tiistai 7. kesäkuuta 2016

Englannin matka 4/3

Kirjoitin meidän huhtikuun lopun englannin matkastamme kolme kuvapainotteista postausta, New Forestista, Donkey Sanctuarystä ja Dartmoorin kansallispuistosta. Tähän ekstrapostaukseen kokoan kolme sekalaista kohdetta, joissa myös kävimme reissun aikana, Port Isaac, St. Ives ja Stonehenge. Kuvasaastetta jokaisesta kohteesta olkaa hyvät!

Port Isaac on Just Se Doc Martinin sarjan ystävien kylä jossa on pakko käydä. Kylä on aika surkea ja sijaitsee pienessä lahdenpoukamassa jossa vuoroveden liikkeet näkee selvästi. Välillä veneet ovat vedessä ja välillä kokonaan hiekalla. "Doc Martinin talo" on yksityisomistuksessa ja sen edessä on ketju, pakolliset kuvat on silti mahdollista saada siitä.

Älä turhaan aikatauluta itseäsi tänne koko päiväksi, tunti tai pari riittää vallan mainiosti.


Kuva: Katri Määttänen

Kuva: Katri Määttänen

Kuva: Katri Määttänen

Kuva: Katri Määttänen

Kuva: Katri MäättänenTunnin ajomatkan päässä Port Isaacista sijaitsee paljon suurempi rantakaupunki St. Ives. Täällä on kunnon hiekkarantaa ja merenrantakaupungin fiilistä! Hotelleja ja vuokrattavia taloja oli runsaasti ja haiskahti kovasti siltä että kovan sesongin aikaan kaupunki on täynnä ihmisiä.

Katsoin jo että miten logistiikka tänne pelaa, ei kovin hyvin. Gatwickilta kestää 6,5 tuntia ja kahdella junan vaihdolla, eli kannattaa ehkä lennähtää johonkin lähemmäs jos ei halua vuokrata autoa. Kaupunki vaikutti kyllä niin kompaktilta, ettei tänne kannata välttämättä autolla tulla sotkemaan jos se vain on vältettävissä.

Tuli todellakin sellainen oli että tänne on pakko päästä kesällä uudestaan, vetää päälle lahkeelliset uikkarit ja ottaa aurinkoa raidallisessa vanhanaikaisessa aurinkotuolissa. Raidalliset pukukopit rannalla jo olikin rivissä odottamassa uimareita.

Laskuveden aikaan rannat nyt eivät ole kaikkein houkuttelevimpia..

Koirille oli oma puoli rannasta.


Kuva: Katri Määttänen
Kuva: Katri Määttänen

Kuva Katri Määttänen

Tuolla aion ottaa aurinkoa vielä jonain kesänä. Kuva: Katri Määttänen

Kolmantena kohteena kävimme reissun aikana Stonehengellä ja syömässä Salisburyssä.

Stonehengen nyt tietää kaikki, se on se kivirinkula keskellä peltoja. Sisäänpääsy maksoi noin 20 euroa, mutta kyllähän tämä on sellainen once in a lifetime -kohde että pakko käydä jos hoodeille sattuu. Minä tosin olin jo käynyt viime vuonna, mutta kävin tsekkaamassa ovatko kivet edelleen paikoillaan. Olivathan ne.

Tänne on huhujen mukaan päässyt joskus ilman mitään sisäänpääsymaksuja, mutta nyt alue oli sen verran hyvin aidattu että jäniksenä olisi joutunut katselemaan kiviä todella kaukaa. Eli tässä kohtaa ei nyt kannata sniiduilla.


Kivet 5/5. Kuva: Katri Määttänen


Kuva: Katri Määttänen
Stonehenge sijaitsee lähellä Salisburyn kaupunkia joka on kuuluisa ainakin isosta katedraalistaan. Katedraalin pihalla on Sophie Ryderin (kvg) patsasnäyttely. Nämä kaikki kuvat ovat siskoni Katrin ottamia, koska hänellä on paljon parempaa silmää taiteen kuvaamisen suhteen. Ja parempaa rautaa.2 kommenttia

 1. Ihan supermageita kuvia, niin kuin aina! Sä vaan osaat kyllä kirjottaa niin hyvin ja elävästi:)

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämä postaus olikin oikeastaan pakko tehdä vaan hienojen maisemien takia, tähän jäi vähän tämmöset "jämät" meidän reissusta. Ja nyt reissukuvat on käsitelty. Seuraavan kerran tulee matkablogijuttua syyskuussa kun olen käynyt Saksassa viikon muulivaelluksella!

   Sun blogihan oli muuttunut ihan kunnolla! Mä olen muuten pitkään haaveillut käyväni Haarajoen Rusthollissa tunneilla, siellä kun näyttää olevan oikein päheät suokkiratsut mutta se on aina jäänyt. Ehkä mä vielä joku päivä varaan irtotunnin :)

   Poista