keskiviikko 26. tammikuuta 2022

Pääsin Instakirppiksellä eroon monista ylimääräisistä hevosvarusteista, mutta oli sillä hintansakin

Minulla on Instagramissa seuraajia tällä hetkellä reilut 6000 ja stoorejani katsotaan keskimäärin 1500-2000 kertaa. Haistoin täällä siis aika sopivan kohderyhmän, jolle saisin nopeasti, tehokkaasti ja mahdollisimman vähällä vaivalla myytyä ylimääräisiä  hevosvarusteita. Olen toteuttanut tämän kerran aikaisemminkin ja sain samantyylistä vähäarvoista ja kulahtanutta varustetta liikkumaan tosi sähäkästi. Seuraajakuntani ei myöskään merkittävästi näiden päivien aikana vähentynyt, joten uskalsin toteuttaa instakirppiksen vielä uudestaan.

Myynnissä oli tosiaankin vähäarvoista ja vanhempaa tavaraa ja varustetta. Suurin osa oli Muulin ylijäämävarusteita, mutta osa oli sellaista, mitä oli jäänyt tallin varastotiloihin jo lähteneiltä tallilaisilta. Erään tällaisen tallilaisen tavaroita tuossa oli useampiakin ja maksoin hänelle tietenkin siivun myyntivoitoista.

Tuotteita oli myynnissä yhteensä 74 kappaletta ja osan hinta oli 0 euroa + postikulut. Kallein tuote oli käyttämätön toppaloimi koossa 125 cm. Tämä maksoi 30 euroa. Kaikkiin hintoihin lisäsin suoraan postin postimaksut ja näistä ei oikeastaan voinut keskustella vaikka pari yrittikin. Jos tuote mansaa 2 euroa ja postit 6,9e niin syytön mä siihen olen. Juurikin postikulujen kalliin hinnan takia hinnoittelin tuottee todella halvoiksi. Lisäksi näistä oli tarve päästä eroon, koska ne olivat täysin joutavia ja veivät turhaan tilaa.

Kuvasin tuottee tallilla. Kuvaustaustana käytin suht siistiä ja pestyä toppaloimea. Otin tuotteista samalla sellaiset mitat, joiden oletin olevan tärkeitä myyntitapahtumassa. En ottanut tuotteita nimittäin vielä tuolloin kotiini autotalliin, joten lisämittojen ottaminen oli mahdotonta.

Aloin julkaista tuotteita Instastoorin sallimat 10 kerrallaan ja ostoilmoituksia alkoi tulla. Ensimmäisenä taisin myydä Rossnerin hyväkuntoisen 75 cm pitkän mutkavyön. Näitä on ollut käytettynä myynnissä 50 eurolla, itse pyysin 25 euroa.

Sen illan ja seuraavan aamun kävin hyvin runsasta viestinvaihtoa tuotteista. Myyntiehdot olivat selkeät, maksu heti mobilepaylla, osoite minulle ja tuote lähtee postiin 2 päivän sisällä. Osa maksoi tilille, mutta tuote ei tietenkään lähtenyt pakkausprosessiin ennen kun maksu näkyy.

Arvoin itse pakettien koot ja ne menivät toivottavasti suurimmaksi osaksi oikein, eli ostaja välttyi lisämaksulta postissa. Postimaksut ostin Omapostin kautta puhelimella ja maksoin ne heti. Sain sähköpostiini helposti-koodit ja paketin päälle laitettavat laput. Sunnuntaina pakkailin ostoksia hikihatussa autotallissa pakkausmateriaaleinani sanomalehteä, pakkausteippiä ja muovipusseja.

Paketit kiikutin illalla lähimpään postiin ja sain aamulla näppärästi omapostiin ilmoituksen kun paketit oli kuitattu järjestelmään ja ne olivat lähteneet maailmalle. Samoin sain ilmoituksen jokaisesta haetusta paketista. Voin siis omapostin kautta seurata täysin pakettien kulkua. Samoin vastaanottaja näkee saman tiedon omasta puhelimestaan.

Lähetystunnuksia en copypastennut yhdellekään tilaajalle eikä kukaan sen perään kysellytkään. Omaposti on nimittäin nykyaikaa.

Kahden vuorokauden jälkeen 74 kappaleesta oli jäljellä 6 melko vähäarvoista tavaraa. Niistä pidän jemmassa vain sileät hyväkuntoiset nahkaohjat, loput saavat mennä kierrätykseen eli roskikseen.

Pakkasin autotallilla 27 tilausta postiin. Neljä toimitin itse lähialueelle, kun olivat sen verran tuttuja ja matkan varrella. Tilauksia oli siis yhteensä 31.

Mitä tästä sitten tienasi? Rahaa tulille kilahti 561,50e, wuhuu!! Tästä suoraan postimaksuihin meni 197,3e. Tuottoa tavaroista tuli siis 364,20 euroa. Yhden tilauksen arvo oli siis keskimäärin 11,7 euroa (ja tähän postit päälle). 

Vähennän tästä tosin 30e siitä syystä, että osa myyntitavaroista ei ollut minun. Maksoin tämän korvauksen tuotteiden omistajille. Mulle jäi siis näppeihin 334,20e.

Postimaksuissa olisin joitakin euroja pystynyt säästämään ostaessani sarjapaketteja. Mutta järjestelmä tuntui sen verran haastavalta puhelimella etten ottanut tuota sen enempää harkinnutkaan.

Olen myynyt jonkin verran tavaraa Facebookin kautta ennestään. En pidä Facebookissa ikuisesta av-kierteestä, jonoista ja rahojen saamattomuudesta. Instakirppiksellä toimittiin nopeasti, annoin ymmärtää heti että maksu pitää tulla mobipaylla heti. Kun maksu oli tullut, poistin tuotteet stooreista jotta kukaan ei huudellut niistä turhaan. Myyntilista oli siis koko ajan ajantasalla (paitsi yöllä oli tullut ostoja myös). Vain yksi ostaja ei saanut sen takia haluamiaan tuotteita. Ostajat kävin läpi aikajärjestyksessä.

Mikään ei ole ärsyttävämpää kun pitää tuotetta jollekin varalla pari päivää ja kysellä maksun perään. Sitä ei ihan 99% varmuudella ole tulossa jollei se 6 tunnin sisällä ole tullut. Onneksi myyjä saa päättää kenelle myy ja jos tuntuu tosi hankalalta jo viestittely, niin tuotteen voi laittaa suosiolla seuraavalle. Minä en varaillut yhtään mitään kenellekään.

Tällainen pieni halpa ja irtonainen sälä menee kaupaksi vain siksi, että sitä sälää on PALJON! Ei kukaan osta yhtä tuotetta ja maksa siitä 8 euroa postimaksuja, mutta hän saattaa tarvita kuormasta 3-5 eri juttua ja maksaa näistä sen 8 euroa postimaksuja. Instakirppis halvalle sälälle toimii siis vain siinä tapauksessa että tavaraoita on vuoren verran ja toki myös vain siinä tapauksessa, että seuraajakuntaa on reilusti ja niitä stooreja myös katsellaan.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti