tiistai 30. kesäkuuta 2020

Muulimenot kesäkuussa 2020 + puolivuotiskatsaus

Menot

Kesäkuun tallivuokra 400e
Ratsastustunnit ja ratsutus 70e
Wintec 500 satula 240e
Wintec kaari ja jalustinhihnat (käytetyt) 28e
Punkalaitumen matkaratsastuskisojen osallistumismaksut 43e
Trailerivuokra matkaratsastuskisoihin 30e
Hampaiden raspaus 90e
Lasso postikuluineen 27,90

YHTEENSÄ 928,90e

Tulot

Myyty sekalaisia varusteita 254,10 e*
Myyty Freemax rungoton satula ja siihen kuuluva Barefoot padi 190e

YHTEENSÄ 444,10 e

YHTEENSÄ -484,80  e

* laitoin tuotteet instastooreihin ja muutaman padin western-kirpparille ja menekki yllätti meikän! Hinnat olivat melkoisen poljetut jo valmiiksi, mutta silti sekalainen pikkusälä meni tosi kivasti kaupaksi. Freemax meni Torin kautta.

Wintec 500  yleissatula

Muulimenojen puolivuotiskatsaus


Muulimenot ovat pysyneet melko hyvin budjetissa tämän kevään, tosin koronameininki sotki meidän jo valmiiksi olemattomat kisasuunnitelmat ja kursseja ei ole tullut edes tarjolle, joten olemme treenanneet ratsastusta ihan kotosalla.

Alla olevasta excelistä näkyvät menot kaikista parhaiten, mutta avaan silti jokaista kohtaa hieman

Varustehankinnat menivät nyt ihan omiin sfääreihinsä, mutta tasapainotin ostoksia myymällä ison kasan rompetta. Jos otan huomioon myyntitulot varustaista (444,10 euroa), eivät varustehankinnat olleet puolelta vuodelta kuin n 242 euroa eli ei paha. Mutta alla olevassa taulukossa en siis huomioinut tuloja ollenkaan. Varustehankintoja selittää "uuden" satulan osto ja sen sovitukseen ja kaariin käytetty raha. Mutta nyt meillä pitäisi olla hyvin istuva enkkusatula ja vanhempi Wintec tullee taas myyntiin jossain vaiheessa. Yksen rungottoman satulan sainkin jo tässä kesäkuussa myytyä.

Kaviohuolto sisälsi tällä kertaa vain yhden kengityksen, kun Muulille laitettiin "talveksi" hokkikengät. Näin jälkikäteen ajatellen ne olivat ihan turhat, sillä hokituksesta oli hyötyä ehkä viidellä ratsastuskerralla, mutta mistäs näitä kelejä etukäteen tietää.

Tallivuokrat ovat tietenkin mitä ovat ja ne olikin helppo budjetoida etukäteen.

Muulin ruokintaan panostin sen verran, että ostin Chia de Gracian yrttejä sun muuta tasapainottamaan hieman sen mahan toimintaa ja tammamaisuutta (kiimoja), mutta en osaa sanoa, oliko niistä loppupeleissä mitään hyötyä. Yrtit kuitenkin jatkuvat vielä.

Terveydenhuoltoon olin varannut ihan reilusti rahaa, mutta tähän mennessä Muuli on vain raspattu. Loppuvuonna laitetaan sitten rokotusta lisää.

Koulutus ja tunnit sisältävät tällä kertaa ihan vain ratsastustunteja ja pari ratsutuskertaa ihan tässä kotosalla. Pidän tunteja todella tärkeänä osana ratsastusharrastusta ja haluan tietenkin kehittyä ratsastajaksi, joka istuu selässä Muulia häiritsemättä. Siihen on kyllä vielä aika paljon matkaa, mutta kehitystä tapahtuu koko ajan pienin askelin.

Kilpaileminen sisältää lähtömaksun ja trailerivuokran yksiin matkaratsastuskisoihin.
Seuraavat 6 kuukautta mennään varmaan aikalailla samoissa lukemissa. Kivaa tekemistä on kyllä tiedossa, kun nyt viikonloppuna suuntaan Muulimiittiin Virroille (se on onneksi budjettireissu) ja parin viikon päästä matkaratsastuskisoihin. Syksymmälle olisi toiveissa päästä karjakurssille Sonkajärvelle, jos Sanna sellaisen oman järjestää, ja ehkä jopa karjakisoihin. Muita leirejä ja kursseja ei tällä hetkellä ole tiedossa ja oma finanssipuoli on tällä hetkellä valitettavasti sellainen, etten oikein pysty tämän enempää osallistumaankaan.

2 kommenttia

 1. Nää on kyllä aina mielenkiintoisia, itsekin olen viimeaikoina alkanut taulokoihin laskemaan eläinmenoja näiden inspiroimana! Ja niin, oletko mistä hankkinut lasson? Olen itsekin harkinnut sen hankkimista mutta hinta/saatavuus löytämissäni ei ole ollut paras mahdollinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen niin "fiiliksissä" tällaisista laskelmista, että mulla on myös muun oman elämän excelit aktiivisesti tässä pyörimässä. Nykyäänhän verkkopankitkin tarjoavat mahdollisuutta tehdä jollain tasolla menojen seurantaa, mutta jos joku kuitti pitää jakaa kahdelle menotilille niin se pitää ihan itse excelöidä.

   Lasso ei ole itseasiassa vielä tullut, huutelin sellaisen perään western-kirpputoriryhmässä Facebookissa ja sieltä sellaista tarjottiin. Ei se varmaan ole mikään "ammattilaistason" lasso, mutta minulle riittää että se on koristeena satulassa ja sitä voi vähän yrittää heitellä. Se näytti kuvassa olevan enempi sellainen sisaltyyppinen kuin "muovinen" ja olen käsittänyt että sellaiset kovaksi vahatut "muovisen oloiset" olisivat kuitenkin parhaita. Kannattaa kysyä westernharrastajien ryhmässä että mikä lasso on paras jos sitä ihan oikeasti haluaa käyttää lassoamisen opiskeluun.

   Poista