perjantai 19. heinäkuuta 2019

Tältä näyttää aasiparivaljakko! Pääsin myös kyytiin!

Ajolinjalla jatketaan (viittaan kahden viikon takaiseen postaukseeni Okrasta, jossa oli hieno valjakkolehmä) ja tässä postauksessa näette kuvia ja videon valjakkoaaseista.

Kaimani Kaisa on jämsäläinen aasinomistaja ja hänellä on kaksi aasia, tamma ja ruuna. Kävin näitä katsomassa kolme vuotta sitten ja reissusta syntyi kuvapostaus. Siihen pääset tästä. Nyt Kaisa oli hankkinut aaseille kärryt ja teettänyt niihin tarvittavat muutokset, jotta ne soveltuvat parivaljakkoon. Kärryihin oli siis metallipajalla tehty vetokartut ja keskiaisa. Alunperin kärryt oli tehty yhden ponin vedettäväksi.

Aaseja oli ohjasajettu parivaljakossa ja talutettu kahdesti kärryjen edessä, mutta kyydissä ei ollut vielä ollut ketään. Syynä oli koulutusvaiheen lisäksi se, ettei kärryissä ollut vielä jarrua. Eikä sitä ollut minunkaan vierailuni aikana, mutta meillä oli Mirja ankkurina perässä. Ajoimme kyllä lähinnä tasamaalla, mutta silti emme halunneet kärryä aasien kintuille.
En ollut ajatellut tehdä reissulta videota, koska en vieläkään näiden kaikkien blogivuosien jälkeen osaa puhua luontevasti ja spontaanisti kameralle. Onneksi kuitenkin tein videon, sillä tämä asia on ehdottomasti paras katsoa videolta. Ja koska toimin myös apukätenä, en olisi edes saanut kuvia tapahtumasta.

Kaisa valjasti aasit kärryjen eteen, menin kyytiin, ajeltiin naapurikoulun pihaa ympäri ja sitten kyytiin pääsi toinen Kaisa ja minä toimin pääpuolessa varmuuden vuoksi. Aasit olisivat varmasti hoitaneet homman kotiin, mutta parempi olla kuitenkin ensimmäisillä kerroilla riimunnarussa kiinni.

Ihaalla on muuten etusissa koon 90 Flex Hoof Bootsit. Aasit tekivät debyyttinsä kärryjen kanssa viime viikonloppuna Jämsän raveissa. Aikaisempina vuosina Kaisa on ollut paikalla tarjoamassa talutusratsastusta, nyt raveihin pääsivät hienot punaiset kärryt!

Jos haluat lukea vierailusta vielä hieman "virallisemman" tekstin/haastattelun niin sellaisen kirjoitin Suomen Aasiyhdistyksen kotisivuille. En enää ole yhdistyksen hallituksessa mukana, halusin itse eroon kymmenen vuoden pestin jälkeen, mutta päivitän vielä joitain tällaisia juttuja kotisivuille.

Alla on video


Kiitos Kaisalle mahtavan kokemuksen tarjoamisesta!


4 kommenttia

 1. Tosi kiva video! Ja luontevaltahan tuo juttelu kuulosti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta kommentistasi :) Joudun näihin videoihin välillä aloittamaan videon monta kertaa, kun se menee plörinäksi. Yleensä viidennellä otolla en enää sönkötä ja sekoita sanoja :D

   Poista
 2. Olipas ihana juttu ja söpöt kiltit aasit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja nämä aasit ovat todellakin söpöjä ja oikein malliesimerkkejä hyvin koulutetuista ja käsitellyistä luottavaisista aaseista :) Eivät nämäkään itsestään ole tullut, vaan niiden omistaja Kaisa on tehnyt paljon duunia niiden koulutuksen ja käsittelyn kanssa.

   Poista