torstai 9. toukokuuta 2019

Suurimmat aasi- ja muulitapahtumat meillä ja Euroopassa vuonna 2019

Oletko suuntaamassa ulkomaille lomalle? Tsekkaa listasta, onko kohteessasi joku iso aasi- tai muulitapahtuma meneillään ja käy vierailulla!

Donkey Week, Donkey Sanctuary, Sidmouth, Englanti, 7-14.5.2019
Donkey Sanctuary järjestää vuosittain aasiviikon, jonka jokaisena päivänä päästään vierailemaan eri tiloilla, jotka eivät normaalisti ole avoinna yleisölle. Osallistujat pääsevät myös luennoille joilla kerrotaan paljon aaseista. Osallistujat varaavat majoituksen itse alueen hotelleista ja majataloista ja yhteiskuljetus löytyy.

Bishop Mule Days, Bishop Kalifornia, USA, 21-26.5.2019
Tämä tapahtuma on Yhdysvalloissa suurin muulitapahtuma ja kerää yhteen satoja muuleja omistajineen. Luokkia on laidasta laitaan ja illalla alueella on kantrimusiikkia ja grillailua. Paikalle kannattaa tulla useammaksi päiväksi ja suurin osa yleisöstä majoittuu matkailuautossa karavaanialueella. Vuokraa siis RV ja hurauta paikalle. Tapahtuma järjestetään aina vuosittain toukokuun viimeisenä viikonloppuna eli vuonna 2020 se on oletettavasti 19-24.5.2020.

Eselfest, Freiburg, Saksa 1-2.6.2019 (mainos alla)
Mainos oli Facebookissa, mutta lisätietoa pitäisi löytyä Esel.org-sivustolta jossain vaiheessa ennen tapahtumaa

Esel- und Mulitreffen, Paaren im Glien (lähellä Berliiniä), Saksa, 17-18.8.2019
Saksan aasi- ja muuliyhdistysten tapaaminen.

Donkey Breed Society, Supreme Championship Show, Warwickshire (lähellä Birminghamia), Englanti, 17-18.8.2019
Tapahtuma kokoaa yhteen Englannin parhaat aasit omistajineen ja aasit ja muulit kilpailevat erilaisissa käyttöluokissa ja näyttelyluokissa. Paikalla kannattaa ehdottomasti olla molemmat päivät.

Aasi- ja muulikurssi, Pukkila, 23-25.8.2019
Hutkon Laama- ja eläintila ja Suomen Aasiyhdistys järjestävät aasi- ja muulikurssin! Paikalle voi tulla oman muulin tai aasin kanssa mutta jos omaa ei ole, leirin ajaksi saa aasin lainaan. Ohjelmassa on maastakäsittelyä, ratsastusta (painorajojen puitteissa), ohjasajoa ja ajoa sekä laavuretki taluttaen tai ratsain (edelleen painorajojen puitteissa).

Ruotsin aasipäivät järjestetään yleensä elokuussa, mutta tämän vuoden päivämäärää ei vielä julkaisuun mennessä ole ilmoitettu. Tutustu lisää Ruotsin Aasiyhdistyksen kotisivuilla.

Feria de la mula, Malaga, Espanja, suunnilleen 12-13.10.2019
Arenasin kaupungissa Malagassa järjestetään oma feria eli juhla muuleille! Kaksipäiväistä feriaa on vietetty jo 23 vuoden ajan ja se kokoaa kaupunkiin runsaasti muuleja. Vuonna 2018 päivämäärät olivat 12-13.10.2018 ja päivät ovat suunnilleen samat joka vuosi.

Salon Cheval on Belgiassa Monsissa/Tournaissa vuorotellen järjestettävä hevostapahtuma, josta minulla ei  ole sen enempää tietoa kuin että julisteessa luvataan paikalla olevan myös aaseja! Vuoden 2020 päivämääriä ei vielä ole, mutta vuonna 2019 tapahtuma oli Monsissa 2-3.3.2019 ja Tournaissa sen pitäisi olla lokakuussa 2019.

Salon du Cheval Paris on Ranskan suurin hevosmessu ja mukana on myös kattava kokoelma aaseja ja muuleja. Messut olivat vuonna 2018 marras-joulukuun vaihteessa. Vuoden 2019 päivämääriä en löytänyt vielä mistään.

Salon International de l'Agriculture, Pariisi, Ranska, 22.2.-1.3.2020
Pariisin maatalousnäyttelyssä on runsaasti myös aaseja ja muuleja mukana. Tapahtumapaikalle on helppo kulkea Pariisista ja liputkin ovat vain noin 15 euroa/päivä.


Jos nämä tapahtumat eivät satu reissusi ajaksi, kurkkaa vielä nämä


Oletko vierailemassa Englannissa? Katso maatalousnäyttelyt ja muut tapahtumat, joissa aaseja saattaa olla mukana Donkey Breed Societyn mainiosta tapahtumakalenterista!

Ehkä menetkin Etelä-Saksaan? Kurkkaa Albmulin sivut. Kyseessä on muulitalli, jossa järjestetään myös kursseja ja vaelluksia. Julia puhuu hyvää englantia, joten mukaan vaan! Tänne päästäkseen on kyllä vuokrattava auto.

Yhdysvaltoihin? Kurkkaa American Mule Associationin tapahtumakalenteri. Kalenterissa on myös muita, kuin AMAn järjestämiä muuli- ja aasitapahtumia. Kiinnostaako muuliklinikat? Niihin pääsee aina kuunteluoppilaaksi pientä maksua vastaan. Lucky Three Ranchin sivuilla on hyvä lista klinikoista ja muistakin tapahtumista!
 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti