perjantai 31. joulukuuta 2021

Muulimenojen tilinpäätös vuoden 2021 osalta

On taas aika laskea yhteen kaikki se, mitä Muuliharrastukseen meni vuonna 2021. Olen tuttuun tapaan askarrellut tästä selkeän taulukon, jossa olen erotellut kulut pakollisiin ja valinnaisiin kuluihin. Pakolliset kulut ovat siis ne, joilla Muuli pidetään elossa ja kaikki harrastaminen ja huvit ovat valinnaisia kuluja.

Tein vuoden 2021 budjetin vuosi sitten. Ja nyt taas tein budjetin vuodelle 2022. Budjetti ei tarkoita tässä kohtaa sitä, että en ostaisi Muulille esimerkiksi kivennäistä siinä vaiheessa, kun budjetti ylittyy. Budjetin on vain tarkoitus edes alitajuisesti ohjailla menoja. 

Tuloja ei vuonna 2021 ollut ollenkaan, eli en myynyt mitään Muulin tarpeettomia varusteita kirpparilla. Tällaisia varusteita on kyllä kertynyt taas jonkin verran, joten yritän lähiaikoina avata instakirppiksen ja myydä sälää pois hyvin kilpailukykyiseen hintaan.


Todettakoot heti alkuun että budjetti ylittyi ja rankasti ja syynä siihen oli lähinnä marraskuussa ostettu uusi (siis käytettynä ostettu) enkkusatula. Satula maksoi sovituksen kanssa noin 1100 euroa enkä ollut varautunut siihen etukäteen mitenkään. Nyt tuntuu kuitenkin että saatiin hyvä satula pitkäksi aikaa, joten en todellakaan kadu penkin ostoa.

Terveysmenot ylittyivät hiekkakuvauksen takia ja kavionhuolto siksi, kun tämän talven kengitys tapahtui jo vuoden 2021 puolella. Yleensä Muuli on kengitetty vasta tammikuussa. Budjetoin ensi vuodelle myös kaksi kengitystä. Muita kavio-ostoja on olleet säärystimet bootseihin.

Päästiin näköjään tosi kivasti tunneille ja kursseille Muulin kanssa. Lisäksi koulutusmenoissa on Muulin ajokoulutus heinäkuussa. Osa siitä menosta oli toki ns tallivuokraa, mutta laitoin tällä kertaa koko koulutusjakson koulutusmenoihin.

Vuosi 2021 taisi olla muulihistorian kallein. Toivottavasti se jääkin historiaan sellaisena, eli seuraavat vuodet ovat meille parempia. Budjetoin ensi vuodelle tosi tiukat varusteostot (käsittääkseni Muulilla on nyt kaikki mitä se tarvitsee), mutta laitoin terveydenhoitoon 1000 euroa, koska meillä on edessämme todennäköisesti klinikkakäynti jossain vaiheessa Muulin takapään ongelmien takia. Tai jollei klinikkakäyntiä niin ainakin nivelravinnetta on ostettava. Kerron tästä lisää kunhan asia on ratkaistu, en halua spekuloida keskeneräistä asiaa somessa koska elämäni on parempaa ilman somediagnooseja.

Kisamenihin ajattelin alustavasti yhdet matkakisat ja koulu- ja estekisat. 200 euroa pitäisi riittää näihin, mutta jos kisamenot ylittyvät, ei se haittaa. Haaveissa olisi osallistua viimein myös karjakisoihin.

Teitä mahtaa kiinnostaa sekin, paljonko Muuliin on mennyt tähän mennessä koko aikana rahaa? Ostin Muulin marraskuussa 2015 ja tähän päivään mennessä siihen on mennyt 56 678 euroa. Summa on jakautunut alla olevan piirakan mukaisesti.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti