keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Vastauspostaus 4/4: Irrelevantit kysymykset

Oletko niin pihi kun annat ymmärtää?

En ollut pihi vielä AEM (ajalle ennen muulia), mutta nykyään kun fyffet on loppu 247, on pakko sniiduilla. Ei ne suuret tulot vaan pienet menot ja sitä rataa. Ja tykkään edelleen matkustella, oikeasti pihit ei käy edes Tallinnan risteilyllä. Ostin muuten juuri satulalaukut Muulin enkkusatulaan, fb-kirpparilta.

Does the Finnish military use any equines? 

Not any more, Wikipedia just told me that last horses was sold in 1993. Those last horses were only used as "show" purposes, not actually war training.

Onko miehesi koulutus onnistunut hyvin? Mitä olisi vielä parannettavaa?

Olen mielestäni onnistunut koulutuksessa ihan hyvin, mutta näitä repliikkejä harjoittelemme vielä:
  • Voin käydä tänään siivoamassa Muulin tarhan ja juoksuttamassa sen niin voit kirjoittaa blogia kaikessa rauhassa
  • Siivosin autosi sekä sisältä että ulkoa
  • Voit maksaa Muulin koppakärryt ruokatililtä
  • Huomasin fb:n hevosryhmästä että Metsiksessä on mätsärit kuukauden päästä, laitoin sen jo itselleni ylös että voin heittää Muulin sinne
pus pus
Inhokki ja suosikki hevosrodut?

En tunne kovin paljoo eri hevosrotuja, mutta lempirotu on varmasti islanninhevonen, vaikka olenkin niillä vain puksuttanut maastossa. Inhokkirotu on vaikeampi, sillä inhoan hevosia pääsääntöisesti yksilöinä, mutta en vihaa koko rotua. Itselleni en kuitenkaan koskaan ostaisi mitään kovan luokan työhevosmöhköä, siis vaikka ardenneria (vaikka siellä Ruotsissa se yksi kisaakin sellaisella). Vaikka tykkäänkin aaseista, niin joku roti siinä kylmäpäisyydessäkin.

(oikeasti en vain kehtaa luetella tähän yhtään rotua, jota oikeasti vihaan, kun jollain menee herne aina nenään)

Mistä alkoi muuli/aasi innostuksesi?

Aasi-innostus alkoi luonnollisesti ensin. Meille tuli kotiin aasi talvihoitoon ja lopulta se oli ponikaverinsa kanssa meillä neljän talven ajan. Velmusta voit lukea lisää täältä. Tämän aasin kanssa oli kuningasluokan ongelmia, se lähti lapasesta ja teki mitä halusi. Se ei kuitenkaan lähtenyt siksi, että olisi pelännyt, vaan siksi kun se oli ori ja naapurissa oli hevosia. Se halusi mennä sinne, enkä minä jaksanut pidellä sitä.

Toisena ongelmana olivat sen kaviot, jotka olivat liian pitkät, haisivat, ja niissä oli mystistä "kaarnakaviota". En löytänyt hoito-ohjeita mistään. Ostin englanninkielisen aasikirjan (olin tuolloin ysiluokalla) ja aloin kääntää sitä suomeksi itselleni. Koska olin samaan aikaan ATK-lahjakas, ajattelin että aasiteksti voisi auttaa muitakin ja perustin Aasinus-sivut nettiin. Sivut eivät ole enää netissä.

Se oli sellainen vaikeuksien kautta voittoon ja siitä aasijuttu lähti. Näiden vuosien jälkeen ajattelin koko ajan että vielä joskus minulla on joko iso ratsuaasi tai sitten muuli. Varmaan kaikki vanhat tallikaveritkin tiesivät että vielä joskus toi hullu hankkii muulin.
meizi
Milloin aloitit blogin kirjoittamisen? 

Blogi sai alkunsa kaksi vuotta sitten, kun päässäni pyöri miljoona muuliaiheista tekstiä ja tietenkin suunnitelma toteuttaa muulihaave. Blogi ehti olla olemassa vuoden ajan ennenkuin Muuli saapui Suomeen.

Kaunein livenä näkemäsi aasi?  

Selasin tätä kysymystä varten aikamoisen läjän aasikuvia ja yksi aasi toistui useampaan kertaan. Olen saanut siitä aina kivoja kuvia ja se on päästään erityisen kaunis. Se on tietenkin tamma, koska ruunaa tai oria ei voi sanoa kauniiksi. Ja tietenkin kaikki varsat ovat aina kauniita sukupuolesta riippumatta. Kauneimmaksi aasiksi valikoitui vihdissä asuva aasitamma Usva (linkki vie Sukupostiin, jossa on lisää kuvia)

Usva on kaunis jopa talvikarvasa.
Tämä kuva Usvasta ja Juliasta oli myös yhden Aasiyhdistyksen jäsenlehden kannessa.
Mikä on sun lempielokuva ja miksi?

Tämä oli kysymyksistä vaikein. En yleensä katso elokuvia kahteen kertaan, koska katson niissä aina vain juonta, enkä tyhmänä maalaisena kiinnitä huomiota elokuvassa olleisiin hienoisiin vertauskuviin. Samaan tapaan luen kirjoja ja pidänkin finlandia voittajia yleensä todella huonoina, niissä kun pitäisi tajuta sen kielen hienous ja kaikki upeat vertauskuvat. Dekkaria tiskiin ja sillä selvä.

Lempielokuva ei ainakaan ollut Storm rider, vaikka siinä olikin muuli. Eikä lotrit, eikä Titanic, eikä mikään muukaan mainstream. Mitä tulee UG leffoihin, niitähän en katso koska en tajua niistä puoliakaan siitä, mitä niissä pitäisi tajuta.

Gladiator se olkoon jos yksi pitää valita. Ja siinä on Russel Crowe.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti