sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Flex Hoof Bootsit kesäkäytössäKirjoitin Flex Hoof Bootseista viimeksi kevättalvella. Tuolloin olin ostanut bootsit Muulille siksi, kun sillä ei muuten voinut ollenkaan maastoilla jäätikkökeleillä. Bootseihin tilasin siis myös nastat.

Ensimmäiset kokeilut paljastivat Muulin liikkuvan kyllä reippaammin ja paremmin mutta ongelmana oli bootsien jalassapysyvyys. Tai siis pysymättömyys. Tuolloin bootsit oli varustettu tarranauhasta valmistetusta takaremmistä, mutta hieman myöhemmin Vainikan aitta kehitti tilalle jämäkämmän kumisen takaremmin. Irtoilemisen syy saattoi olla juuri liian venyvässä tai löysässä takaremmissä.

Muuli ei bootseja tuolloin kovin kauaa edes tarvinnut. Tiet sulivat ja toin bootsit jäivät laatikkoon.

Sanna mainitsi kesäkuussa, että ihan kuin Muuli olisi joissain kohdissa maastossa arkonut kavioitaan, mutta kuitenkin mennyt hyvin noin muuten. Kun olin Sannan luona viimeisenä koulutusviikonloppuna, tunnustelin samaa, mutta riitti, että siirtyi ratsastamaan joko tien keskelle tai sitten ihan reunaan.

Kotona tilanne oli vielä pahempi. Muuli arkoi todella selvästi ja "jalat menivät alta", kun se astui huonosti kiven päälle. Ei hätää. Vaihtoehtoina olivat kengitys ja bootsit. Kengitykseen en haluaisi lähteä ellei ole ihan pakko, koska silloin en voisi enää itse huoltaa Muulin kavioita. Bootsit olivat jo, mutta nastoilla. Olin lukenut aiemmin, että kesälle kannattaa olla eri bootsit, nastoja ei saisi enää myöhemmin niin hyvin pysymään.

FlexHoofBootsien toimesta kommentoitiin kuitenkin Instagramissa että se on ihan okei, joten ruuvasin nastat pois. Ensin vain kahdesta ja sitten muistakin.

Jotta bootsit istuisivat kavioihin, on ne vuoltava. Otin siis raspin kouraan ja totesin, että etukaviot ovat hieman vinot kuluessaan enemmän sisäsyrjiltä. Muutamalla vedolla sain kaviot balanssiin, mutta samalla huomasin, että kaviot ovat todella kuluneet. Pari vetoa kärjeltä sai sälekerroksen alueen muuttumaan punertavaksi, pari vetoa lisää ja olisin osunut verisuoneen. Ei siis ihme, että Muuli oli arkonut, kaviot olivat niin lyhyet kuin millaisina niitä voisi pitää.

Etujalat

Takajalat (edessä kauempi takanen). Takaremmejä voisi lyhentää, mutta ne eivät aiheuta vaaratilanteita äinkään.Onneksi olin hankkinut bootsit. Ensimmäisellä testikerralla laitoimme ne etusiin ja Muuli liikkuikin heti paremmin, mutta niiaili välillä takakavioillaan. Seuraavalle kerralle raspasin takasetkin todeten, että ne ovat yhtä lyhyet, ja Muuli liikkui todella reippaasti ja matkaavoittavasti ja johti maastoreissuamme melkein koko matkan.

Minulla on ennestään kokemusta vain Cavallon Simpleistä. Ne olivat muistaakseni helpot pukea ja niin ovat myös nämä Flexit. Nämä on helppo ottaa myös pois. Käytön jälkeen Muulin päkiöiden kohtalla näkyy hieman "takkuista" karvaa, mutta karvaa ei tunnu irtoavan ollenkaan eikä muita hiertymiä näytä olevan.

Otin tätä postausta varten (ala-arvoisia) kaviokuvia muistutamaan, miltä kavio just nyt heinäkuun alussa näytti. Kuvat on otettu tarhassa, joten kavion pohjaa ei tarpeeksi hyvin edes näe. Näin jälkikäteen on helppoa huomata, että anturaa olisi ihan pikkuisen pitänyt vielä vuolla matalammaksi, ettei noin suuri osa painosta lepää anturalla. Lisäksi säde olisi kaivannut paljon siistimistä. Kavion alapuolelta otetut kuvat ovat kaikki vasemmasta etukaviosta.

Takakavio. Muut kuvat ovat etukaviosta.
Ei kommentteja

Lähetä kommentti