lauantai 12. maaliskuuta 2016

Toimelias päivä! (+runsaasti kuvia)

Tänään nautin aasien ja muulin kanssa jumalaisen upeasta kevätsäästä! Aurinko paistoi ja ulkona tarkeni ilman takkia.

Luukuttaessani Sputnikkia tallimatkalla mietin siinä samalla kuumeisesti että miten muulilta saadaan loimi pois vähimmän haitan periaatteita noudattaen. Traumoja tulee kaikille, se on selvää mutta miten niitä tulisi vähiten.

Eilen illalla satuin katsomaan Meredith Hodgesin pikavinkkejä Juutuubista ja siellä oli mm tämä:
Kannattaa katsoa video, se vie elämästäsi alle 3 minuuttia ja kertoo yhden oleellisen jutun aaseista ja muuleista.

Ne siis ovat yleensä sellaisia (kaikista reaktiivisimpiä tapauksia lukuunottamatta) että kun ne huomaavat olevansa jumissa, ne odottavat paikallaan apua eivätkä revi itseään rikki. Ylläolevalla videolla käytetään tätä ominaisuutta hyväksi ja Meredith mainitseekin että se sopii muuleille jotka ovat head shy. HUOM! Hevosia ei saa missään tapauksessa sitoa näin.

Olisiko tällainen tullut edes mieleen ilman Meredithiä? No ei todellakaan! Olisin sitonut muulin lyhyellä narulla puomiin ja katsonut kun se saa otettua vauhdit ja riimunnarun lukko tai koko riimu pamahtaa rikki.

Outi tuli mun kaveriksi kesyttämään muulia ja otti kuvia. Aloitin päivän tuttuun tapaan muulirutiinilla, eli annoin sille kivennäiset aidan ulkopuolelta.

Se meni siihen saakka hyvin kun muuli piti saada aidan sisäpuolelle. Portti ei aukea kokonaan lumen takia, mutta siitä mahtuu aivan hyvin jos kävelee kohti aukkoa. Muulille ei todellakaan mennyt kulkusuunta jakeluun ja portti tökki sitä kylkeen kun se ei tajunnut kääntyä.

Lopulta saimme sen sisään niin että Outi seisoi ja tuotti painetta sen verran että muuli ei päässyt pyörähtämään portilla.

Sitten päästiinkin Meredithin muulinkuristustemppuun.
Jee otetaan muuli yhteiskuvia, kivaa! Kuten kuvasta näkyy, en saanut tuota niin kireälle kuin olisi pitänyt, mutta ensi kerralla sitten pyöritän tuon paremmin puomin ympärille.

Kuumottavaa... Nyt lähtee loimi ja muuli on ihan valmis häipymään takavasemmalle.
Ajattelin etukäteen että joudun lässyttämään muulille tosi pitkään ennenkuin pääsen avaamaan mahavöitä mutta loimi saatiinkin pois todella nopeasti. Loimen vetäminen pois ei myöskään aiheuttanut mitään kohtausta.

Eikai siinä sitten muuta kun muuli irti aidasta ja naru pois. Outi odotti suurta ilopukittelukohtausta, mutta muuli tulikin hakemaan lisää kauraa ja käveli pois.


Muulilla ei siis tänään(kään) päästy ratsastamaan mutta onneksi on aasi Lumi!

Outi onkin hiillostanut mua jo monta kertaa että milloin mä oikein aijon ratsastaa Lumilla. Laitoin sille naruriimun ja sidoin siihen narun ohjiksi ja kiipesin aidalta selkään. Sain taas kuulla perinteistä hevosmyyjän riimittelyä siitä kuinka se menee vaikka ja mistä ja on tosi herkkä ratsastaa.

Sehän meni just sinne mihin halusi ja mä vaan istuin selässä.

Mutta oli aika hauskaa!

 Tähän mahtui myös yksi to-del-la kuumottava tilanne. Muuli oli tosi kiinnostunut aasiratsastuksesta ja lähestyi tosi rohkeasti. Lumi taas on monottanut muulia niin odotin että se kiepsahtaa nopeasti ympäri ja antaa kavion laulaa, mutta onneksi ei. Otin kauraa kouraan ja tarjosin molemmille. Muuli avusti liikkumisessa tuomalla sopivan verran painetta meidän taakse. Houkuttelin sitä lähemmäs kauralla.

 Mä näytän kyllä ihan kääpiöltä aasin selässä. Lumikaan ei ole kuin 130 cm korkea mutta tiineenä ja krhöm kiloja keränneenä mammana se näyttää melko massakkaalta.

Aasiratsastusten jälkeen hengailtiin aasien ja muulin kanssa pihaton edustalla. Otin paljon kuvia kun muuli oli viimeinkin ilman takkia.
Muuli asettui tarkasti "ylämäkeen" pissalle, eihän kukaan halua että mitään valuu koiville?
Aasiohjelmalla jatkettiin sillä meidän piti kuvata myynnissä olevat aasivarsat ja siirtää Lotte pihan aasilaumaan ja ottaa sieltä pari emää muulin laumaan.Tukkilan Sukulaku, myynnissä

Tukkilan Sukulaku ja Tukkilan Äkkilähtö, myynnissä

Äkkilähtö ja Sukulaku

Tukkilan Äkkilähtö, myynnissä

Kaksi varsaa on siis myynnissä ja kaksi emääkin tulee vielä myöhemmin myyntiin. Ilmoituksen löydätte täältä.

No nyt voisi olla se kliimaksi elleivät aasit olisi niin tylsiä kuin ovat. Muulin laumaan meni siis kaksi uutta tammaa. Siis muulille uutta, muille tietenkin tuttuja. Ne tulivat varsalaumaan varsojensa kanssa ja nyt kun kaikki varsat bondaa keskenään eikä emää enää tarvita, on emien aika palata mammalaumaan. Varsalaumaan tuli siis tässä vaiheessa Lotte näyttämään aikuisen aasin mallia, eli kokonaan ilman aikuista ne eivät todellakaan ole.


Tässä muutama kuva uusista aaseista:
Cannelle eli Kaneli aka Kepponen

Renata
 Muuli oli kiinnostunut uusista aaseista ja nekin oli kiinnostuneita muulista. Ne eivät pelänneet muulia vaan aika pian ne kävelivät sen kaulan alta. Alkuperäiset aasit saivat muulista varmaan vähän väärän kuvan kun se ensimmäisen puolituntia silloin vain juoksenteli päättömästi laitumella ja aasit olivat hädissään. Nyt kukaan ei juossut, ei edes muuli.

Myöhemmin kun lauma oli todella asettunut, vietiin Lumikin toiseen laumaan. Näin muulille jäi edelleen 4 aasikaveria joista kaksi oli vanhoja.


Hienon ilman takia en millään malttanut lähteä pois tallilta joten hengailin ajan kanssa aasien kanssa ja otin kuvia.
Bondattiin muulin kanssa vaikkei mulla ollut kauraakaan enää mukana!


"On sulla varmasti kauraa, anna sitä saatana" t muuli

Todistusaineistoa siitä että muuli todellakin käyttää pihattoa.
Ette usko kuinka kauan mä tätä kuvapostausta oksensin ulos! Ensin käsittelin kaikki kuvat, tein varsoille myynti-ilmoituksen, lisäsin varsojen ja tammojen kuvia Sukupostiin ja sit vielä tuotin tekstin tähän postaukseen, Välissä piti ladata läppäriäkin.

Jos jaksoit lukea tänne saakka, onnea! Nimittäin nyt on kilpailun aika.

Muuli tarvitsee virallisen nimen joka tulee näkyviin Hippokseen. Keksi sille nimi!
Nimen pitäisi olla espanjaa (käytä esim google kääntäjää tai sanakirjaa)
Sen pitäisi tarkoittaa jotain
Olisi hyvä jos siinä olisi hyvä piilomerkitys joka kuvaa muulia. Piilomerkitys saa liittyä esimerkiksi ruhonosiin tai ruokalajeihin, joihin tuhman muulin liha sopisi.

En lupaa että valitsen muulin nimeä ehdotusten joukosta (saatanhan itsekin saada kuningasidean). Mutta JOS valitsen, palkitsen ehdottajan pinkillä aasipipolla (jollainen mullakin on päässä tämän postauksen kuvissa).

Laita siis ehdotuksesi mukaan sähköpostiosoitteesi. Nimiä saa ehdottaa maaliskuun ajan.

Ps. jos runosuoni on luovutettu SPR:lle niin pipon voi myös ostaa Hihkushopista. Muista lisätä ostoskoriisi myös tuote "toimituskulut".

6 kommenttia

 1. Okei. Kokeillaan uudelleen ;)
  Mun ehdotus: Dolorido Albóndiga. Ja PITÄIS tarkoittaa arkaa lihapullaa. Sanakirja.org taitaa olla vähän luotettavampi ku Googlen kääntäjä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on jo parempi ;) Muille ihmettelijöille tiedoksi että google kääntäjä antoi hyvin oudon käännöksen joka tarkoitti jotain ihan muuta ;)

   Poista
 2. Tässä pari yritelmää:
  El Entrecot Loca (loca=hullu)
  El Entrecot Valiosa (valiosa=arvokas)
  El Entrecot Querida (querida=rakas)

  Vinkkinä muille, että kääntäjät antaa aina adjektiivit maskuliinimuodossa, pitää muuttaa feminiinimuotoon, koska muuli on tamma. Eli O pitää vaihtaa kirjaimeksi A. :) t. MV

  VastaaPoista
 3. Pesadilla de orejas largas = pitkäkorvainen painajainen :D
  Dolorido tarkoittaa muuten arkaa tarkoituksessa kipeä, siis jos jotain ruumiinosaa aristaa. Ujon arka on tímida. La albóndiga tímida on järkevin muoto, jos aran lihapullan haluat, haha. Googlen kääntäjään ei ole kauheasti luottaminen. Nimim. olen yrittänyt päästä espanjan opinnot läpi paljolti sen avulla. :D -Muusi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos avusta :D Ajattelinkin, että metsään mennään näiden kääntäjien kanssa kun ei kielestä muuten oo itellä mitään hajua. Se eka lihapulla (Googlen) oli muuten sanakirja.orgin mukaan nössö, hintti, hinttari. Että miten meni noin niinku omasta mielestä :D

   Mut sisko ehdotti muulin nimeksi itsepäistä Disney-prinsessaa mukaillen Mulan ;)

   Poista
 4. Muokataan vähän aikaisempaa omaa ehdotusta, kun kuullostaa näin paremmalta:

  Entrecot De Loca

  En tiedä voiko noin sanoa, mutta de etuliitettä tuossa yhteydessä näköjään käytetään kuvaamaan, mistä pihvi on tehty eli kai tämä olisi sitten "pihvi hullusta" :D

  VastaaPoista