keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Voihan rokotukset!

Muuli saapui Suomeen ilman että passissa oli mitään merkintöjä sen rokotuksista. No ei sen puoleen, passissa ei ollut edes sen nimeä (keksin nimen itse). Passi lähti kesäkuussa Espanjaan ja sainkin sen takaisin rokotustarroilla.

Muuli oli rokotettu kahdesti kuukauden välein hevosinfluenssaa vastaan, eli tehoste oli annettu kuten pitääkin. Jäykkäkouristusrokotusta se ei ollut saanut ollenkaan. Kuten kaikki tietävät, jäykkäkouristus on vakava tila. Jäykkäkouristusrokote voidaan myös tuikata siinä vaiheessa kun ruosteinen naula törröttä kaviosta ja silti se auttaa, joten leikin Muulin hengellä enkä sitä tuolloin kesällä rokottanut. Jos se oli jo puoli vuotta ollut astumatta naulaan, saa se olla astumatta vuoden loppuun.

Paikallinen eläinlääkärimme Maria Pyykönen se siinä. Ei, en saanut alennusta blogin takia.
Lähde: ratsastus.fi/rokotusmääräykset
Jokin aika sitten googlasin SRL:n rokotussääntöä ja totesin ettei Muulilla ole mitään asiaa kilpailuihin. Rokotus olisi nimittäin pitänyt tehostaa kesällä, eli heti kun sain passin, olisi pitänyt rokottaa se. Mutta koska olen idiootti ensimuulinomistaja, katsoin silloin vain että hieno homma, rokotus on vuoden voimassa ja vanhenee tammikuussa.

O-ou, rokotus tulossa!
Vanheneminen tapahtui tarkalleen ottaen 8 päivää ennen kuin eläinlääkäri tuli rokottamaan Muulin. Tässä vaiheessa se nyt oli ihan yks hailee, sillä mihinkään kisoihin tällä ei saa mennä ennenkuin rokotusohjelma aloitetaan alusta SRL:n sääntöjen mukaan. Että katsellan niitä virallisia kisarokotuksia sitten vuoden päästä kun rokottaminen on ajankohtaista seuraavan kerran. Tai itseasiassa 1-tasolla kilpailun järjestäjä kai määrittelee rokotusvaatimukset, mutta ei nyt mennä astioiden edelle.

Itse rokotustilanteessa Muuli ei tajunnut mikä siihen iski, enkä kyllä minäkään, koska tilanne jäi dokumentoimatta. Muulin päivää sekoitti mahdollisesti eniten se, kun hain Tuulin sisään rokotusta varten. Muuli jäi katsomaan kaihoisasti sen perään.

Nyt onkin jännä nähdä tuleeko kuumetta tai tuleeko kaulaan paise. Vakuutustahan meillä ei ole, joten ihan varmasti tulee jotain komplikaatioita. Kuumeen seuraaminenkin on tosi helppoa kun en tiedä Muulin normaaliakaan ruumiinlämpöä.

Note to you: mitatkaa nyt hyvät ihmiset se ruumiinlämpö ennen kun jotain sattuu!
Tilanne lavastettiin jälkikäteen.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti