tiistai 23. elokuuta 2016

Saksan muulivaellus lähestyy!

Mulberorintamalla on pian aika hiljaista kun pakkaan laukkuni ja lennän Frankfurtiin perjantaina. Tämän viikon lauantaina alkaa Mehsrstettenin kylästä viikon mittainen muulivaellus. Ratsastamme hiekkateitä ja polkuja pitkin kylästä kylään ja meidän pitäisi nähdä myös Alpit ja ylittää Tonava.

Olen reissusta kertonut blogissa aikaisemminkin. Esittelin tallin tässä postauksessa ja enemmän reissun järjestelyistä tässä postauksessa.
Kaikki postauksen kuvat: Julia Krüger/ Albmuli.de
Ilmoittauduimme kaverini Lauran kanssa reissuun alkuvuodesta ja ihan pian reissu toteutuukin! Varausmaksun 25 % reissun hinnasta maksoimme heti varaamisen jälkeen ja lentoliput ostimme muutama viikko sitten. Lennämme Frankfurttiin josta tulemme junalla Stuttgartiin. Lentojen hinnat näyttivät pysyvän samanlaisina koko kevään, meneehän Helsingin ja Frankfurtin välillä paljon koneita päivittäin.

Stuttgartista varasin ensimmäiseksi yöksi Hotel Astorian, jonka huonehinta 27 euroa Bookingin kautta oli pakko käyttää hyväksi. Paluumatkalla reissun jälkeen vietämme yhden yön Frankfurtissa ja sieltä löytyi ihan keskustasta hotellihuone 50 eurolla. Harmi vain että kokemuksesta tiedän ettei Frankfurtissa ole mikään auki sunnuntaisin. No, olemme siellä varmaan vasta illalla sillä vaellus päättyy neljältä iltapäivällä.

Tallin nettisivuilla oli lista tavaroista, jotka kannattaa olla mukana. Listassa ei ollut muita yllätyksiä kuin että majoitus saattaa olla heinäkasassa (myöhemmin selvisi että näin tosiaan on) ja että kypärän käyttöä suositellaan, ei kuitenkaan pakoteta. En hetkeäkään edes miettinyt että lähtisin ilman kypärää reissuun, kyllä se vain kuuluu päähän aina kun ratsastaa.

Tai no ei aina, jos on aasin selässä. Mutta hevosjohdannaisilla aina!

Siirtymä Stuttgartista tallillekin ratkesi hyvin kun yksi ratsastaja on tulossa omalla autolla Stuttgartista tallille ja hän nappaa meidätkin kyytiin lauantaiaamuna. Tallilla on oltava jo kymmeneltä aamulla.

La-su majoitumme Gasthof Hirschissä, 40e/yö
Su-ma majoitumme kotimajoituksessa Baierin perheen tallissa, makuupussissa
Ma-ti majoitumme kahden sängyn minimökeissä Kautin perheen luona noin 20e/yö
Ti-to (eli kahdeksi yöksi) majoitumme Brigelhofiin, joka tarjoaa olkisängyt (!!), oma makuupussi (ja allergialääkkeet) messiin, 20e/yö
To-pe majoitumme Perhe Ludwigin luokse Langenenslingeniin. Hinnasta ei tietoa
Pe-la majoitumme lammasfarmille Pfronstetteniin, makuupusseissa, 16e/yö.

Lisäksi on paikan päältä ostettava näiden lisäksi aamupala (joissain paikoissa kuuluu kai hintaan) ja päivällinen. Majoitusliike ei välttämättä ole samalla ravintola vaan syömässä käydään "kylillä". Kylillä on toivottavasti myös internettiä tarjolla jotta saan tarvittavat päivitykset someen. Blogia en tule reissun päältä päivittämään, mutta upotan molemmat somelaatikot (Instagramin ja Facebookin) uuteen reissupäivitykseen, eli blogista näkee päivitykset niiden kautta.

Olen todella innoissani tästä reissusta!

Laitoin kaikki yöpaikat kartalle ja niistä muodostui seuraavanlainen reitti. Kaksi yötä olemme samassa paikassa nukkumasas olkipedeillä, joten silloin teemme päiväretken lähialueella.

Ylimpänä pisteenä on lähtö ja maali.
Jos matkaa tehtäisiin pelkästään lyhyintä kävelyreittiä pitkin majapaikasta toisen niin matkaa kertyy koko reissulle 126 kilometriä. Eli vähintään sen verran kulutamme muulisatuloita.

Nämä eväät kuuluvat hintaan.
Säätilahan aina kiinnostaa. Kun tsekkasin AccuWeatheria, ei voi muuta kuin hymyillä. Saapumisviikonloppuna aurinko grillaa meidät varmasti punaisiksi sillä se paistaa pilvettömältä taivaalta ja lämpötilaa on 30 astetta. Stuttgartissa on pakko päästä jonnekin puistonnurkkaan ottamaan suojarusketusta.


Koska olen epäsosiaalinen introvertti, sovimme jo Lauran kanssa näin etukäteen että olemme mahdollisimman sosiaalisia ja puhumme mahdollisimman vähän suomea. Minulla on takanani saksan opiskelua 5-6 luokilla, joten en todellakaan pysty kommunikoimaan saksaksi. Onneksi ainakin reissun vetäjä Julia kirjoittaa hyvää englantia ja hän kertoikin jo että on korkea aika päästä parantamaan englannin taitoa.

Että tsemppiä vaan hänelle, minun englanninkielentaitoni on ihan hyvä näin kirjoittaen mutta puhuen vaatii pitkän lämmittelyn ja on senkin jälkeen rallienglantia.

Mulbero saa reissun aikana ensiluokkaista hoitoa, asuuhan se täysihoitotallilla. Muulin toinen omistaja on lisäksi orjuutettu näyttämään Muulille harjaa ainakin pari kertaa viikon aikana. Mistäs sitä tietää vaikka elukka unohtaisi minut kokonaan viikon aikana!

2 kommenttia

  1. Oi kun kuulostaa ihanalta ja houkuttelevalta! Tuollaiselle reissulle voisin itsekin lähteä :) Hauskaa vaellusta!

    VastaaPoista
  2. Hauskaa reissua! Varmasti ihan huikea kokemus :)

    VastaaPoista