tiistai 10. maaliskuuta 2015

The Mule Behaviour Problem Solver -kirja

Uusi kirja muuliongelmien ratkaisuun on julkaistu. Mukana mm Meredith Hodges, loppujen kohdalta minun on valitettavasti myönnettävä tietämättömyyteni.

Kirjan voi tilata täältä (Amazon) ja se maksaa noin 40 dollaria + postikulut. Amazonissa pääsee myös kurkkaamaan kirjan sisällysluetteloa ja kouluttajien esittelyjä.


Meredith Hodges, Steve Edwards, Tim Doud, Red & Julie Wycoff, Chris & Kelli French, Cindy K. Roberts  keskustelevat käyttäytymisongelmista. Yli 60 ongelmaa käytään läpi ja kerrotaan kuinka tilanteet ratkotaan niin että muuli kokee kuitenkin olevansa turvassa ja luottaa käsittelijään. Kattavat ohjeet ammattilaisilta kun muulilla on epätoivittuja tapoja johtuen aikaisemmasta tehottomasta tai olemattomasta koulutuksesta. Kirjassa myös kaikki muulin käyttäytymisestä, satulansovituksesta ja suotsien sovituksesta, kuolainten valitseminen, oikeanlaiset varusteet ja paljon muuta.
Erinomainen lisäys kirjastoosi. 270 sivua, liimasidottu, nelivärinen. 

Esipuhe (englanniksi täällä)

Kun ryhdyin Mules ja More Magazinen päätoimittajaksi 1990 oli ensimmäinen työni ottaa yhteyttä Cindy K. Robertsiin ja pyytää artikkeleita lehteemme. Vuosien varrella saimme hänen muuliseikkailuistaan myös viihdyttäviä ja hauskoja artikkeleita. Sitten The Mule Behaviour Problem Solver saapui ja ilahduin lukuisista asiapitoisista artikkeleista kirjassa! Kirjoittajilla on ynteensä yli 150 vuotta kokemusta muulien koulutuksesta. Ammattilaiset ovat: Meredith Hodges Lucky Three Ranchilta, Steve Edwards Queen Valley Mule Ranchilta, Tim Doud Diamond Creek Mules farmilta, Red ja Julie Wucoff Redäs Saddle Mules farmilta, Chris ja Kelli French Rafter CF Training Mule Companystä sekä Cindy K Roberts. Kirjassa on jokaisesta kouluttajasta taustatiedot, mm koulutustaso ja mitä palveluita he nykyään tarjoavat. Jokainen kouluttaja on kirjoittanut erilaisista käytösongelmista ja miten juuri tämä ongelma kannattaisi ratkoa muulin kanssa.

Kouluttajat ovat avanneet kirjassa yli 60 eri käytösongelmaa! Tämä kirja on juuri heille, jotka haluavat oppia miten muuli ajattelee, oppii ja käyttäytyy. Kirja on arvokas lähde ja hyvä lisä muulinkoulutuskirjastoosi. Kirjan avulla muulin omistaja oppii ymmärtämään muulinsa käytöstä paljon paremmin.

Suuret kiitokset Cindy K. Robertsille kirjan toimittamisesta. Kirja on ehdottomasti parhaimmistoa muulikirjojen joukossa. 

-Sue Cole, päätoimittaja, Mules and More Magazine 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti