maanantai 20. kesäkuuta 2016

Kiinnostaako aasit mutta olet ihan noobie?

Edit 11.7.2016: Aasinhoitopäivä jouduttiin perumaan 30.7. osalta vähäisen osallistujamäärän takia. Päivä siirretään syksyyn ja kerron uuden päivämäärän heti kun tiedän. Ohjelma ja aikataulu pysyvät samoina.
 ---
Oletko aina katsellut aaseja että awwww ja että tommosen mä vielä joskus hankin? Olet kuitenkin ollut niin fiksu että ilman hyvää tietotaitoa et aaseja hanki. Nyt on saumat parantaa sitä tietotaitoa osallistumalla lauantaina 30.7.2016 Aasinhoitopäivään Porvoossa (ei ole provo).

Järjestän yhdessä Tukkilan tilan kanssa aasinhoitopäivän joka on suunnattu juuri Sinun kaltaisillesi noobeille jotka ovat suunnitelleet aasin hankintaa tai ovat juuri hankkineet sellaisen. Päivän aikana käydään läpi aasin pitäminen, pitopaikka, ruokinta ja muut "tekniset" asiat. Suomi ei nimittäin ole missään määrin luonnollinen elinympäristö aaseille, joten mietimme miten aasin olot saisi tehtyä mahdollisimman luonnonmukaisiksi täällä.

Olojen on nimittäin oltava luonnonmukaisia jotta eläin voi hyvin.
Kuivan teoriakaman lisäksi tutustumme tietenkin Tukkilan yli kymmeneen aasiin ja teemme niiden kanssa käytännössä hommia. Päivä sopii Sinulle, jolla ei välttämättä ole edes hevostaustaa. Harjaamme aasit, nostelemme niiden kaviot ja tutustumme kavioihin muutenkin sen verran mitä tavallisen omistajan pitää niistä tietää. Mikään kengittäjä minä en ole, joten varsinaisesta vuolusta on haettava oppi muualta.

Käytännön harjoitteilla paneudumme myös muutamaan perusongelmaan, jotka tulevat esiin melkein jokaisen aasin kanssa. Kiinnioton haasteet, talutus (aasi ei halua itseään talutettavan) ja kavioiden nosto. Näitä treenaa jokainen aasien kanssa sillä sama tapa ei toimi kaikkien aasien kanssa.

Päivän hintaan (70e) kuuluu aamukahvi ja aamupala sekä lounas. Aloitame kymmeneltä ja neljältä päivä päättyy loppulöpinään. Toisenlainen ohjelmakuvaus ja tarkempi aikataulu löytyy Aasiyhdistyksen kotisivuilta. Sieltä löytyy myös ilmoittautumislomake.

Ota mukaan hanskat, namipussi ja avointa mieltä.

Jos olet hevostaustainen, joudut päivän aikana miettimään monta asiaa uusiksi. Aasit kun eivät ole hevosia. Jos sinulla ei ole hevostaustaa, ovat käsittelyvinkit helppo omaksua. Kun arki sujuu aasin kanssa jouhevasti, on sen kanssa mukavampi harrastaa erilaisia juttuja kuten ajoa, kävelylenkkejä ja antaa talutusratsastusta lapsille.

Aasinhoitopäivä on suunnattu aikuisille. Puitteet ovat erinomaiset, nimittäin jos sataa, niin voimme tehdä harjoitteita tallin lisäksi sisällä maneesissa. Aasit eivät tykkää vesisateesta, joten emme pakota niitä seisomaan sateessa ulkona.

8 kommenttia

 1. Voi hitsi, kuulostaa tosi kivalta, mutta juuri silloin olemme mökillä :( Omasta aasista olen nimittäin jo pidempään haaveillut, mutta kokemus puuttuu. Ehkä toivottavasti järjestätte joskus uudestaankin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmoittautumisia on sen verran vähän että en olisi kovinkaan toiveikas seuraavasta kerrasta, mutta toivon että saadaan porukka kasaan.

   Poista
 2. Ihania kuvia ja mahtava postaus :3

  angelspullip.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kuvat kaivoin arkistojen syövereistä, kahdessa ensimmäisessä on juuri Tukkilan tilan aaseja.

   Poista
 3. Pitääkin selvitellä miten tuonne pääsisi julkisilla kulkemaan :) Oma aasi kun on kyllä haaveissa - tosin vasta vuosien päästä, kun tilat ja muut antavat paremmin myöten. Mutta tiedonhankintaa ei voi ikinä aloittaa liian ajoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika huonosti taitaa päästä, mutta eiköhän osallistujien kanssa voi sopia jotain kimpakyytejä :)

   Poista
 4. Mihin asti tuota ilmottautumis aikaa on? Olisin tosiaan kiinnostunut tulemaan, mutta palaan ensi viikolla Suomeen joten pääsen vasta silloin sopimaan työvuoroista :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei päätetty mitään päivää, jos nyt saisimme edes viisi täyteen niin päivä järjestyisi. Toivottavasti kaksi viikkoa ennen päivää olisi osallistujalista tiedossa.

   Poista