maanantai 5. huhtikuuta 2021

Melkein kaikki Muulin varusteet on ostettu käytettyinä. Näin paljon olen säästänyt uusiin verrattuna.

Samaan aikaan kun vaatepuolella on vasta muutaman viime vuoden puolella herätty second handiin, ovat persaukiset hevosihmiset uskoneet käytetyn tavaran voimaan keltaisista sivuista lähtien. Muuliprojekti ei tee tässä poikkeusta, melkein kaikki Muulin varusteista suurin osa on käytettyinä ostettuja.

Kokosin tähän postaukseen Muulin normaalielämän "setupin" hinnan, jonka olen itse maksanut, ja jota tuote on maksanut uutena. Ostamieni varusteiden hinnat saan melko helposti selville blogin kuukausimenopostauksista ja uuden varusteen hinnan googlasin ja nappasin tämän hetken myyntihinnan. Jos en ole ihan varma tuotteen alkuperäisestä hinnasta, otin hinnan tällä hetkellä myytävänä olevasta mahdollisimman samankaltaisesta tuotteesta.

Hinnat eivät sisällä toimituskuluja, koska niitä pitäisi maksaa joka tapauksessa, tilasi tuotteen uutena myymälästä tai käytettynä Torista, mutta on totta, että käytetyn ostoon toimitusmaksut useammin liittyvät. Liikkeestä on usein mahdollista ostaa ilman toimituskuluja, kunhan tilaus on riittävän suuri.

Jätin laskelmistani pois harjakassin ja tallikaapin sisällön, koska suurin osa harjoista ja mm harjakassi on lahjaksi saatuja eikä tallikaapissaka ole sälän seassa mitään kovin aktiivisessa käytössä olevia tuotteita.

Jain varusteet kolmeen eri kategoriaan, enkkuratsastustarvikkeisiin, westernkamoihin/maastoiluun ja arkielämän tarvikkeisiin. Otin mukaan vain juuri nyt tällä hetkellä olevat tuotteet, eli en käynyt läpi koko loimivarastoa. Loimista otin käyttöön kaksi eniten käytettyä, tälläkin hetkellä käytössä oleva 50g Horsewaren (tämä on ainut loimi, jonka olen ostanut uutena) ja 100g Equitaren loimi, jonka vein viikko sitten varastoon.

Näistä kategorioista huomaa suoraan sen, että westernvarusteita ei liiku niin paljon käytettynä Suomessa. Sehän on täysin loogista, sen puolen harrastajia on niin paljon vähemmän kuin ns enkkuratsastajia. Muulin "enkku setupin" olen rakentanut 55% halvemmalla ostamalla kaiken käytettynä ja  hoitotuotteissa vastaava prosentti on 51%.

Lännenvarusteissa olen kuitenkin säästänyt vain 19%, mutta tätä summaa selittävät Suomessa mittatilauksena teetetyt varusteet ja kallis lännensatula, vaikka se olikin vähän käytetty. Savulavyön ja satulalaukun ostin erään nettikaupan lopetusmyynnistä 40% alennuksella.

Kun lasken yhteen kaikkien listaamieni tuotteiden hinnat uutena, on summa 3545 euroa. Itse olen maksanut näistä 2347 euroa, eli olen säästänyt 1198 euroa. Prosenteissa säästö on noin 34. Eli vaikka enkkuvarusteissa ja hoitotuotteissa säästö on ollut yli 50%, ovat ehdottomasti suurimmat menot westernvarusteissa. Onneksi satula ja sen härpäkkeet ostetaan toivottavasti vain kerran elämässä ja Muulin lännensatula sopii sille todella hyvin edelleen. Padiksi ostin sellaisen, jota voi muokata täytepaloilla, joten sen avulla pienet epäsopivuudetkin on ehkä mahdollista ratkoa. Tällä hetkellä en käytä padissa ollenkaan täytepaloja.

Sivuhuomautuksena mainittakoot, että olin ensimmäisen viiden muulinomistajuusvuoden aikana ostanut varusteita 5810 eurolla, toki osan tavaroista olen jo myynyt eteen päin, kuten kolme eri satulaa.
Ostamani käytetyt varusteet ovat varmasti olleet useammallakin omistajalla ennen minua ja osan aiemmin ostamistani varusteista olen myös itse myynyt eteen päin. Käytettyjen myyminen tuntuu paljon mukavammalta, koska niistä voi hyvinkin saada omansa takaisin, uudet varusteet tuntuvat menettävän hinnastaan heti noin 30% kun ne kannetaan kaupasta ulos ja vielä 20% lisää, kun niistä on poistettu laput, niitä on kokeiltu ja pesty kertaalleen.

Millainen kuluttaja itse olet? Ostatko ensisijaisesti kaupasta tai tarjouksesta varusteet uusina vai odotatko, että ne tulevat myyntiin käytettyinä? Itselläni on käytettyjen varusteiden ostamisesta ja myymisestä tähän mennessä pelkästään positiivisia kokemuksia, mutta olen lukenut aika härskeistäkin huijauksista viime aikoina. Harmi jos tällaiset kokemukset tyrehdyttävät käytettyjen varusteiden kauppaa.

Mainostan vielä loppuun helmikuussa Järvenpäähän auennutta käytettyjen hevostarvikkeiden liikettä, Ecoridersia! Heillä on nykyään myös verkkokauppa, mutta jos liikut Järvenpään suunnalla, niin kannattaa piipahtaa myymälässäkin. Muulin pinkki ratsastushuopa on nimenomaan sieltä ostettu.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti