maanantai 22. helmikuuta 2021

Irtojuoksutuskuvia pitkästä aikaa!

Sain tallille oikein mieluisia vieraita kun Milla ja Samuli (@sosa.foto) tulivat Samulin kuvauskaluston kanssa katsomaan Muulia! Mietin etukäteen kuumeisesti että millaisia kuvia toivon saavani, talvikuvat oli otettu jo ja ehken olisi kouluratsastajana just nyt parhaimmillaan.. Ja sitten yhtäkkiä se tuli, irtojuoksutuskuvia tietenkin! Niiden ottaminen omin voimin on hankalaa parista syystä, Muuli ei juurikaan liiku ainakaan sinne mihin haluan, jos pysähdyn ottamaan kuvia ja toiseksi se saattaa yrittää poistua kentältä yhdestä tietystä kohdasta. Laitettiin siis Milla ja Samuli nurkkaan ja itse olin kentän keskellä organisoimassa Muulin irtojuoksutusta.
Muuli oli todella hyvällä tuulella. Se on muutamalla viime kerralla lähtenyt hanskasta tarhasta oton jälkeen. Se käyttäytyy samalla tavalla kuin olisin lastaamassa sitä traileriin ja lähtee varmuuden vuoksi hanskasta heti, kun se ymmärtää että talutan sitä talliin enkä esimerkiksi kentälle. Kuvauspäivänä se onneksi oli ns ihmisiksi ja kipitti mielellään talliin. Harjasin Muulin pikaisesti ja action.Muuli oli kentällä todella energinen ja laukkasi monta kierrosta putkeen kentällä niin, ettei minun tarvinnut tehdä mitään. Vaihdoin suuntaa jonkun kerran ja himmasin raviin. Samuli otti myös upeat rakennekuvat ja sitäkin hienommat pääkuvat! Liikkeessä Muuli kylläkin oli mallia hirvi, alakaula pullotti ja pää oli aasien tapaan pystyssä, mutta ehkäpä muulien ylväs askellus on juuri tätä.

Aasiyhdistys järjestää tänä vuonna aasien ja muulien fitness kisan. Luokkia on kolme, painonpudottajat, painon ylläpitäjät ja lihotettavat. Me Muulin kanssa osallistumme tietenkin mukaan. Otin Muulista mittaa itseasiassa jo viikko sitten ja iloitsin, että painomittanauhan mukaan sen paino oli ensimmäistä kertaa koskaan alle 400. No ilo oli lyhytaikainen enkä millään ilveellä saanut puristettua painomittanauhaa niihin lukemiin enää. Sunnuntain lukemaksi tuli noin 414 kg. En tiedä miten Muulin ympärysmitta voi näin paljon vaihdella tai sitten se vain seisoi jotenkin eri tavalla. Ensimmäisen mittauksen otin nimittäin vapaana karsinassa Muulin syödessä, jälkimmäinen otettiin käytävällä.

Hevosten painomittanauha pätee ainakin Muuliin suht hyvin. Muuli on kerran punnittu klinikalla ja kun sen jälkeen otettiin painomittanauhalla mitta, oli se suunnilleen sama.

Muulissa on hieman ekstraa, kylkiluut eivät esimerkiksi tunnu ihan niin hyvin kuin pitäisi. Aasien tapaan sille kertyy laardi niskaan harjamarron alle ja kylkiin. Tämä aiheuttaa sen, että painomittanauha saattaa näyttää hyvinkin sporttisia lukemia kun aasin perse näyttää samaan aikaan Kardashianin siskosten perävalolta.

Otan uuden lukeman 1.3. kun kilpailu alkaa.


Tämä on todella kaunis kuva!


Ei kommentteja

Lähetä kommentti