perjantai 25. syyskuuta 2020

Muulipaita, rakkaudella kaikille muulitytöille! + ARVONTA!


Postaus sisältää affiliate-linkin ja se on merkitty * merkeillä

Reilu kuukausi sitten näin ulkomaisessa Facebook-ryhmässä myynnissä muuliaiheiden T-paidan. Ongelma oli vain se, että kuvassa oli mammuttiaasi eikä muuli, mutta paidan slogan oli mielestäni kiva. Mulegirl, just like a cow girl, only much cooler, siinä luki.

Googlasin muulipaitoja, jossain olisi oltava samantyyppinen mutta paremmalla kuvalla. Ovathan muulinomistajat laatutietoista väkeä eivätkä halua mitään sekundaa. Tuloksena oli kuitenkin vain pettymys, T-paitafirmat olivat kyllä käyttäneet slogania, mutta paitojen kuvat olivat googlen kuvahaun tuloksia sanahaulla "free vector art mule", ja kun tuolla hakee, tulee muulikuvien lisäksi rutkasti myös aasi- ja hevoskuvia.

Ajattelin, ettei oman T-paidan tekeminen voi olla kovin vaikeaa ja osaanhan käyttää auttavasti Photaria, joten tuumasta toimeen. Valitsin minusta ja Muulista kivan ratsastuskuvan ja aloin käsitellä sitä kaksiväriseksi. Lisäsin tekstin käyttäen koneen valmiita fontteja ja taustalle piirtelin pinkkiä suttua. Lopputulos oli järkyttävä.

Tässä kohtaa ymmärsin, etten kehtaisi edes itse pukeutua suunnittelemaani paitaan, joten mietin kuumeisesti, kuka voisi minua projektissa auttaa. Suurena muulifaninakin tunnettu graafinen suunnittelija Eva tuli mieleen nopeasti. Hän nimittäin teki vuosi aiemmin hienon värityskuvan Muulista ja hänellä on oma T-paitakauppa, jossa hän myy paitoja ja muita tuotteita.

Kaikki postauksen kuvat otti Aino Holmberg, kiitos!

Kysyinkin siis, jos hän voisi joko suunnitella minulle kuvan maksua vastaan tai tehdä paidan myyntiin omaan verkkokauppaansa.  Toivoin kovasti, että hänen verkkokaupassaan olisi pienen muulipaidan mentävä kolo, koska se säästäisi minut tilausrumbalta. Ja tadaa, olihan siellä!

Laitoin Evalle heti referenssikuvan, kuvan näkemästäni paidasta ja hän ryhtyi työhön.

Eva kertoi omassa blogissaan paidan syntytarinan jo aikaisemmin. Postauksessa on mukana myös vaihekuvia, joten kannattaa katsoa miten paita syntyi! Ei ole ihan niin yksinkertaista kuin voisi kuvitella, koska hän piirsi kirjaimetkin itse sen sijaan, että olisi googlannut "free windows fonts". Kirjaimet ovat muutenkin juuri sitä Evan alaa, joten hän ei tietenkään käyttäisi valmiita fontteja.

Parin viikon aikana näin pieniä otoksia kehitystyöstä Evan Instagramissa ja lopulta suunnitelma oli loppusilausta vailla! Eva laittoi sen minullekin nähtäväksi ja wow, se oli upea! Muulia oli käytetty melkein millintarkasti mallina, mutta ratsastajasta Eva oli tehnyt geneerisemmän. Muulille lisättiin loppumetreillä vielä takavyö ja rintaremmi, kumpikin ovat hyvin muulimaisia varusteita lännensatulan takavyön lisäksi ja lisäisivät paidan muulimaisuutta. Samalla Evan mukaan kuvaan tuli hieman lisää kolmiulotteisuutta.Eikä sitten mennyt kauaakaan, kun vastaanotin oman versioni paidasta postitse! Ensimmäisen paidan sain ikäänkuin yhteistyönä siitä hyvästä, että otimme tallilla minusta ja Muulista kuvia paita päällä! Näin Eva sai verkkokauppaansa erittäin edustavia ammattilaistasoisia markkinointikuvia ja minä tietenkin samalla kuvia tähän blogiini!

T-paita on aivan ihana! Se on tummanharmaa ja laadukasta kangasta, ei ollenkaan sellainen ohut lörppö, joita paidat nykyään tuntuvat olevan. Malliltaan paita on pitkä, joten selkä ei varmasti vilku pidemmältäkään muulitytöltä.

Tuo termi mule girl voi tuntua vähän hassulta kun sitä oikein miettii. Eihän kyse ole muulien ajamisesta, vaan ratsastamisesta. Termi on kuitenkin vakiintunut yhdysvaltalaisten muuliharrastajien keskuudessa ja sillä tarkoitetaan nimenomaan naista, joka harrastaa muuleilla. Cowgirl on varmasti terminä tutumpi ja tarkoittaa tietenkin samaa, kuin cowboy. Eli suomeksi karjapaimenta, mutta nykyään sillä viitataan hieman laajemminkin lännenratsastajiin. Suomessa yleinen termi "hevostyttö" ei suorana käännöksenä näytä olevan käytössä englanniksi, eli "horse girl" ei tässä yhteydessä ole ainakaan kovin laajasti käytetty. Jos joku tietää tarkemmin, niin kommenttiboksissa saa vapaasti kertoa!

No jokatapauksessa, paidan slogan oli jo jollekin asteelle vakiintunut ja erittäin hyvä tällaisella fanaattiselle muuliharrastajalle! Kun aasituotteita löytyy jo jonkin verran, ovat muulit niin pienen harrastajaporukan juttu, ettei meille tuotteita ole olemassa. Ja jokainen, joka jotain lajia intohimoisesti harrastaa, haluaa hankkia myös asiaankuuluvaa oheissälää. Eikai meillä muuten olisi lemmikkikauppojen seinät täynnä rotutarroja ja koiranruokahyllyt tulvillaan roturuokia, joissa ei ole juurikaan eroa toisiinsa. Kaikella rakkaudella, mutta kissat ja koirat ovat lihansyöjiä. Mennään tähän joku toinen kerta.

*T-paita on nyt myynnissä ja sen voi ostaa täältä*. Jos ostat paidan, tai jonkun muun tuotteen Evan nettikaupasta tämän linkin kautta, tuet muuliharrastustani 3% paidan ostohinnasta, wuhuu! Kyseessä on siis affiliate-linkki.

Voit myös osallistua paita-arvontaan ja voittaa paidan haluamassasi koossa itsellesi! Palkinnon sponsoroin yksin minä, eli maksan tilauksen puolestasi ja pikkukätösin postitan paidan juuri Sinulle!

Laitan saman arvonnan pyörimään Facebookiin ja Instaan ja triplaat mahdollisuutesi kun osallistut kaikilla somekanavilla! Otan arvonnassa huomioon kaikki kommentit, jotka on annettu viimeistään 15.10.2020, arvonnan suoritan muutaman päivän sisällä arvonnan päättymisestä.

Täällä blogissa osallistuminen onnistuu jättämällä tämän postauksen alle kommentin, jossa näkyy sähköpostiosoitteesi. En julkaise kommentteja ollenkaan, joten sähköpostisi jää vain minun tietooni ja nappaan osallistujat sitten arvontahetkellä arvontakoneeseen.

Olen voittajaan yhteydessä henkilökohtaisesti ja sovitaan siinä sitten yksityisviestillä tai sähköpostilla paidan koko ja toimitusosoite, näitä ei siis blogin kommenttiin tarvitse kirjoittaa, pelkkä sähköpostiosoite riittää.

Lisäys 16.10. Muulipaita on nyt arvottu ja voittokommentti jätettiin Instagramin kautta! Voittajaan olen jo ollut yhteydessä henkilökohtaisesti.

2 kommenttia

  1. On kyllä aika Windows fonttia ja sekalaisia vector kuvia se muuli-designin tarjonta! Ja missä kuva siitä sun alkuperäisestä yritelmästä, nyt nousi mielenkiinto siihen miltä se näytti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, mä oon onneks poistanu sen aikaa sitten, mutten saattaisinkin julkaista sen kamaluuden jossain :D Käytin siinä samaa ratsastuskuvaa, muokkasin sen photarissa kaksiväriseksi, kirjoitin kivalla western-fontilla (Windowsin valikoima) tekstit ja yritin sprayata spraylla ja hiirtä käyttämällä ratsastuskuvan taustaan pinkkiä :D Voin kertoa, ettet menettänyt mitään kun et näe sitä.

      Poista