tiistai 17. heinäkuuta 2018

3+1 vinkkiä parempaan mökkireissuun!

Olen tällä hetkellä mökillä ja olen löytänyt kertomisen arvoisia mökkivinkkejä, joilla mökkiviikosta voi tehdä vielä entistäkin paremman. Kaikki hankinnat ovat ilmaisia tai melko edullisia ja niistä on paljon iloa.


Äänikirja

 

Luen mielelläni, mutta äänikirjat olivat ennen tätä kesää jääneet jostain syystä vieraaksi. En pitänyt ajatuksesta, että kuuntelisin äänikirjaa 20 tuntia, kun olisin lukenut kyseisen kirjan parissa tunnissa. Sitten kokeilin ja rakastuin. Äänikirjahan nimittäin ratkaisee kaikki yhdistettyyn auringonottoon ja kirjan lukemiseen liittyvät ongelmat. Kirja ei tahmaannu aurinkorasvaisista käsistä, kädet ja niskat eivät väsy eikä kirja estä ruskettumista kasvoilta. Laitoin itse äänikirjan soimaan Bluetooth-kaiuttimesta, jolloin kirja seurasi minua näppärästi mökillä, olin sitten terassilla, huussissa tai laiturilla.

Äänikirjoja on nykyään tarjolla monissa eri kuukausimaksullisissa palveluissa. Näihin kaikkiin saa vähintään parin viikon ilmaisen kokeilujakson ennen maksullista versiota. En halunnut lähteä näihin, koska äänikirjatarpeeni on lyhyt enkä muistaisi kuitenkaan katkaista ilmaista kokeilujaksoa. Suplassa on muutama äänikirja, jotka riittävät varmasti viikon mökkireissun ajaksi! Suosittelen erityisesti Riku Talvitien kirjaa Tappava formaatti: Kuokkavieraat-jännäriä, joka sisälsi jännitystä alusta loppuun.

Ladattava retkisuihku

Saimme mökkilahjaksi todella kätevän suihkun ja kun googlasin, saa näitä parillakympillä itselleen esimerkiksi Puuilosta! Suihku on ihan jokaisen euron arvoinen, sillä kauhan tai kuupan kanssa peseytyminen on haastavaa ja tuhlaa vettä. Suihkun kanssa raavaskin mies pesee itsensä yhdellä ämpärillisellä vettä.

Suihku ladataan USB-piuhalla ja latauksen jälkeen sitä voi käyttää 40-60 minuuttia. Meidän mökillämme, jossa on neljä henkilöä, suihkun lataus riittää aina muutamaksi päiväksi, koska yhden kymppilitraisen saavin suihkuttelu kestää neljä minuuttia.

LED-valot huussiin

Ainakin e-villestä saa käteviä pattereilla toimivia LED-valokatkaisijoita, joissa valo tulee itse katkaisijasta. Meillä on näitä kaksi huussissa, joten yölläkin voi piipahtaa huussissa ilman taskulamppua. Suomessa nämä maksavat vajaan kympin, mutta kestävät varmasti monta vuotta, jos ihan joka kerta ei unohda valoja päälle.

Ilmapatja

Mökin kelluntavälineistöä penkoessani löysin vanhan ilmapatjan. En tosin heti tajunnut sen olevan ilmapatja, luin varoitustekstin vasta myöhemmin. Totesin sen kuitenkin nappivalinnaksi kelluntavälineiden joukosta. Se on todella iso ja paksu verrattuna tavallisiin uimapatjoihin. Paksuus tuo tukevuutta eikä patja keikkaa tai hörppää vettä, vaikka siihen kömpisi isompikin vesipeto.

Velour-pinta on ihon alla muovia mukavampaa eikä tunnu niin kuumalta. Tummansininen patja kuivuukin nopeasti auringossa. Materiaali tuntuu olevan paksumpaa kuin marketin uimapatjoissa ja hintaluokka on sama. Kuvan ison patjan saa Jyskistä parillakympillä.

Näissä pitää tosin muistaa se, että osassa ilmapatjoja on pumppusysteemi kiinni patjassa. Sellaista ei kannata uittaa. Tässä mökkiversiossa on samanlainen reikä, kuin tavallisissa kumipatjoissa.

Postaukseen liittyy myös video, joka ei tosin tämän postauksen lukemisen jälkeen anna mitään uutta. Upotan videon silti tähän alle.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti