perjantai 22. joulukuuta 2017

Kaikkea sitä.. Super Dandy Boy -hevosimuri esittelyssä!


Olin jostain saanut päähäni, että hevosimuri olisi hyvä tuote. Sillä saisi karvan juuresta asti kaiken purupölyn ja hilseen veks Muulista, eikä tarvitse hinkata harjalla. Eikä tuota pientä pölyä edes saa harjalla pois, pestä pitäisi.

Hevosimureita ei ole olemassa (ainakaan Euroopassa) kovin montaa eri mallia, ja kun en halunnut sellaista Henryn mallista pönttöä, ei vaihtoehdoksi oikeastaan jäänyt kuin tämä retromallinen Super Dandy Boy. Tuumasta toimeen ja Google auki. Imuria kyllä löytyi maailmalta, mutta monta verkkokauppaa oli käytävä läpi ennen kuin amazonista löytyi hevostarvikemyyjä, joka oli valmis postittamaan tuotteen Suomeen. Näitä on myyty Suomessakin, sillä Viljar Shopissa on myynnissä pari vaihtopäätä imuriin, mutta mutta ei tätä varsinaista imuria.

Hintaa tuli noin 122 euroa ja maksoin sen luottokortilla, ihan vain varmuuden vuoksi jos tämän ranskalaisen hevostarvikeliikkeen imuri onkin olemassa vain varastosaldon virheen takia. Huoli oli kuitenkin turha, sillä imuri saapui alle kahden viikon kuluttua tilauksesta! Myyjänä toimi Materiel Cheval ja ostin tuotteen Amazonista. Nyt kun katsoin Amazonin tarjontaa, ei tällä kyseisellä myyjällä ollut enää imuria kaupan. Joko ostin viimeisen, tai myyjä päätti, ettei enää toimita Suomeen yhtään mitään.


Imuri tuli lähetin mukana ovelle asti (onneksi meillä oltiin kotona) ja testasin sitä heti tuoreeltaan kotona. Kamala ääni siitä kyllä lähti!

Imurissa ei ole pölypussia ollenkaan, vaan säiliö aukeaa ja sheisset voi kopauttaa roskikseen. Samalla voi irrottaa suodattimen ja kopisutella sitäkin lattiaa vasten, sillä kaikki purupöly tuntui jäävän siihen.
Imuteho on mainio, vaikka imurissa on kiinni kovan kumisuan tyylinen harja, tekee se välillä sen "imaisun" Muulinkin karvaan!

Jos muuten putken liittää imurissa toiseen päähän, tulee imurista hiustenkuivaaja, tällä voi siis föönailla pestyn hevosen kuivaksi. Imuri ei kuitenkaan valitettavasti lämmitä puhaltamaansa ilmaa.
Imurin mukana tuli myös ohjeet. Olin positiivisesti yllättynyt, että niissä ohjeistettiin myös, kuinka hevonen totutetaan imuriin. Ensin sivellään niin, että imuri on pois päältä, sen jälkeen imuri laitetaan päälle ja hevonen saa tottua ääneen. Sen jälkeen hevosta aletaan sivellä imurilla ja aloitetaan imurointi. Jos hevonen pelkää, se laitetaan karsinaan ja annetaan sen katsoa kun muut hevoset imuroidaan ensin. Parin kerran jälkeen hevosen luvataan rakastavan toimenpidettä!


Itse lähdin liikkeelle siedättämisestä, eli imurin pää kävi vuorotellen Muulissa ja selkäni takana ja joka välissä annoin kauraa. Videolla näkyy alkupäässä kohta, kossa Muuli köyristi selän ja ajatteli paeta paikalta. Jatkoin silti imurointia ja lopetin vasta hetken päästä itse ja annoin kauraa. Vaikka paikalta poistuisi muulimaisen smoothisti, ei toimenpide silti lopu.

Paikalta poistuminen kertoo kyllä sen, että on edetty liian nopeasti. Ratkaisin tilanteen tarjoamalla useammin kauraa. Se toimi.

Muuli oli testauspäivänä hieman märkä selästä, koska ulkona alkoi juuri sataa lunta, kun tulin tallille. En siis saanut imuroinnin tuloksista täysin kattavaa raporttia teille, mutta kyllä imuri kaiken purupölyn Muulista irrotti niistä kohdista, joista imuroin.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti