tiistai 24. elokuuta 2021

Muulille (virtuaalisesta) raviohjelmasta sinivalkoinen ruusuke ja lauantaina kisataan ihan oikeastikin!

Kuva: Minttu Koponen, Aaveen.net, Kuva on otettu kesällä 2018.

Osallistuin toukokuussa kaksiin virtuaaliratsastuskilpailuihin/koulurataharjoituksiin ja saimme sinivalkoisen ruusukkeen kummastakin. Toisista kerroin jo tässä postauksessa, toisen videon käsittelyssä kesti niin pitkään että unohdin postauksen kokonaan.

Tämän toisen kisan järjesti Suomen Aasiyhdistys ja niissä kilpailuissa tuomaroin itsekin yhden luokan. Tästä pääset näkemään tulokset. Tuomaroimastani luokasta tulikin kilpailun suosituin 6 aasiosallistujalla! "Omassa" luokassani tuomaroin aasien arkitaitoja, talutusta, paikallaan seisomista, loimittamista ja kavioiden putsausta. Kaikki osallistuvat aasit olivat selvästi käsittelyyn tottuneita ja paremmuusjärjestyksen (valitsin kolme parasta) oli hyvin vaikeaa. Lopulta siinä ratkaisivat aasin eleet, rauhallinen aasi ei mutrua suullaan, ei heiluta häntää eikä tule painetta vastaan.

Kilpailuissa oli muitakin luokkia ja yksi niistä oli kouluratsastus. Luokkana oli SRL:n virallinen raviohjelma ja se ei muuten olekaan mikään läpihuutojuttu vaan mielestäni jopa vaikeampi kuin SRL:n HeC.

Raviohjelmassa koin vaikeimmiksi 10m ravivoltit ja helpoimmiksi täyskaarrot. Periaatteessa puhutaan aika samanlaisesta liikkeestä mutta kun ravivoltti tuntui tosi pieneltä, täyskaarron mahduin tekemään ihan hyvin.

"Kisapäivä" oli tuulinen ja jopa sateinen. Hoidimme kuvaukset tallikaverini Marican kanssa yhdessä ja ratsastin samana päivänä sekä tuon koulurataharjoitusten radan (se oli helpompi epävirallinen raviohjelma) ja tämän virallisen raviohjelman. Sanoisin että suoritimme ihan tasollamme, emme erityisen hyvin mutta emme huonostikaan, joten tuomarointikin vastasi ihan totuutta.

Peruutus oli tosin tällä kertaa tosi vaikeaa enkä saanut esitettyä sitä ollenkaan, tuomari antoi kyllä vitosen kuitenkin.

Prosentteja tuli 66,84 ja alla olevalta videolta näkyvät sekä tehtävät, pisteet että tuomarin kommentit. Tuomarina toimi Terhi Skriko (videolle olen typottanut nimen).


Virallinen ruusukekuva, kuva: Sonja Mäkinen

Ja nyt niihin suurimpiin uutisiin.

Osallistun Muulin kanssa lauantaina ihan ensimmäisiin OIKEISIIN virallisiin paikan päällä tapahtuviin koulukisoihin! Luokkana on tietenkin HeC ja paikkana Vively Tuusulassa. Vivelyyn on meidän tallilta n 5 kilometrin ratsastusmatka ja ratsastan groomini Sonjan kanssa kisapaikalle. Sonja ajaa itse fillarilla. Luulen ja toivon että pitkät alkukäynnit ovat pelkästään hyvästä ja Muuli on hyvässä terässä kisapaikalla.

Se ei ole koskaan ikinä ollut oikeiden kouluaitojen sisällä (tallilla on muutama kouluaita radan merkitsemistä varten) emmekä ole olleet sen kanssa Vivelyssä (ohi olemme ratsastaneet). Tavoitteeni on saada se kulkemaan suht hyvin uralla aitojen sisällä ja saada hyväksytty tulos, mutta jollemme saa hyväksyttyä tulosta, olemme ainakin treenanneet pienen hetken kouluaidoissa.

Kisoja varten tein myös yhden hankinnan kun ostin fb-kirpparilta kerran käytetyt grippipaikkaiset kisahousut. Nämä tosin ovat postissa odottelemassa, toivottavasti ne mahtuvat ja ajavat asiansa. Lisäksi olen yrittänyt selvittää Muulin vakkarikuolainten sallittavuutta koulukisoihin. Kyseessä on sylinterikuolaimet jotka sellaisenaan ovat ihan ok, mutta keskiosassa on kaksi kuparirolleria enkä ole varma onko sallittua naittaa sylinteri ja kuparirolleri yhteen. Kuolainohjesäännössä kuparirollerissa on vain yksi rolleri keskellä.

Luultavasti kokeilen jotain muita tutittomia kuolaimia varastostani, tutit kun on kielletty ja Muulin kuolaimissa ne ovat. Pääsen siis helpommalla jos löydän sopivat ja Muulin hyväksymät kuolaimet, joissa ei ole tutteja. Olen käsittänyt että nämä Neue Schule Turtle Top-kuolaimet ovat ainakin sallitut ja ne minulta löytyvät.

Jos joku kuitenkin osaa suoraan sanoa, onko alla oleva kuolain ok vai ei, olisin todella kiitollinen. Tällä Muuli nimittäin menee kaikista parhaiten. SRL:n koulusääntöjen kuolainliite on tässä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti