maanantai 12. joulukuuta 2016

Muuliblogihistorian ensimmäinen tallivideopostaus!

Wuhuu, nyt se on täällä, nimittäin ensimmäinen varsinainen videopostaus! Voin kertoa ihan rehellisesti että juttuaiheet ovat todella vähissä näin talvella ja vielä kun urakoin kahdessa duunissa, niin en ehdi kotonakaan illalla istahtaa koneen ääreen ja keksiä tikusta asiaa, varsinkaan jos ei ole mitään kuvia. Eikä nytkään ole mitään kuvia.

Viime viikolla kävin tallilla kolme kertaa, tiistaina itsenäisyyspäivänä, jolloin käytiin lyhyesti maastossa, keskiviikkona lähinnä siivoamassa tarhan ja lauantaina kuvaamassa tämän videon. Keskiviikkona mietin myös tallissa että pitäiskö olla huolissaan jos Muulin koko häntä hilseilee, mutta siinä sitten Instagramin kautta selvisi että kaikkien muulien hännät on talvisin hilseessä ja kun Muuli ei hilseile muualta, niin olkoon toistaiseksi ilman öljyä (ruokinnassaan).

Otin myös kuvan Muulin entisestä karvattomasta läiskästä ja laitoin sen rinnakkain vanhemman kuvan kanssa. Vanhempi kuva on kyllä otettu eri kulmasta ja lähempää, mutta läiskän koko on mun kämmenen kokoinen siinä kuvassa, vaikka kämmen ei vieressä olekaan.

Tuoreemmasta kuvasta näkee hyvin kuinka läiskän kohdalla karvan suuntakin vaihtuu, eli jonkinlaiselta syntymämerkiltä se vaikuttaa. Hieroja nimittäin sanoi käydessään että siinä alla eivät lihakset tunnu mitenkään erilaisilta, eli mitään iskua siihen ei ole kohdistunut, ja jos on, niin se on parantunut. Ehkä tuossa vanhemmassa kuvassa alue oli ajeltu karvattomaksi tarkoituksella, jotta näkevät Espanjassa, että mikä siinä on.

Mulla on ollut suunnitelmissa askarrella tallivideopostaus ja muut suositut postaustyypit sarkastiseen tapaan ottaen inspiraatiota suosittujen hevosbloggaajien videoista, mutta se vaatisi ihan uskomatonta paneutumista näiden blogeihin ja lisäksi huumorintajua mun osaltani. Osaan olla hauska tekstimuodossa, mutta kun puhun videolle, en osannutkaan olla kuin oma itseni. Eli nyt voi käydä niin että luomasi hieno kuva tallin hauskimmasta tyypistä karisee lattialle kuin hilse Muulin hännästä. Enkä ole edes pahoillani.

Otin videoita noin 35 minuutin edestä ja pätkin ja lyhentelin videot varttiin. Puhuin nauhalle itseasiassa enemmänkin, mutta kova tuuli vei ajoittain kaiken äänen pois, joten jouduin leikkaamaan pätkät pois tai nopeuttamaan niitä.

Pidemmittä puheitta, olkaa hyvät.

Ja kyllä, tunsin itseni aika teiniksi puhuessani videolle mitäsattuu samalla kun olin olevinani kuin mikäkin asiantuntija. Muistakaa että luette Muuliprojektia aina omalla vastuulla eikä mistään mun tekemisestä kannata ottaa mallia.

14 kommenttia

 1. Voi miten suloinen linssilude-Tuuli! Ja usko tai älä, tämä oli viihdyttävin blogisi videoista, tällaista ainakin minä katson mielelläni jatkossakin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää että muutaman kerran työnsin sen kauemmas kun alkoi tulla liian kuumat oltavat niiden vieressä.. mutta ihmeen hyvin ne molemmat oli vaikka yleensä tuuli pomottaa.

   Pidetään toive mielessä siiheksi kun olen taas yksin tallilla..

   Poista
 2. Kiitos talikkovinkistä, olen itse potkinut kasoja hajalle sen mitä pystyy, tuohan helpottaa kummasti! Miten sitä ei itse tajunnut....

  Kyllä ne postaukset tulee luetuksi vaikka niissä ei asiaan kuuluvia kuvia olisikaan. Kaipa sitä kansioista jotain vanhoja otoksia löytyy aina?

  Onpa Muuli rauhallinen, itse yritin kerran porkkanajumppaa ponin kanssa, mutta siitä seurasi vain kamalaa hössöttämistä ja pomppimista, pitää vielä työstää yhteistyötä ilman herkkuja ennen temppuilua....

  Ihailin myös miten Muuli tulee tervehtimään, ensimmäisten Muulipostauste jälkeen epäilin, että tuleekohan sellaista päivää vai onko Muuli ikuisesti yrmy!

  - Minja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mäkin pitkään mietin että tuleeko tämä ikinä vapaaehtoisesti luokse. Olen palkinnut sitä yleensä kauralla niin en usko että se tulee moikkaamaan varsinaisesti minua vaan kauraa.. ja se on kyllä hyvin oppinut odottamaan. Videosta leikkaantui pätkiä jossa vien Tuulin kauemmas ja jätän muulin seisomaan penkin viereen niin siinä se odottelee eikä lähde perään :)

   Tallilla muut tykkää enemmän pistolapiosta mutta mä en oikeen tule sen kanssa toimeen. Eli sitäkin voin suositella.

   Musta on hirveen tylsää käyttää vanhoja kuvia uudestaan mutta johonkin tässä on ryhdyttävä.. en voi pitää näin harvaa postaustahtia koko talven ajan!

   Poista
 3. Toivottavasti ei ole Muuliblogin ainoa videopostaus, hirveän kiva katsella elävää kuvaa teidän tekemisestä. Ja onhan sulla ihan mukava ääni myös kuunnella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan mulla pätkiä ollut mutta niitä on katseltu aika vähän verratuna postausten lukumääriin niin en ole senkään takia nähnyt kovin paljoo vaivaa videoiden eteen.
   Tämän tekeminen kyllä yllätti helppoudellaan, senkun löpisi ja leikkeli koneella :)

   Poista
 4. Tee ehdottomasti lisää videopostauksia, itse ainakin tykkään niitä katsella :) sun ääni on tosi kiva, olisin voinut kuunnella sitä kauemmankin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Pitää vain saada uusi inspis ja jotain ihan uutta sisältöä videopostaukseen, muutenhan voisin nauhoittaa kaikki tallireissut niin lukijat näkisivät kuinka samanlaisia ne ovatkaan.

   Poista
 5. Täähän oli hyvä! Tee ehdottomasti lisää näitä :)
  Nelipiikkinen paskatalikko, ah <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä googlasin tota kyseistä tuotetta enkä olekaan enää varma että mikä sen nimi on kun ei tommosia löytynyt. Tuossahan on litteet ne piikit ja meillä kotikotona noi oli lehmien lantatalikkoja. Hyvä tuote, ja pitää käyttää sitä hellästi ettei se laukee.

   Poista
 6. Mua jotenkin nauratti tää video, ihan kuin joku Tallitytöt-peli :D Just toi talikolla hakkaaminen ja kottareiden työntäminen, kaikki äänetkin oli nopeutettuna kuin pelistä :D Ja kun sanoit "hyvä" aina kesken lauseen, tuli mieleen sellainen "palkitse muulia"- nappula joka hokee hyvähyvä :D Hahaha, päivän piristys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuliblogin tarkoitus on tuoda hupia, joten näköjään videokin onnistui :) se alkoi ihan vahingoss tekemään tota pään kääntämistä pois ja oli pakko tarttua siihen enkä viitsinyt kuvata kohtaa uudestan ilman muulia. Seuraavan videon kässärikin on jo muhimassa, kuvaan ihan koko tallireissun ja nopeutan sen.

   Poista
 7. Kai sitä voisi huonomminkin aikansa kuluttaa kuin katselemalla videota, jossa joku hakkaa jäistä paskaa talikolla. Vai?

  VastaaPoista