torstai 2. heinäkuuta 2020

Seuraaviin matkaratsastuskisoihin toivotaan pukuteemaa, Team Muuliprojekti ottaa osaa asian vaatimalla vakavuudella!

Kisatyyliä voi arvela jo tästä otsikkokuvasta, jonka nappasi lahjakas Roosa Tanhuanpää tänä keväänä!
Kuten kaikki tietävät, oli tämän kesän kisakausi melkoisen surkea, kun koronan takia kisoja peruttiin eikä kisameininki ole käsittääkseni oikein lähtenyt rytinällä liikkeelle vieläkään, kun osallistujatkin ihan ymmärrettävästi arastelevat osallistumista.

Me ei arasteltu, koska ilman koronarajoituksiakin matkaratsastuskilpailut ovat aika vähäkontaktisia. Osallistujia on melko vähän, yleisöä ei ollenkaan ja kisakeskuksessa ollaan vuorotellen, joten tällainen tavallinen seuratason puksuttaja ei edes näe kaikkia muita kilpailijoita päivän aikana.

Ensimmäisissä tämän kesän kisoissa me oltiin kesäkuussa ja kisapostaukseen pääset tästä. Matkakisojen suhteen kisakalenteri ei ole kovin aurinkoinen. Tähän mennessä kipasta löytyvät vain yhdet meille sopivat kisat ja niihin juuri eilen ilmoittaduin. Kilpailut ovat Sastamalassa Illossa 11.7. Lisäksi elokuussa ratkotaan SM- ja AM-mestaruudet, mutta seuraluokkia ei ole ollenkaan, enkä ole varma olemmeko tarpeeksi fitejä osallistuaksemme 30 km alueluokkaan, jossa miniminopeus on 10 km/h. Tuo on kuitenkin pienenä tavoitteena, joten ensi viikon kisoissa pyrin saavuttamaan tuon keskinopeuden, jos se tulee helpon oloisesti niin sitten saatan maksaa alueluvan vielä tälle vuodelle osallistuakseni SM-kisoihin.
Koska kännykkää ei saa räplätä selässä ja olen surkea arvioimaan nopeutta, piirsin itselleni kartan kisareitistä ja merkkasin siihen osan risteyksistä. Merkkasin risteykseen kuljetun matkan ja ajan, jolloin siinä pisteessä olisi hyvä olla. Ensimmäinen aika on niille, jotka kulkevat reitin 14 km/h (4,2 min/km) eli maksiminopeudella ja toinen aika on sitten meikäläisille, jotka pyrkivät saamaan edes hyväksytyn tuloksen vauhdilla 8 km/h (7,5 min/km). Harva menee reitin tasaista vauhtia, vaan moni ottaa alussa hyvät vauhdit ja tulee lopun rauhallisemmin, mutta koska Muuli on oikeasti aika hidas, on minun taktiikkani pakertaa matka läpi tasaisella nopeudella ja siinä auttaa, kun tiedän kartasta että missä pisteessä pitäisi olla mihinkin aikaan. Kilpailureitin kartta oli jo julkaistu tapahtuman Facebook-sivulla, eli se ei ole mikään salaisuus. Reitti on siis tasan 19 km pituinen.
Kipassa on syyskuulle kyllä vielä Matkalaukan kisat Vesivehmaalla mutta matkakisoilla on tapana tulla ja mennä, joten tuo on vasta alustavana varauksena omassa kalenterissani. Vesivehmaa olisi myös sopivan matkan päässä.

Sastamalan kisat ovat siitä erikoiset, että lähdöt ovat iltapäiväpainotteisesti ja seuraluokan startti on tämän hetken aikataulun mukaan vasta 18.30! Kisojen nimi onkin sopivasti Midnight Riding, vaikka toki me tulemme maaliin jo vähän ennen yhdeksää. Kotona olemme kuitenkin vasta puoliltaöin, kisapaikalle ajelee kopin kanssa luultavasti sellaisen 2,5 tuntia. Kisoissa on lisäksi pukeutumisteema, johon muulitiimi lähtee mukaan siitä mistä aita on matalin. Itseni ja muulin varustan westernkamoilla, mutta olen hankkinut myös lisärekvisiittaa lassosta, satulalaukuista ja juomaleilistä. Groomiksi lähtevä Aino on luvannut ehostaa itsensä ehdaksi intiaaniksi. Pukeutumisteema koski luultavasti alunperin vain ratsukkoa, mutta Team-Muuliprojekti pelaa varman päälle tuplatakseen voittomahdollisuutensa.
Ei näissä "tinderkuvien" tyylissäkään mitään vikaa olisi.. paitsi että kisoissa pitää  käsittääkseni olla ihan kunnon jousut ja kypärä. Kuva: Reetta Ollila
Tänään suuntaamme Muulin kanssa kohti Virtoja, jossa on alkamassa kesän muulimiitti! Sunnuntaina tilaisuus on avoinna myös yleisölle ja tarkemmat tiedot tapahtumasta näet tästä eilen julkaisemastani postauksesta. Nähdäänkö siellä??

Tässä samalla alkaa kesälomani toinen osuus, eli ihana 3 viikon loma! Tässä pääsee ihan hyvin jo lomafiiliksiin. Ai että!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti