lauantai 28. maaliskuuta 2015

Pitkäkorvat 1/2015

Tuorein Pitkäkorvat tuli postilaatikoihin tämän viikon lopulla. Oli jälleen melkoinen puserrus itse kultakin. Erittäin upeaa jälkeä teki taas taittajamme, jolta yhdessä vaiheessa katosi kaikki sivut.. Eikun tekemään uudestaan, onneksi pdf-versio oli tallessa.

Kannen aasit Tukkilasta, Porvoosta. Postailin näitä kuvia tännekin joskus helmikuussa kun kävin paikalla.
Pääkirjoitus tuli multa. Kysyttiin joskus 1,5 vuotta sitten jengiltä lehdessä että kiinnostaako ketään Donkey Sanctuaryn järjestämä Donkey Week. Se on toukokuussa Devonissa järjestettävä viikon tapahtuma (majoitukset paikallisissa B&B paikoissa tai hotelleissa) ja joka päivä on erilaista aasijuttua ym. No saatiin yksi ilmoittautunut silloin messiin. Lopulta ei sitten järjestetty tätä (viime keväänä) koska esimerkiksi mun on mahdotonta saada töistä toukokuussa viikkoa lomaa.

Järjestettiin reissu sitten tälle keväälle pääsiäiseksi.

Varaudu kesään jo nyt - Aasitilojen avoimia ovia vietetään taas elokuussa. Eräs viime kesän järjestäjä kertoo vinkkejä miten oman tilan tapahtuma kannattaa järjestää.

Talliniksit - Näin tämän sivun Facebookissa ja suomensin joitakin lehteen.

Elmerin muistokirjoitus. Elmeri oli aikanaan varmasti Suomen isoin aasi. Sen omistaja oli Aasiyhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja ja yhdistys laitettiin pystyyn juuri Anun ja parin muun aktiivisemman ihmisen kanssa vuonna 2008. Elmeri oli alussa kaikissa tapahtumissa mukana.

Sarkoidit - hevosten ihokasvaimet, yleisempiä aaseilla kuin hevosilla.

Matkamuistoja Ranskasta - Tukkilan aaseista se varsinainen haastis jonka kävin tekemässä helmikuussa. Jutusta tuli taiton jälkeen mahtava, ja kyllä sitä väänsinkin ennenkuin se saavutti lopullisen muotonsa.

Voihan kavio - tuoreen kengittäjän juttu aasin kavioiden hoidosta

Lempeä jättiläinen- kirjoittamani juttu mammuttiaaseista. Mammuttiaasi on muuten olemassa vain siksi että saadaan muuleja. Ei siis mikään turha aasirotu! Jutussa erityisesti panostettu rodun historiaan, johon liittuu itse George Washington. Suomessa on kolme mammuttiaasia, niistä toki pienet esittelyt kuvan kera. Nyt kun ajattelin niin olen jokaisella ratsastanut. Pieni maa tämä Suomi!

Siinä oli 24 sivua rautaista asiaa.

Jos haluat lukea lehteä mutta et halua liittyä yhdistyksen jäseneksi, on se ehkä pian mahdollista. Olemme siirtämässä lehtiä sähköisinä nettiin myyntiin ja 5 euron hinnalla saat dokumenttiin kolme latausoikeutta. 5 euroa on siis lehden irtomyyntihinta, sekä messuilla että netissä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti