lauantai 5. joulukuuta 2015

Muulin varustemietelmiä

Sain Espanjasta viestiä että Nepalin koulutus on viimein saatu käyntiin ja siitä lähti myös kahden kuukauden laskutus pyörimään. Muuli pakataan Espanjan päässä autoon tammikuun lopussa, eli se on minulla tammi-helmikuun vaihteessa.

Nepsu saapuu Kirkkonummelle josta käydään se tallinpitäjän kanssa hakemassa.

Surffailin netissä etsien "oikeaoppisia" muulisuitsia. Jenkeistä saisi mutta koska hintaa on ihan kivasti ja tullit päälle, niin pitäisi saada ensin muulista mitat enennkuin uskaltaa tilata. On nimittäin hieman haastavaa myydä Suomessa muulisuitsia (jos muistatte, Suomessa on vain kaksi isoa muulia tällä hetkellä).
Muulisuitsissa on pikalukko tuossa josta otsapanta lähtee. Suitsissa on myös aina hevossuitsia pidempi otsapanta koska muulin korvat ovat suuremmat ja pää leveämpi, liian lyhyt otsapanta saa aikaan sen, että niskahihna painaa koko ajan korvie. Kuva: Sosomule
Hieman sirommat muulisuitset. Kuva: Muleridertack

Miksikö suitsissa pitäisi olla joku pikalukko? No sen takia ettei suitsia tarvitse repiä muulin korvien yli! Nämä suitset maksaa 90 dollaria ja Suomeen tilatessa on vielä maksettava alvia 24%. Suitset löytyvät täältä.

Googlailin sitten myös valjasseppiä ja luulen että kun Nepal saapuu ja saan sen päästä mittoja, käännynkin valjassepän puoleen. Jenkkisuitset ovat nimittäin aina tyyliä western enkä ole ihan varma onko western meidän tyyliä ;) Tosin jos onnistun löytämään Nepalille täysin istuvan laadukkaan länkkäsatulan niin sitten western on meidän tyyliä. Nyt kuitenkin ensisijaisesti haaveilen enkkukamoista, varsinkin kun Wintecit voi itse säätää suoraan selkään sopiviksi.

Kyllä, ostoslistalla on synteettinen Wintec.

Muulille voi istua hyvin ihan hevoslänkkäpenkit joissa vain on suora runko. Muuleille tehdään kuitenkin myös omia satuloita joiden pitäisi istua paremmin. Satulan suunnittelussa on otettu huomioon muulin olematon säkä ja lapalihas. Olemattoman lavan takia satuloissa on melkein aina myös mäkivyö estämässä satulaa valumasta eteen. Kyse ei ole siitä, etteikö satula olisi sopiva, vaan muulit nyt vain on sellaisia silakoita joiden paksuin osa on mahan kohdassa. On aika vaikeaa hirttää satulaa pomppupallon ympärille niin ettei se valuisi eteen. Kuva: Wagners saddle and tack

Nepsu tarvitsee Suomessa mahdollisimman nopeasti loimia, mutta minulla on jo pari kaveria joilla on käytettyjä loimia todennäköisesti muulin koossa myynnissä joten käyn penkomassa ensin ne läpi.

Ei, kaiken ei tarvitse olla uutta.

Yhden uuden jutun olen kuitenkin jo ostanut. Törmäsin netissä kivan näköiseen Furminator-tyyppiseen harjaan joka irroittaa kätevästi alusvillaa ja irtokarvaa. Tämä tulee varmasti tarpeeseen karvanlähdön aikaan. Muotoilukin oli paljon kätevämpi kuin Furminatorissa joten tällä voi käsitellä kissatkin helpommin kuin aiemmin

Ainiin, Nepsu on nyt myös maksettu. Samoin ensimmäinen koulutuskuukausi. Köyhä muulinomistaja ilmoittautuu!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti