tiistai 31. heinäkuuta 2018

Muulimenot heinäkuussa 2018

Menot

Heinäkuun tallivuokra 400e
Trailerin vuokraus 50e Muulin hakemiseen koulutuksesta
Bosal ja Mecate 319,5e**
Top Spec Anti Lam-ruokaa kolme säkkiä (aasirehua ei enää saa Suomeen) 84,23e*
Kavioiden vuolu 20e***

Tulot
0e

YHTEENSÄ --873,73e

Lisäksi meni toki reilu tankillinen bensaa, kun hain Muulin koulutuksesta kotiin, mutta koska en ole omia bensojani laskenut muulimenoihin aiemminkaan, en laske nytkään.

*Olen käynyt TopSpecin kanssa sähköpostinvaihtoa, että miten saisin aasirehua Suomeen jatkossakin. Heiltä ostettuna postikulu on niin suuri, ettei rehua ole mitään järkeä tilata.Equestrizone, mistä rehua tilasin, ei enää pidä aasirehua myynnissä ollenkaan, koska sen menekki oli niin heikkoa.

TopSpec on yrittänyt löytää Suomesta jälleenmyyjää rehuilleen, toivottavasti nappaa ja aasirehua saisi jatkossa ihan Suomesta! He kertoivat, että Anti Lam-ruoka on lähellä aasirehua, joten tilasin sitä. Yleensähän kaviokuumeisille suunnatut rehut ovat oikein sopivia myös aaseille ja muuleille, koska niissä on vähän tärkkelystä ja vähän sokeria. Tosin on muistettava, että syöttömäärä 200 kg painavalle aasille on niin pieni, että vaikka rehussa olisi normimäärä tärkkelystä ja sokeria, ei se vaikuttaisi eläimen terveyteen millään lailla.

**Bosal ja mecate tulivat Yhdysvalloista ja niiden olisi pitänyt jäädä tulliin ja meidän olisi Sannan kanssa kuulunut maksaa tullimaksu (ehkä noin 2% tuotteiden arvosta) ja arvonlisävero (24% tuotteiden hinnasta + toimitusmaksusta), mutta tuotteet tulivatkin Sannalle suoraan kotiin. Säästimme siis ihan hyvän summan rahaa, kun alveja ei meiltä pyydetty!


***Pyysin tallillamme käyvää kengittäjää tsekkaamaan ja vuolemaan kaviot. Viimeksi hän katsoi ne kaksi vuotta sitten, joten yritän tässä taas pärjätä seuraavat kaksi vuotta itsekseni.

Tuliterä bosal ja mecate

Ei kommentteja

Lähetä kommentti