torstai 31. joulukuuta 2020

Muulimenojen tilinpäätös vuoden 2020 osalta

Olen joka vuoden lopussa koonnut muulumenojen tilinpäätöksen eikä vuodi 2020 ole tietenkään poikkeus. Voin kuitenkin heti alkuun kertoa, että mitään mullistavaa ei ole tapahtunut, vaan menot ovat aivan samantyyliset kuin vuonna 2019.

Alla olevassa taulukossa on ensin vuosi sitten itselleni laatima budjetti, seuraavassa sarakkeessa toteutuneet menot vuonna 2020, sitten mitä budjetista on jäljellä, paljonko menoja oli kuukaudessa ja . millaisella budjetilla lähden yrittämään ensi vuonna. Ensi vuoden budjetti mukailee tämän vuoden menoja ja ensi vuoden odotuksia enkä tehnyt siihen kuin satasen muutoksen varustehankintoihin, ne kun näköjään ylittyvät aina.


Varustehankinnat ovat tosin siitä vähän hankala kategoria, kun sieltä olen myös myynyt tuotteita. Tänä vuonna myin yhden rungottoman satulan ja sekalaista pikkusälää yhteensä noin 400 eurolla ja tänä vuonna myös ostin yhden käytetyn satulan Muulille, jota vielä satulansovittajan kanssa fiksailtiin sopivammaksi kaarta vaihtamalla. Myytyjä tuotteita en ole ottanut budjetissa huomioon, koska ajattelin niin että kun ostan jonkun varusteen, en voi olla varma, että saan sen epäsopivana jossain vaiheessa myytyä.

Ensi vuodelle budjetoin varusteita 500 euroa, koska yritän silmäillä meille Wintec 500 Cair-satulaa, mahdollisimman uutta yleismallia 17 tuumaisena. Huomasin nimittäin, että oma "cairini" onkin jossain vaiheessa vaihdettu villatopatuksi. Nuo uudemmat cairit (joihin saa täytepaloja) ovat aika hinnoissaan mutta uskon, että kun tosi tarkkaan selaan toria ja myyntiryhmiä, se tulee vielä vastaan sopivalla hinnalla.

Kavionhoito sisälsi tänä vuonna yhden kengityksen, raspia ei Muulille tarvinnut ostaa ollenkaan, eli viime vuonna ostettu raspi pelitti vielä riittävän hyvin. Bootseja tai niiden osia en hankkinut.

Muulin ruokamenot pienenivät viime vuodesta, koska lopetin hifistelyn ja Muuli siirtyi tallin kivennäiselle. Kuitenkin ostin kaverilta avatut ja vähän syötetyt yrtit ja mahahiivat ja vielä loppuvuodesta tarjouksesta omaa kivennäistä. Lisäksi ostin sille ison määrän chiansiementä hiekan ehkäisyyn (en siis edes tiedä onko sillä hiekkaa suolistossa, mutta ei chiapirtelöstä haittaakaan ole), mutta Muuli kieltäytyi syömästä sitä. Money well spent.

Muuli oli tänä(kin) vuonna terve kuin pukki, eikä eläinlääkäriä tarvittu kuin rokotuksiin ja raspauksiin ja lisäksi menoissa on matolääke ja madonmunatutkimus.

Koulutusmenojen alla ovat ratsastustunnit, ohjasajot ja ratsutukset ja tietenkin muulileiri ja karjakurssi. Ensi vuodelle on myös suunnitteilla muulileiri ja karjakurssi ja toki tunteja omalla tallilla, joten menot niiden suhteen lienevät samantyyliset.

Kisakautta ei meillä tänä vuonna oikeastaan ollutkaan, mutta ensi vuodelle budjetoin siihen 400 euroa ja sillä pitäisi kaiken järjen mukaan päästä vetämään kahdet matkakisat, yhdet koulu- ja yhdet estekisat ja niiden lisäksi vielä joitakin luokkia karjakisoissa. Mutta katsotaan nyt.

Tähän loppuun on aina laskettava, että mitä tämä eläin on tähän mennessä minulle maksanut. Ja summa 31.12. herran vuonna 2020 on 47 031 euroa. Ostin muulin marraskuussa 2015 eli se on verottanut pankkitiliäni hieman yli viisi vuotta. Mutta onhan tämä nyt ainutlaatuinen harrastus, enkä tiedä mitä harrastaisin jos en Muulia.Ei kommentteja

Lähetä kommentti