sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

Muulin aktiivisuuskatsaus 32 päivän datan perusteella

Kirjoitin viimeksi, että olin valjastanut Muulin nilkkapannalla ja seurasin sen liikehdintää sen avulla. Nilkkapantana toimi vanha Polar Loop 1-aktiivisuusranneke, joka mittaa siis käytännössä vain askeleita ja niiden avulla aktiivisuutta. Kuljettua matkaa ranneke ei siis mittaa.

Viimeksi olin todella huolissani Muulin liikkumattomuudesta sen vapaapäivinä. Ja huolissani olen edelleen. Tosin keskimmäisen mittausjakson aikana muuli sai vapaallakin aikaiseksi yli 1000 askeleen päiviä, arvelin, että olin laittanut pannan jotenkin eri tavalla. Kolmas mittausjakso antoi jälleen hyvin matalia askelmääriä vapaapäiville, joten puolivälin vapaiden runsas liikkuminen lienee mittausvirhe.

Kun katsoin Polarin sivuilta mittaustuloksia huomasin, että noina kolmena päivänä ranneke näytti, että Muuli oli seisoskellut tunnin ajan. Noin 200 askeleen vapaapäivinä ranneke näytti, että se oli istuskellut. Eli jotenkin ranneke kuitenkin mittasi eri tavalla. Sehän ei voi mitenkään ihmisille tarkoitettuna rannekkeena ymmärtää muulin kohdalla seisomisen ja istumisen eroa. Ehkä ranneke oli eri päin, ehkä se oli kireämmällä tai löysemmällä. No oli niin tai näin, muutaman päivän korkeammat askelmäärät eivät vaikuta keskiarvoon niin paljon, että tulokset olisivat täysin kuraa.

Tulokset kertovat nimittäin edelleen, että Muuli ei vapaapäivinään liiku tarhassa juuri ollenkaan. Vain päivänä, jona sen kaveri Elsa lastattiin traileriin ja vetiin pois, oli ollut Muulilla aktiivinen. Aktiivisuusrenkaan mukaan se oli ottanut pieniä spurttijaksoja säännöllisesti pitkin päivää. Ehkä päivä oli tuulinen tai Elsan lähtö tosiaan vaikutti Muulin elämään.

Yksin ollessaan se ei enää seuraavina päivinä ollut mitenkään aktiivinen.

Alla on graafi Muulin liikkeistä. Päivät eivät ole ihan peräkkäiset, koska otin tuloksista pois ne päivät, kun ranneke ei ollut mitannut koko päivää, eli kun siitä oli akku loppunut ja se oli latauksessa. Otin pois myös sen päivän, kun laitoin rannekkeen takaisin, koska sehän ei mitannut aamua ja aamupäivää silloin ollenkaan. Tämä tarkoittaa siis sitä, että nimenomaan liikkumispäiviä jäi mittauksista pois, mutta olinkin kiinnostuneempi Muulin liikehdinnästä sen vapaapäivinä.

Kuva kannattaa klikata isommaksi.
Kirjoitin alle myös, mitä aktiivisuutta päivä on pitänyt sisällään.

Vapaapäivien keskiarvo oli 685 askelta. Jos en ota huomioon vapaapäiviä, joina askeleita oli yli 1000, on keskiarvo 272. Ja se ei muuten ole paljon se.

Haluatko SINÄ liikuttaa Muulia?


Nyt siis tilanne on se, että Muuli kaipailisi lisäliikutusta. Jos autoilet, olet säänkestävä, et pelästy ihan pikkujuttuja ja painat alle 60 kg, laita viestiä rosamiii@gmail.com . Jos et halua ratsastaa, mutta maastakäsittely ja vaikkapa naksutinkoulutus kiinnostaa, olet erittäin tervetullut!

Muuli asuu Tuusulan Nuppulinnassa todella mukavalla pikkutallilla, jossa on aidattu kenttä ja maastoja ja maastoseuraa. Oma valkku on puolestani tervetullut. Raha ei tule vaihtamaan omistajaa tässä diilissä. Kirjoitin hoitajan tarpeesta tarkemmin viime toukokuussa. Pysyvää hoitajaa emme kuitenkaan löytäneet, joten asia on jälleen ajankohtainen.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti