torstai 18. toukokuuta 2017

Muulin ja Tuulin läskileiri alkoi!

Kahdesta tulee pian kolme, sillä Muuli ja Tuuli saavat tarhakaverikseen Nassen. Nasse on 16-vuotias russ ruuna, jolla ajetaan kilpaa aina välillä. Sen vanha tallikaveri vaihtoi talvella tallipaikkaa ja olenkin ehdotellut siitä saakka jos se voisi muuttaa muiden ponikokoisten otusten kanssa yhteen. Se on nimitäin hyvin liikkuvainen tapaus ja tekisi hyvää molemmille tammoille kun ne liikkuisivat tarhassa vähän enemmän.

Eniten tässä voittaa tietenkin Nasse, sillä se saa kaksi ihanaa naista itselleen, eikä sen enää tarvitse olla yksin tarhassa.

Kokeilimme näitä kolmea yhteen tiistaina. Ne eivät vielä jääneet pysyvästi yhteen mutta ainakin alku näytti lupaavalta. Lopullinen yhdistäminen tapahtuu sitten kun tallinomistaja pystyy katsomaan vähän perään, eli ei noita ihan tuosta vaan voi aamutallin jälkeen jättää keskenään.
Muuli oli pääosin se, joka oli happamana ja näykkii hevosia turvasta.


Yhdistimme Nassen ja Muulin ensin laitumella. Molemmat keskittyivät olennaiseen. Otimme ne kiinni ja veimme tarhaan. Tuuli oli juuri samaan aikaan sisällä harjattavana. Odotin kameran kanssa reaktiota, mitään ei tapahtunut.

Tilanne kuumeni hieman kun Tuuli tuli hetkeksi tarhaan ennen kuin sillä ratsastettaisiin. Tässä kohtaa näytti siltä että kumpaakaan ponia ei kiinnostanut Muuli pätkääkään kun ne vinkuivat toisilleen. Sen jälkeen, ei mitään. Kameran muistikortti täyttyi eläinten syömisestä ja rauhallisesta liikkumisesta.
Kaikki kolme olivat hetken yhdessä. Tuuli ja Muuli keskittyivät olennaiseen (toin niille hieman heinää) ja Nasse haisteli ihania tuoksuja.
Nassen omistajat lähtivät jo pois tallilta, mutta halusin tarkkailla eläimiä iltatalliin asti eli parin tunnin ajan. Kun istuin tallin edustalla melkein lämpimässä ilta-auringossa, alkoi tarhassa tapahtua ja jopa raviaskeleita otettiin. Kun menin lähemmäs kameran kanssa, kaikki liike loppui.

Lopulta kameraan jäi yksi jahtaamistilanne.

Nasse siis kyllä juoksutti Muulia ja Muuli väisti jo hyvin pienestä mulkaisusta. Joskus hevoset ahdistavat muita hevosia (tai varsinkin aaseja ja muuleja) nurkkaan ja käyvät päälle, kun eivät puhu samaa kieltä. Nasse käyttäytyi hyvin kohteliaasti juoksuttaessaan ja Muuli oli tilanteen tasalla eikä jäänyt kulmiin nalkkiin.

Pieni juoksuttaminenhan kuuluu asiaan, joten myhäilin vain tyytyväisenä kun ajattelin että Muulin kisakunto alkaa kasvaa ihan itsestään tuota menoa! Ja kaviotkin kuluvat hiekkatarhassa ravaillessa -> pelkkää säästöä!

Oli hauskaa seurailla niitä. Muuli ja Tuuli ovat niin rauhallisia, ja olivat sitä alusta asti, kuten tästä postauksesta vuoden takaa käy ilmi, että elekieli niiden välillä on hyvin huomaamatonta. Nasse sen sijaan peruutti kunnolla Muulia kohti ja Muuli laukkasi takapää kevyenä sen ympärillä. Muuli on muuten melko notkea ja atleettinen, joten sillä ei ole sen puolesta ongelmaa laukata myös liinassa.

Luulen että lopulta käy niin että Nasse ja Tuuli löytävät toisensa ja Muuli pyörii tarhassa kolmantena pyöränä. Noh, tähänkin asti Tuuli on aina pakottanut Muulin rapsuttamaan itseään, joten jatkossa Muuli saa varmaan olla sen suhteen rauhassa.


Vie se pois. t. Muuli
Hyttyskausi alkoi ja meikäläisen sumutinpullon suutin on mennyt talven aikana rikki!

3 kommenttia

 1. Apua tuo "vie se pois" kuva :D Voi Muulia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänän nämä pääsivät koko päiväksi yhteen ja läskileiri muuttui temptation islandiksi kun Puuma-Tuuli vietteli itseään pari vuotta nuoremman kollin ja Muuli ajettiin pois.

   Poista
 2. Nasse on supersöpö :) Rapsutuksia koko koplalle!

  VastaaPoista