sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Miksi vaihdoin bloggaajaksi Starboxiin?

Blogiportaaliasiat kuumentavat tunteita hevospiireissä (lähde: hevostalli.net) ja Muuliprojektinkin vaihto portaalista toiseen oli siellä huomattu. Lupasin kirjoittaa muuton syistä tarkemmin mahdollisimman pian muuton jälkeen, joten tässä tulee!

Muuliprojekti aloitti itsenäisenä blogina 2015 alussa. Mielessäni oli tuolloin niin jumalaton määrä muulitietoa ja olin varma että joku muulin on siitä kiinnostunut. No ei ollut. Blogi alkoikin kiinnostaa vasta sitten kun villimuulini oli saapunut Suomeen eikä asiat menneet kuten strömssössä. Tuossa kohtaa Playssonin Penina otti yhteyttä ja kysyi että kiinnostaisiko liittyminen heidän blogiportaaliinsa. Tietenkin se kiinnosti, koska ajattelin silloin ja edelleenkin että verkostoituminen bloggaajapiireissä on erittäin hyvä idea. Vaikka vain siksi että pääsee jonkun kanssa jakamaan sitä kaikkea sheisseä mitä tulee niskaan.

Playssoniin liittymisestä kirjoitin tietenkin postauksen, tässä on linkki siihen: "Sielu on nyt myyty. Saat... Playsson.netille!". Tekstin lopussa totesin että blogit huonontuvat ja lässähtävät portaaleihin liittyessään ja että Muuliprojektin laatu ei kyllä nykyisestään voi huonontua. Tällä hetkellä korjaan sanomisiani, mielestäni portaalissa oleminen tai olemattomuus ei vaikuta kyllä millään lailla blogin sisältöön. Portaaliin liittyminen ei herätä henkiin kuollutta ja huonoa blogia eikä toisaalta huononna ennestään hyvää blogia.
Kuva ei liity

Omaan blogini on tietenkin kehittynyt jollain tavalla reilun vuoden aktiivisen elon aikana, mutta en liitä sitä millään tavalla portaaliin olemassaoloon.

Playssoniin liittyessäni en luvannut tehdä muuta kuin päivitellä omaa blogiani ja pitää sivuilla Playssonin logoa. Jossain vaiheessa tunsin kuitenkin huonoa omaatuntoa kun en ilmoittautunut vapaaehtoiseksi toimihenkilöiksi koulukisoihin johonkin hornantuuttiin. Saan nimittäin tehdä yhdistystyötä ihan riittävästi muutenkin. Kirjoitin portaaliin muutaman artikkelin ja osallistuin tietenkin Blogiexpoon viime marraskuussa.

Kirjoitin marraskuussa postauksen mistä näette kaikki ne suuret tavaramäärät, mitkä portaalibloggaajat saavat ilmaiseksi. Noiden tavaroiden arvo on ollut 75 euroa. Olisin voinut ostaa jokaisen ihan normaalilla hinnalla eikä se tässä konkurssissa olisi tuntunut missään. Mitä sitten sain? Näkyvyyttä, vuorovaikutusta, kohtalotovereita ja uusia kavereita blogipiireistä. Pääsin kurkistamaan hevosblogimaailman raadolliseen maailmaan ja tutustuin tyyppeihin, joihin en varmaan muuten olisi koskaan tutustunut. Sain varmuutta omaan bloggaamiseeni, jossain vaiheessa anonyymien kritiikki sai nimittäin miettimään että lopetan tän koko paskan, koska enhän ole kenellekään mitään velkaa.

Miksi sitten vaihdoin? Rahan takia. Käytän yhteen postaukseen keskimäärin kaksi tuntia. Se tarkoittaa minun postaustahdillani kymmentä tuntia viikossa. 40 tuntia kuussa. Viimeisintä videopostausta kuvasin ensin tallilla tunnin ja editoin kolme. Palkkio tästä työstä/harrastuksesta on aineetonta. Lukijat pitävät sisällöstä ja antavat siitä positiivista tai vähintään rakentavaa palautetta. Olen sellainen tyyppi että kirjoittaisin tallipäiväkirjaa joka tapauksessa ja jos kirjoitan, miksen tekisi sitä kunnolla ja julkisesti.

Starbox kertoo sivuillaan maksavansa suosituille bloggaajille palkkiota. Kyllä, olen tähän oikeutettu. Mikä sen summa on tai miten se lasketaan, sitä en valitettavasti voi kertoa. Se on kuitenkin joka tapauksessa enemmän kuin 75 euroa vuodessa ja se maksetaan verokortille. Älkää siis turhaan siellä hötönetissä huolestuko veroilmoituksestani, voitte vaikka tilata verotietoni vuoden päästä!

Minusta on enemmän kuin ookoo saada edes vähän takaisin siitä vaivasta, jonka jokainen bloggaaja näkee bloginsa eteen. Osa saa niitä ilmaisia ratsareita, toiset saa blogin kautta hyviä hevosdiilejä ja jotkut tekee affimainoksia. Ihmettelen sitä, miksi jotkut jaksavat tästäkin vinkua, että kun blogi menee kaupalliseksi. Jos siellä on yhdeksän epäkaupallista postausta ja yksi hamppukauppa niin mitä väliä? Se on hinta siitä, että bloggaaja tuottaa Sinulle viihdettä ihan ilmaiseksi. Eikä sinun tarvitse sitä hamppupostausta edes avata.

Kun mahdollisuus vaihtaa Starboxiin tuli, jouduin silti miettimään ja punnitsemaan asiaa pitkään. Yhden päivän punnitsin ja mietin. Miinuksia olivat ulkoasu, johon ei voi vaikuttaa, ja blogin osoitteen vaihtuminen. Plussapuolella oli tietenkin palkkiojärjestelmä ja se, että vaihtelu virkistää. Nyt minulla on ensimmäistä kertaa oikeasti mahdollisuus saada vähän takaisin tästä bloggaamisesta.

Olisin ollut tyhmä jos olisin jättänyt tämän mahdollisuuden käyttämättä.
No tyhmä olit kun minut ostit t. Muuli

Ei kommentteja

Lähetä kommentti