tiistai 28. huhtikuuta 2015

Aasimatkalle Ranskaan?

Nyt kun Englannin aasimatka on takanapäin, on aika varata kalenterista tilaa seuraavalle. Seuraava aasireissu voisi tapahtua kahden vuoden päästä ja ajatuksissa on jo joko aasivaellus Sveitsissä tai Saksassa (maa kun maa kunhan alpit näkyy ja joku puhuu vähän englantia kohteessa) TAI aasivaellus niin että aasi roudaa sun kamoja.

Donkey Trekking on itseasiassa ollut pidempään ajatuksissa ja se voisikin olla seuraava toteutettava. Siitä oli hiljattain ihan Suomen somemestoissa kun ihan oikea Mies oli tällaisella aasivaelluksella Saksassa. Tässä pitää tietää aasi ja aasin luonne jotta huumorintaju riittää. Matkallakin on mahdollista oppia aasilta paljon kuten jutussakin on käynyt. Sitä reissua tehdään aasintahtisesti.

Ranskasta donkeytrekkingiä löytyy ja paljon. Sitä varten on ihan oma sivustokin josta kaikki palveluntarjoajat löytyy. Klikkaile karttaa niin tarkempi kartta avautuu aasipaikkoineen.

Reissut toimivat niin että vuokraat itsellesi aasin ja lähdet kävelemään saamasi kartan avulla. Pakettiin voi hyvin kuulua myös majoitukset ruokineen majataloissa, pidät vain huolen että kuljet reittiä pitkin oikeaan suuntaan ja saavutat majapaikkasi ennen iltaa.

Itinerance Trekking Ranskan Provencessa on tehnyt kivan tietovihkosen vaelluksista ihan englanniksi. Se on luettavissa täällä.

Aasivaellusten lisäksi ranskassa on eräs toinenkin Must-Do-kohde, nimittäin Asinerie du Baudet du Poitou jossa kasvatetaan poitounaaseja. Se sijaitsee Ranskan itärannikolla. (kartassa kohta 17). En ole tuolla käynyt, mutta olen lukenut siitä artikkeleita ihan suomeksi ja tuottanut itsekin jutun poitounaaseista Aasiyhdistyksen jäsenlehteen. Poitounaasi ei ole enää ihan niin uhanalainen kuin ennen mutta näyttää siltä että ne muutamat yksilöt, joista aasikantaa lähdettiin 70-luvulla pelastamaan, eivät olleet kovin kummoisia. Olisi hienoa päästä paikan päälle katsomaan missä mennään nyt!

vuotias poitounaasivarsa
Jos reissua rakennetaan Asinerien varaan, niin sinnehän pääsee näiltä suurilta kentiltä vuokra-autolla. Lähempänäkin on kenttiä, mutta niihin lentojen hinnat olivat paljon korkeammat. Itse valitsisin Toulousen Pariisin sijaan siksi että noin suuressa kaupungissa vuokra-autolla ajaminen voi olla hiuksia harmaannuttavaa. Onhan Toulousekin toki iso kaupunki, mutta ihan eri luokkaa kuin Pariisi (lisäksi google maps näyttää että Toulousen kentältä pääsee hermoilematta pois).

Matkalla Asinerieen reitti menee Bourdeauxin ohi, joka voi olla noin muuten hankala järjestää suorien lentojen puuttuessa.

Tsekkasin lentojen hintoja suunnilleen puolen vuoden päähän Momondosta. Nämä ovat maksimissaan yhdellä vaihdolla lentoajan ollessa max 10 tuntia per suunta.
Lyon - Asinerie 532 km, lennot noin 260e
Toulouse - Asinerie 411 km, lennot noin 240e
Pariisi - Asinerie 455 km, lennot noin 200e

Muun aasohjelman runkoa kannattaa suunnitella netin avulla. Les Anes de la Vallee su Lot sijaitsee suht lähellä ja kotisivutkin olivat englanniksi. Aasin vuokraus maksaa 50 euroa päivässä ja sivuilta löytyy valmiit kartat. Omistajat neuvovat aasiystävällisten majapaikkojen kanssa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti