keskiviikko 29. syyskuuta 2021

Valokuvaaja Jannica Grönmark otti Muulista satumaisia metsäkuvia!

Kaikki kuva: Jannica Grönmark / @jgfotooy ja https://jgfoto.fi/kuvat/
Jannica etsi kesän lopulla hevosmalleja portfolioonsa, toiveena oli joko metsäkuvaus tai viljapelto. Tarjosin Muulia, onhan se puoliksi hevonen ja satumainen metsäkin oli jo mielessä. Vakkarimaastoreittimme varressa on nimittäin pieni "satumetsä", eli sellainen sammalpeitteinen metsä, jossa on hyvin vähänlaisesti muuta aluskasvillisuutta. Metsä ei oikein osu reitin varrelle, joten kävin sen vielä etukäteen tsekkaamassa että se on paikallaan, en ollut nimittäin ratsastanut siellä ainakaan puoleen vuoteen.

Kuvauspäivä sovittiin sen kyseisen viikon ainoalle nätille päivälle, eli ettei sada vettä ja auringonkin pitäisi paistaa. Ja mitä vielä. Ratsastaessani metsää kohti, alkoi sataa sen verran, että jäin hetkeksi kuusen alle pitelemään sadetta Muulin kanssa.

Pilvinen taivas teki metsänkin tosi hämäräksi eikä oikeastaan saatu metsään aurinkoa ollenkaan. Eikä varmaan tarvitse sanoa, että kun sitten parin tunnin päästä ratsastin takaisin tallille, olivat pilvet muisto vain ja aurinko paistoi siniseltä taivaalta. No, elämä on.

Jannican kanssa otettiin kuitenkin mahtavia kuvia! Ratsastin Muulin siis kohteeseen ja metsässä riisuin siltä kamat lukuunottamatta mustaa naruriimua ja pitkää narua. Muuli olisi saattanut pysyä metsässä pitelemättäkin, mutta olisi yhtä hyvin saattanut poistua paikalta, joten parempi pitää se narussa. Naru oli pitkä, joten asensin vain itseni mahdollisimman kauaksi Muulista ja yritin asetella narun mättäiden taakse piiloon, jotta Jannicalla olisi photoshoppaamista mahdollisimman vähän.

Muuli sai kuljeksia sammaleella heiniä etsien ja se toimittikin tehtäväänsä oikein mielellään.

Lopuksi otettiin vielä vähän ratsastuskuvia kun laukkasin metsäpolkua edestakaisin Muulin kanssa. Muuli oli siinä muuten aika hanakasti lähdössä kotiin, tein melkoisesti duunia että sain sen ensimmäisen pyrähdyksen jälkeen palautettua takaisin lähtöpisteeseen. Mutta ahkerasti palkkaamalla se tajusi että tässä tehdään oikeastaan vain laukannostoja.

Julkaisin ratsastuskuvat jo aika tuoreeltaan Instassa ja ne saivat älyttömästi tykkäyksiä ja kommentteja! Selkeästi laukkakuvat metsässä olivat aika harvinainen idea, yleensähän laukkakuvia on totuttu näkemään sänkkäripellolla, muillakin pelloilla ja tietenkin hiekkarannoilla. Metsässä kuvaaminen on tietenkin haastavaa kun puunperkeleet tulevat eteen, mutta tällaisessa harvapuisessa satumetsässä se onnistui upeasti!

Muuli on ihanan tarkka ja puista näkee kuitenkin että liikettä oli!

Ja tässä loputkin kuvaussession tulokset, olen aivan haltioissani näistä!!

Jannica asuu Järvenpäässä, tästä pääset vielä Instagramiin ja tästä kotisivuille.


Tässä kuvassa taisin olla saamassa ns elämäni kyytejä, kun Muuli rallitti sen minkä kavioista lähtiEi kommentteja

Lähetä kommentti