maanantai 7. joulukuuta 2015

Muuliblues

Varmaan jokainen hevosta hankkimassa oleva on saanut mieleensä mustia myrkyllisiä ajatuksia tyyliin "olenko tekemässä elämäni suurinta virhettä"?

Kun mulla menee tässä vielä (ihan omasta päätöksestä) hetki ennenkuin mun maksama (kyllä, viikko sitten maksoin 2250e eläimestä, jota en ole ikinä livenä nähnyt) muuliyksilö saapuu Suomeen, niin mustat synkät ajatukset saapuivat mieleen.

Osaanko mä?

Mitä jos se ei anna kiinni?

Mitä jos en ole tarpeeksi kärsivällinen?

Entä jos se ei anna vuolla, mistä löydän sellaisen tarpeeksi kärsivällisen vuolijan?

Mitä jos se ei ole yhtään sellainen kuin olen kuvitellut? Se on ihan kamala ihmisvihaaja?

Tai jos se ei koskaan tule mua vastaan? Tai se alkaakin rakastaa tallinomistajaa enemmän kun mua?

Mitä jos se pelkää autoja, mopoja ja traktoreita kuollakseen eikä siitä koskaan tule sellaista turvallista maastoratsua, jonka mä ensisijaisesti haluan?

Entä jos tallinomistaja kieltäytyy koskemasta siihen? Entä jos mulla menee kuukausi ennenkuin se antaa koskea? Mitä jos se pelkää ihan vauhkona hevosia tai loimia tai muovipusseja tai lunta?

Mitä jos se saa heti kamalan rivin jalkoihinsa ja kuraruven selkäänsä ja karvat hiertyy pois kun en löydä sopivaa loimea mistään?

Mitä jos se on niin arka ja säikky ettei sen kanssa voi ikinä milloinkaan tehdä muuleille PR:ää, ennemminkin päinvastoin?

Ehkä isoin pelko; Mitä jos kaikki muut on sitä mieltä että muuli on ihan kamala eläin?

Toivottavasti tulen nauramaan näille ajatuksille sitten kun Nepal seisoo karsinassaan. Lupaan tehdä honeymoonin jälkeen kattavan vastauspostauksen jossa käytän näitä kysymyksiä.

Askartelin uuden otsikkokuvan. Mad Gimp Skillz.

8 kommenttia

 1. Älä mieti liikaa. Asiat tuppaa järjestymään omalla painollaan :)

  VastaaPoista
 2. Älä turhaa mieti, mitä muut ajattelee :) Alku aina hankalaa ja varmasti tulee tenkkapoo jos toinenkin, mutta sulla on sentään jo aika rautainen kokemus kavioeläimistä ylipäätään. Hyvin se tulee menemään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) näitä mä yritän miettiä mut.. Tässä on vielä melkeen 2kk aikaa miettiä läpi kaikki kauhuskenaariot. Se on liian pitkä aika :D

   Poista
 3. Hyvin kaikki menee aivan varmasti😊 sulla on niin pitkä ja monipuolinen kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mäki tässä yritän takoa päähäni mut stressi kasvaa mitä lähempänä sen saapuminen on. En tiedä mikä hermoraunio oon puolentoista kuukauden päästä :D

   Poista
 4. tätä postausta oli aika hauska lukea nyt vuonna 2018 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ja harmillisen moni kohta menikin ihan oikein... Kirjoitin muuten hieman Muulin saapumisen jälkeen myös vastaukset näihin kysymyksiin.

   Poista