tiistai 7. elokuuta 2018

Kiinnostaako muulit, mutta olet ihan noobie? Tule kuunteluoppilaaksi Muulileirille elo-syyskuun vaihteessa


Nyt on kaikille muuleista kiinnostuneille tosi ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan näihin pitkäkorviin viikonloppuleirin merkeissä! Järjestämme nimittäin me muulinomistajat keskenämme viikonloppuleirin Pukkilassa Hutkon tilalla ja nähtävillä on ainakin neljä muulia, yksi mammuttiaasi ja tietenkin tilan muut viisi aasia. Leirihommissa näistä on mukana nämä muulit ja mammuttiaasi.

Jos olet muulin tai ison aasin omistaja, voit erittäin mielellään osallistua leirille myös varsinaisena leiriläisenä! Mutta jos vasta harkitset siirtymistä hevosista muuleihin, kannattaa tulla mukaan kuunteluoppilaana. Me omistajat kerromme mielellämme lisää muuleista ja ainakin minun muuliani saa vapaasti silittää ja rapsuttaa.

Leiri on meille muulinomistajille perjantaista sunnuntaihin, mutta kuunteluoppilaat toivotamme tervetulleiksi sekä lauantaina että sunnuntaina. Tätä EI kannata missata, sillä koskaan ennen ei Suomessa ole ollut tällaista muulimiittingiä. Eikä ihme, Suomessa on 24 vain 24 muulia, joista neljä on nyt nähtävillä. Leirille mahtuisi eläimiä tosin vielä lisääkin.

Esitellään ensin kaksi huippukouluttajaamme


Sanna kauppinen on Sonkajärvellä asuva maatalousyrittäjä ja hevostenkouluttaja, joka on hakenut oppia niin Saksasta kuin Yhdysvalloistakin. Hän painottaa kouluttaessaan maastakäsittelyn tärkeyttä ja etenee riittävän hitaasti nuorten hevosten kanssa. Hänen oma koulutus- ja ratsastustyylinsä mukailee kalifornialaista tyyliä “old vaquero horsemanship”, jossa hevosta rakennetaan hitaasti ja huolellisesti kohti tulevia työtehtäviään, olivat ne sitten karjanajoa, kouluratsastusta tai maastoratsastusta.

Sannan ajatuksista voi lukea lisää hänen tilansa sivuilta, Hietaniemen tila.

Niilo Juselius on orimattilalainen Työhevosharrastajien aktiivijäsen ja nyt eläkkeellä opettaa nuorempia polvia mukaan työajon saloihin. Hänellä on runsaasti kokemusta erityisesti nuorten hevosen opettamisesta ajoon ja työajoon. Hän ottaa mukaan erilaisia työajoon liittyviä varusteita, joita päästään sovittelemaan myös muuleille. Niiden pohjalta voi aikanaan hankkia muulille omia varusteita.


Sanna ja Muuli talvela 2018. Muuli oli Sannalla koulutuksessa kuuden kuukauden ajan.

 

Sitten ohjelmaan


Perjantai 31.8.2018
Leiriläiset ja muulit saapuvat paikalle, tosin minun muulini on Pukkilassa jo keskiviikosta lähtien logististen syiden takia. Sannan kanssa aloitellaan illalla seitsemältä ja hän pitää meille kaikille yhteisen maastakäsittelytunnin. Tunnin kesto on 1,5 tuntia tai miten muulit jaksavat.
Illalla on tietty vielä iltapala ja vapaata paskanjauhantaa.

Lauanta 1.9.2018
Kuunteluoppilaat voivat saapua paikalle yhdeksästä lähtien. Sanna kertoo siinä heti pian teoriaa maastakäsittelystä sekä meille leiriläisille että kuunteluoppilaille ja sen jälkeen on taas koko porukalle 1,5 tuntia maastakäsittelyä.
Lounaan jälkeen Anu esittelee Hutkon tilaa ja eläimiä ja sen jälkeen allekirjoittanut kertoo Aasiyhdistyksestä (lyhyesti) sekä aasien ja muulien erityispiirteistä ja eroista hevosiin (pitkästi). Tähän on varattu tunti.
Sitten onkin kahvitauon paikka ja sen jälkeen on kaksi tuntia, ratsatustunti ja maastakäsitelytunti. Leiriläiset voivat valita, kumpaan osallistuvat.
Illalla on vielä grillausta, saunomista ja uimista poolilla. Sekä tietty paskanjauhantaa. Tähänkin voivat kuunteluoppilaat osallistua, pienestä lisämaksusta.

Sunnuntai 2.9.2018
Kuunteluoppilaat voivat saapua yhdeksän jälkeen ja siinä onkin heti tuttu setti, eli sekä ratsastustunti että maastakäsittelytunti leiriläisten toiveiden mukaisesti. Sen jälkeen on lounasta tarjolla.
Iltapäivä on pyhitetty työajohommille ja ajokoulutukselle muutenkin. Niilon ohjauksessa tehdään erilaisia harjoituksia muuleille, joista jokainen on ajokoulutuksensa puolesta eri tasolla. Yhdellä on vain ratsastettu, yhtä on ohjasajettu, minun muulillani on ollut kakkulat ja lava perässä ja yhdellä konkarilla voi ajaa vaikka millä vehkeellä. Niilolla on erityisen paljon kokemusta nuorten hevosten opetuksesta, joten odotan tätä iltapäivää oikein erityisen paljon!
Iltapäivään sisältyy tietysti myös kahvitauko.

Tuike tulee leirille muulinsa Manun kanssa
Ja hänellä on mukanaan myös mammuttiaasi Tomppa.

 

Mitä se sitten maksaa?


Oletko muulin tai ison aasin omistaja
Ohjelmamaksu 120e
Pitkäkorvan laidun/pihattomajoitus + karkearehu (huom, ei karsinamahdollisuutta koska niitä ei ole), 20e
Ihmisen majoittuminen riippuu majoituskohteesta, mutta noin 50 eurolla selviää varmasti
Aamupalat 10e
Lounas ja kahvi 24e
Lauantai-illan grillaus 10e
Yhteensä n 234e

Oletko kuunteluoppilas?
Yhden päivän kuunteluoppilasmaksu on 30 euroa ja kahdelta päivältä yhteensä 50 euroa.
Lounas + kahvi per päivä on 12 euroa
Lauantai-illan grillaus 10 euroa
Kuunteluoppilaatkin voivat majoittua ja majoittumisen hinta riippuu majoittujien määrästä ja majoitusvaihtoehdosta. Mökkien vuorokausihinta on joko 60 euroa tai 75 euroa ja tällä hinnalla majoittuu 3-4 henkilöä.
Majoittuminen omalla teltalla tai matkailuautolla on ilmaista.

Maksut hoidetaan Hutkon varauskalenterin kautta täältä *klik* ja siitä voi valita tarvittavat lisäosat leiriinsä.

Tällä hetkellä leirillä on nähtävissä neljä muulia (Muuli, Aapo, Olle ja Manu) ja yksi mammuttiaasi (Tomppa). Toivoisimme leirille lisääkin pitkäkorvia!

Lisäksi tilalla on viisi pienempää aasia (yksi oikea miniaasikin), joita pääsee ihastelemaan. Tilalla on myös paljon muita eläimiä! Tutustu Hutkon tilaan ja leiripaikkaan täällä *klik*.

Hutkon jättimuuli Aapo omistajansa Anun kanssa
Mukana on myös Olle, jolla on näistä muuleista eniten kokemusta ratsastuksesta ja ajamisesta.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti