saa puljattua toisen korvansa sieltä ulos mutta jotenkin se siinä onnistuu. Se oli kyllä melko rauhaton ilman huppua kun pikkumäkärät menevät sen korviin. Ehkä se jossain vaiheessa tajuaa että huppu on ihan jepa.

8 kommenttia

 1. Vau, onnea edistysaskeleesta! Tätä vauhtia oot jo syksyllä/alkutalvesta selässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooh ei nyt mennä asioiden edelle :D Alan tosissani kyllä etsiä jotakuta riittävän taitavaa stunttia sille heti kun saan sopivan satulan ;) Rakastan nimittäin omaa henkeäni melko paljon, että ennemmin stuntti kanveesiin kuin minä.

   Poista
 2. Hienosti meni! Ja Muuli selvästi tietää mitä vyölaukuissasi on ;)
  Ei noihin liinojen lukkoihin kannatakaan luottaa, just parisen viikkoa sitten oli meillä jännitysmomentteja kun yksi nuorikko veti kiitoa pitkin pihoja kun liinan lukko sanoi naps kävelytilanteessa. Itse olen vaihtanut kaikkiin mahdollisiin soljiksi BGB-lukot että kestää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sen takia me opetellaan sitä luopumistakin, joka siis ei mitenkään mainittavan hyvin ekalla kerralla mennyt :D
   Punnitsin siinä joo deltan kanssa että mistäköhän tää napsahtaa, kun deltassa on kolme kohtaa mistä se voi pamahtaa (kuolainten lukot ja keskilukko) ja liinassa vielä yksi. Vähensin rikkoontumisten mahdollisuuksia 50% kun sidoin liinan kiinni. Pitääkin tutustua noihin lukkoihin jos tuunaisin nämä omatkin liinat. Oikeasti nyt vasta mietin että ollaan lastattu hevosiakin ihan normaaleilla liinoilla, nehän olis voinu pamahtaa rikki milloin tahansa :O

   Poista
 3. Tässähän alkaa nousta itsellenikin muulikuume :D (ei mammuttiaasikaan paha olis..hmm)
  ihana muuli ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muulin tai aasin ostaminen on aina hyvä idea! Nythän on yksi 140 cm korkea aasiori (melkein kuin mammutti) etsimässä uutta kotia, ja aluksi vaikka ylläpitoon!

   Poista
 4. Hyvä postaus! Liinaan lukkoihin en minäkään luotta.. Menin maastoon ponia talutaan mentiin puiden läpi sit katon taakse missä poni noh liinan lukko oli pettänyt kun poni oli kiskonut..😃 onneks poni oli jäänyt syömään.😏

  VastaaPoista