maanantai 1. marraskuuta 2021

Halloweenkuvauksissa Muuli yllätti eikä pelännyt lakanaan pukeutunutta omistajaansa yhtään

Ajankohtaiset teemakuvaukset tuntuvat menevän Muuliprojektilta ohi, mutta toista se oli tänä vuonna. Olin nimittäin katsonut Tiktokista jo kuluvan viikon aikana videoita haamutrendistä, joka liittyy erään yhtyeen musiikkivideoon. Trendissä pukeudutaan lakanoihin ja päälle laitetaan aurinkolasit. Niiden funktio jäi hieman hämärän peittoon, mutta todennäköisesti niiden avulla estetään lakanan tuhoaminen. En nimittäin leikannut omaankaan lakanaan silmille aukkoja, eli lakana on edelleen pesun jälkeen käyttökelpoinen.

Tuumasta toimeen sitten vaan. Laitoin viestiä kuvaajalle, joka oli jo itsekin miettinyt tätä teemaa Muulille ja olikin heti messissä. Kuvaukset tallille sovittiin reilun tunnin päähän. Kaikki kuvat otti siis Aino Holmberg, iso kiitos! Ainon kanssa kuvailtiin viimeksi näitä syyskuvia.

Totuttelin Muulia lakanaan tallissa. Se saa nykyään syödä ruokansa heti sisälleoton yhteydessä (helpottaa kovasti talliin sisälle ottamista), joten kun Muuli söi ateriaansa, heiluttelin kauempana lakanaa ja laitoin sen ensin puoliksi päälleni ja sitten kokonaan. Juttelin Muulille koko ajan.

Aluksi kuulin, kuinka se lopetti aina pureskelemisen kun olin lakanan alla, mutta pian se jatkoi syömistä ja otti "kummitukselta" leipää kädestä. Itse en nähnyt hevonv*ttua lakanan alta.


Kun kuvaaja tuli, valitsin vielä päävehkeitä. Päädyin ottamaan enkkusuitset, koska niissä on helmiotsapanta joka mätsää lakanaan. Ja sitten tuumasta toimeen, lakana olalle ja Muuli mukaan kentän taakse ns pelko-osioon. Olin aika ihmeissäni kun Muuli tuli sinne tosi kiltisti taluttaen. Kuvauspäivä oli onneksi tyyni, tuulella metsän ja kentän välissä olevat kaislat pitävät ääntä ja olen todennut sen olevan yksi triggeri Muulille.

Muuli ei tuolla pelottavassakaan paikassa reagoinut lakanaan, joten päästiin kuvaamaan heti. Muuli katsoi intensiivisesti viereisellä pellolla liikkunutta traktoria ja kuvaajaa ja oli mielestäni hyvällä fiiliksellä mukana.

Vasta lopussa kentällä se aukoi suutaan ja haukotteli.

Kuvat vaativat hieman halloweenmäistä otetta, joten latailin netistä pari ilmaista presettiä ja muokkasin kuvia niiden avulla enemmän tunnelmallisiksi. En ole koskaan ennen käyttänyt presettejä ja säädin näitäkin vielä hieman. Kuvaajana ja käsittelijänä pyrin tekemään kuvista aina mahdollisimman luonnollisia, näin kova värinvääristely sattui sieluun ja lopputuloskin taitaa olla kehno. Eivät ne alkuperäisetkään sellaisinaan huonoja olleet, sopivan ankeita ja harmaita kuten syksyyn kuuluukin. Mutta preseteillä sain kuviin vielä enemmän tunnelmaa.

Jos haluat katsoa trendiin sopivan Tiktokin, niin sen näkee luultavasti tästä alta. Ehkä. Olennaista on juuri tuo taustamusiikki joka on jokaisessa #ghosttrend -videossa.

@rosami85

🎃👻 ##mules ##halloween ##ghosttrend ##ghost ##muuliprojekti

♬ Oh Klahoma - Jack Stauber


2 kommenttia