keskiviikko 1. heinäkuuta 2020

Sunnuntaina kannattaa suunnata Virroille, sillä silloin siellä huipentuu kesän muulimiitti!

Kuva: Milla Vehkamäki
Suomen Aasiyhdistys järjestää yhdessä Monosen tilan kanssa tämän kesän Muuli- ja aasimiitin! Minä olen tietenkin mukana kuin pukama ja Muuli tietenkin myös. On todella luksusta osallistua viikonloppuleirille, jonka eteen en ole itse tehnyt sekuntiakaan töitä, ah!

Runsaista ennakkomainostuksista huolimatta muuleja tulee leirille vain kaksi, siis tämä minun muulini ja leirin järjestäjän Anun vuodenvaihteessa Suomeen saapunut muuli Lulle. Lulle onkin hauska peli ja kiva nähdä se ensimmäistä kertaa livenä. Se on tennessee walkerista ja tuotu Saksaan Yhdysvalloista. Sieltä se on myyty Ruotsiin ja Lullesta on kerrottava, että se oli myynnissä samoihin aikoihin reilu neljä vuotta sitten, kun olin ostamassa omaa muuliani. Sen hinta Saksassa oli vain silloin todella kova, joten se ei oikeastaan tullut edes kysymykseen. Näin jälkikäteen ajatellen olisin säästänyt kuitenkin pitkän pennin, jos olisin sen silloin 7000 eurolla ostanut.

No se siis myytiin Ruotsiin ja siellä se tuli viime syksynä myyntiin. Vinkkasin muulista Anulle, joka ryhtyi tuumasta toimeen ja nyt tämä muulitamma asuu Virroilla.

Meillä on viikonloppu täynnä ohjelmaa! On kuulkaas maastoa, valmennusta, varusteiden katsomista, muulien mittailuja (kuinka muulimaisia ne ovatkaan) ja treenaamme myös muuliesitystä varten, jota voimme tulevaisuudessa esittää muissakin tapahtumissa. Meidät on myös Muulin kanssa haastettu tekemään kouluratsastusliikkeitä (ja vähän esteitäkin) kouluhevosen rinnalla. Jännä nähdä kumpi saa isommat aplodit.

Pakkaan mukaan sekä länkkävarusteet että enkkuvarusteet kaikkine oheishärpäkkeineen. Itselleni pakkaan tietenkin sekä valkoiset kisahousut että farkut, koska tyyli ennen kaikkea.

Treenasimme eilen tunnilla pohkeenväistöjä, koska ne ovat osa dressagenäytöstämme. Voin kertoa, ettei kovin vahvasti mennyt ja siihen kun lisätään kummankin osapuolen jännitys, saatamme mennä väistöä tai saatamme hyvinkin olla menemättä. Todennäköisesti jokin liike tulee, mutta en ole varma onko se juuri väistö. Mutta ei se mitään, tarkoitushan on esitellä yleisölle (odotamme paikalle n 20 henkilöä) muulien parhaita puolia ja ne ovat ehkä maastossa, eivät välttämättä kentällä.

Jos liikut Virroilla sunnuntaina, niin tule ihmeessä paikalle! Tapahtuma on sunnuntaina kaikille avoin ja ihan ilmainen. Alla on vielä tapahtuman virallinen mainos

Ei kommentteja

Lähetä kommentti