maanantai 22. marraskuuta 2021

Käytiin irtohypyttämässä pitkästä aikaa, eka kerta vähän haettiin, toisella rundilla Muulilla oli ihan eri meininki

Ensimmäinen hypytyskerta oli "vuoden harmaimpana päivänä". Kuvan otti Pasi Rönn.
Käytiin vähän extempore irtohypyttämässä Muulia Pornaisissa Lahassa. Tallinomistaja oli menossa ja trailerissa oli tyhjä paikka, joten homma oli sitämyöten selvä. Oli tosi jees että Muuli pääsi pitkästä aikaa reissuun jonkun kaverin kanssa (mennyt tähän asti kai pari vuotta aina yksin trailerissa) ja matkakin oli inhimillinen, vajaa puoli tuntia per suunta.

Muulia on irtohypytetty hypyttämisen ilosta viimeksi alkuvuodesta 2019 ja sen jälkeen ihan vain kotikentällä. Tiktokissa joku jo kysyikin syytä irtohypyttämiseen, niin ei siinä Muulin kohdalla mitään sen suurempaa ajatusta ole kuin että se on käsittääkseni senkin mielestä ihan hauskaa ja samalla tulee kokemusta uusista paikoista ja kuljettamisesta. Ja ettei se pitkä kuljetusmatka tarkoita aina koko päivän kisareissua jossain hornantuutissa.

Muulin esteura on kovin suppea tällä hetkellä. Sen liikuttaja Jinna hyppäsi sillä jonkin verran kesällä ja minäkin muutaman kerran kavalettikorkeutta, mutta noin muuten voisin sanoa että Muulia on vahingossa tullut säästeltyä. Kestää sitten vanhempana hyppyjä pidempään.

En olekaan pitkään aikaan ollut tallilla ennen kukonpierua, mutta nyt olin kahtena viikonloppuna peräkkäin. Aamutoimet olivat nopeat, Muuli sai nopean harjauksen ja suitset puin riimun alle. Sitten tosi nopea lastaus Torstin perässä ja matkaan.

En ollut käynyt Lahassa koskaan aiemmin joten oli ihan kiva nähdä paikka livenä ensimmäistä kertaa!

Molemmilla kerroilla oltiin maneesissa samaan aikaan Muulin ja Torstin kanssa. Ehkä vähän tavatonta, mutta meille ihan ok.

Muuli toimii irtohypytyksessä edelleen kuten aina, eli se on koko ajan vapaana ja ohjaan sen juoksutusraipan kanssa uudestaan kujaan. Ensimmäisellä käyntikerralla sillä ei tosin ollut omaa moottoria kovin paljon, joten se jäi kuitenkin kujan päähän josta sen sitten laitoin uudestaan liikkeelle. Toisella kerralla se meni peräti kolmesti täyttä laukkaa maneesin ympäri ja tosiaan itse aina sinne kujaankin.

Esteitä ei koroteltu mitenkään mielettömästi, ensimmäisellä kerralla viimeinen este (okseri) oli 80 cm korkea ja toisella kerralla se taisi olla 90 cm, mutta toisella kerralla myös kaksi muuta pystyä olivat korkeampia. Ero oli huomattava kertojen välissä, ensimmäisellä kerralla Muulin askeleet eivät millään tuntuneet sopivan väleihin ja se ottikin välissä miniaskeleita. Syynä oli kuitenkin "vain" sen oma vauhti, kun se toisella kerralla meni hyvällä imulla, alkoivat estevälitkin olla ihan sopivia.

Alla olevalla videolla on molempien kertojen hypyt, ensimmäisen kerran hypyt eivät ole ihan järjestyksessä, toisen setin on. Videot erottaa tekstistä ja videon tummuudesta, tummemmat pätkät on kuvattu puhelimellani One Plus Nord. Ne menivät kyllä häiritsevän tummiksi enkä editorillakaan saanut Muulia vaaleammaksi.

Jos haluat katsoa, miltä irtohypytys näytti vuonna 2016, niin tässä postauksessa on video siitä. Melkoista räpellystähän se on ollut ja oikeastaan noista alkuajoista on  peräisin se, että Muuli menee maneesissa vapaana nämä tilaisuudet. Sitähän ei siis tuolloin saanut todellakaan helposti ja stressittömästi kiinni, joten tuo oli vain paljon helpompi tehdä noin.

Reissulta ei Muulin hyppykuvia jäänyt jälkipolville, satsasin tällä kertaa ihan täysin TikTokvideoihin ja maneesi oli sen verran hämy paikka, etten olisi kalustollani sieltä kuvia edes saanut. Videot onnistuvat hämärissä paikoissa paljon paremmin ja tän hetken trendi taitaa olla just ne videot.

Kun jokin aika sitten mietiskelin hevossomekentän tilaa ja kerroin julkaisevani TikTokissa, olen yhä enemmän käyttänytkin sitä alustaa. On itseasiassa aika kivaa koostaa tallipäivästä lyhyt 2-3 minuutin pätkä ja ääniraidoittaa se. Niistä jää kivoja muistoja itsellekin. Osan noista pätkistä olen muistanut ladata myös Youtubeen ja muutaman myös Instagramiin, mutta yritän kuitenkin pitää alustat sillä tavalla erillään että julkaisen jokaiselle alustalle tavallaan sinne mielestäni  parhaiten sopivaa sisältöä. Samalla pystyn saman videon hyödyntämään eri alustoilla vähän eri tyyliin, toisessa se palvelee osana My Dayta ja toisessa se on lyhyt reels musiikin kanssa.

Näiltä irtohypytyskerroilta ei oikeastaan jäänyt jälkipolville ns blogiin sopivaa materiaalia muutaman yleiskuvan lisäksi. Halusin silti tehdä postauksen. Pääsettekin kurkkaamaan siihen, millaista sisältöä olen viime aikoina tuottanut. Nämä videot julkaisin siis ensin Tiktokissa ja latasin ne sen jälkeen YouTubeen. Näillä kahdella videolla on hypytyskertojen "My Dayt" ja nissä on ääniraita taustalla.

Ja koska olen tuottanut nämä TikTokkiin, pidän ääniraitaa tehdessä mielessä että seuraajakunta siellä on hyvinkin nuorta, sen saattaa ääniraidastakin huomata.

2 kommenttia

  1. Toisessa videossa näytti jo todella sujuvalle menolle! Lisää vain estetreenejä myös kuskin kanssa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kestää blogivastauksissa koska koneella en pysty enää vastailemaan, menee mobiilitouhuiksi. Estetreenejä hidastaa ensi kaudella satulan puute, mutta pidän silmät auki jos vastaan tulisi kelvollinen ja edullinen (nämä eivät välttämättä mahdu samaan satulaan) estesatula. Muuli kyllä nähdäkseni tykkää hyppäämisestä jos kuski vaan on mukana hypyissä ja satula pysyy paikoillaan 💪

      Poista