perjantai 11. kesäkuuta 2021

Osallistuimme koulurataharjoituksiin virtuaalisesti ja LUOKKAVOITTO!

Tyrnävän hevosjalostusyhdistys järjesti virtuaaliset koulurataharkat. Tallikaverini ne bongasi ja vinkkasi minulle. Tuumasta toimeen sitten vaan. Printtasin ohjelmaa ja kouluradan kirjaimet, jotka myös laminoitiin ja teipattiin kavelettipottiin. Osa potista oli mennyt talven aikana rikki veden jäätyessä niiden sisään ja ne saivat vielä uuden elämän koulukirjainten pottina.

Ohjelmana oli Helppo D ITIS, joka ei siis ole SRL:n virallinen Helppo D:3 2013-ohjelma (voin kertoa kokemuksestani että se ns virallinen HelppoD on aika vaikea), vaan jonkin verran helpompi eikä niin askeleen päälle. Esimerkiksi käyntiä sai esittää 3-6 askelta ja ympyräkin sai olla 15-20 metrin kokoinen. Ohjelma oli siis tosi passeli meille ja just meidän tasoinen.

Vaikkei ohjelma ole virallinen, löytyy se SRL:n sivuilta googlaamalla. Ohjelma aukeaa tästä. SRL:n sivuilla on kyllä lista ohjelmia, mutta tämä ITIS ei ole siellä mukana. Virallisia ohjelmia näet tästä.

Harjoittelimme ratsastustunnilla radan asioita ja valkkumme Saara kertoi, mihin tuomari erityisesti kiinnittää huomiota kun kisataan koulua. Olimme sopineet toisen tallimme osallistujan Marican kanssa kuvauspäivän etukäteen ja edellispäivänä mittasimme ja rajasimme radan puomeilla ja lisäsimme kirjaimet ja treenasimme sitä. Ajattelin, että tuulessa heiluvat kirjainpotat olisivat Muulille kauhistus, mutta ne eivät aiheuttaneetkaan sydämentykytyksiä.

En oikein osaa tosta noin vana hahmottaa minkä kokoinen on 10, 15 tai 20 metrin voltti mutta nyt, kun rata oli rakennettu kentälle, mitat hahmottuivat minulle ihan uudella tavalla. Helppo D:3:ssa pitää ratsastaa kaksi 10 metrin ravivolttia, siinä meinasi tulla ihan kiire kun treenasin niitä toisia virtuaalikisoja ajatellen! ITIS-luokan 15-20 metriä oli paljon inhillisempi meille.

Kuvauspäivänä tihutti vettä ja oli aika kova tuuli ja mietin että näinköhän tästä mitään tulee, mutta eihän oikeissa kisoissakaan voi valita osallistumispäivää säätiedotuksen mukaan joten sinne vaan. Verkkasin tosi kevyesti/en verkannut juuri ollenkaan koska tarkoituksena oli kuvata samana päivänä myös toinen koulurata Aasiyhdistyksen kilpailuja varten. Teen siitä oman postauksen kun saan sen radan tulokset

Purkitus ei onnistunut ihan ykkösellä, akku loppui kesken Aasiyhdistyksen radan (ja juuri siinä radalla oli täydellinen alkutervehdys ja peruutus) ja meinasin jo hätääntyä että näinkö huonoksi ovat kamerani akut menneet.. no onneksi saatiin meidän ja Marican radat nauhalle.

Tulokset saatiin viikon päästä videoiden lähettämisestä ja yllätyin melkoisesti kun olimme Muulin kanssa voittaneet luokkamme prosentein 66,1! Paperissa oli ihan kelpo kutosten ja seiskojen rivi vain yhdellä vitosella höystettynä. Tuomari oli kirjoittanut loppuun että rapsutuksia hepalle, eli muulimaisuus ei liene vaikuttaneen ollenkaan tuomarointiin, eikä tietenkään kuulukaan vaikuttaa!

 

Alla olevalle videolle lisäsin tekstinä sekä tehtävät että niistä saamani pisteet ja sanalliset kommentit. Marica tuli jaetulle toiselle sijalle, hänen pistemääränsä oli yksi vähemmän kuin minulla eli hyvin tasaisia oltiin. Marica ratsasti radan omakasvatillaan 4v ruunalla Neppiksellä.1 kommentti

  1. Vau, siistiä! Onnea voittajaratsukolle:) Hauska ja luova idea tuollainen virtuaalikisaaminen.

    VastaaPoista