keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Muuliprojekti ehdolla Blogiexpossa, tällä kertaa Vuoden parhaaksi hevosblogiksi!

Blogiexpossa vuonna 2018. Kuva: Emmi Jormanainen
Playsson.net järjestää jälleen Blogiexpon hevosblogeille, bloggaajille ja muille hevosalan somevaikuttajille. Tällä kertaa esimerkiksi Instat ovat vahvasti mukana eikä blogin ole pakko olla pelkästään blogialustalla (Bloggerissa, Wordpressissä tai muussa), vaan blogia voi pitää vaikka juuri Instagramissa.

Tällä kertaa ennakkoon valittu raati valitsi kuhunkin kategoriaan neljä ehdokasta ja nyt ehdokkaat on julkaistu. Itse äänestys aukeaa kuitenkin vasta 25.2., eli tässä on hyvä hetki tutustua ehdokkaisiin ja valita kategorian parhaat. Kun kategoriat julkistettiin tammikuun alussa, spekuloin kategoriavoittajia jo silloin ja aika hyvin osasinkin arvata, mitkä somet voisivat olla missäkin kategoriassa!

Omasta mielestäni raati oli valinnut kategoriohin hyvän kattauksen sometileja ja ainakin itse löydän ehdokkaiden joukosta ne, joita itse tulen äänestämään. En äänestä omia suosikkejani, vain siksi että ne olisivat mukana, vaan sellaista, joka oikein erityisen hyvin sopii kategorian kuvaukseen.

Esittelen tässä perinteiseen tapaan oman kategoriani kilpasiskot. Toivon heille kaikille voittoa tässä kategoriassa, kaikki ovat sen ansainneet ja nyt kerron miksi.

Tässä ensin kategorian esittely ja ehdokkaat.
Lähdetään ensin siitä, että jokainen blogi (Muuliprojektia lukuunottamatta) on ollut olemassa tosi pitkään! Postaustahti vuosien varrella on tietenkin muuttunut bloggaajan elämän ja harrastuksen määrän mukaan, mutta näyttää vahvasti siltä että jokainen näistä blogeista on olemassa vielä vuoden päästä, se ei ole mikään itsestäänselvyys.
Kavioliitossa 30v eli Katja Ståhl tuottaa kirjoittamisen ammattilaisena laadukasta ja viihdyttävää sisältöä ja tällä hetkellä blogin punainen lanka seurailee omakasvattivarsan, Hilpan, uraa. Hauskaa lukea ja nähdä konkreettisesti miten helppoa varsasta asti käsitellyn hevosen koulutus voikaan olla kun itse on ankkurin lailla roikkunut oman laumasta lassotun villieläimen perässä.
Ride love laugh-blogin takana on Tukholmassa asuva Rosita Dahlberg, joka on blogannut väsymättömästi omista vuokrahevosistaan ja nyt myös koirahauvastaan. Viime syksynä pelkäsin, että blogi loppuu kokonaan mutta luovan tauon jälkeen sisältöä on ilmestynyt jälleen mukavalla tahdilla. Sisältö on pysynyt koko ajan monipuolisena eikä blogi ole pelkkää ratsastusta tai pelkkää valokuvausta vaan kaikkea sopivassa suhteessa.
Dancing on four legs-blogia kirjoittaa Turussa asuva Essi Sohlman, joka on vielä toistaiseksi blogannut treenihevosistaan, mutta stay tuned, hieno juttu on tapahtumassa Essin elämässä ihan pian! Tämäkin blogi on ollut olemassa mukavan pitkään ja vahvasti olemassa edelleen. Ulkoasusta isot pisteet, sen tekijä on sama kuin täällä Muuliprojektissakin. Ulkoasu näkyy tietenkin parhaiten tietokoneen kautta.

Mitä Muuliprojektin "menestymiseen" tulee, se noudattanee viimevuosien trendiä. Vuonna 2016 Muuliprojekti oli Tätiblogigategoriassa viimeinen. Vuonna 2018 oli blogi äänestetty kategoriaan Positiivinen erottuja, jääden taas viimeiseksi. Sain kuitenkin raadin erikoispalkinnon "Vuoden motivaattori", joka tuntui tosi kivalta! Olin tuohon aikaan aika aktiivinen hevosbloggaajien Whatsapp-ryhmässä ja bravuurini olivat tosi pitkät arvostelut muista blogeista.

Tänäkin vuonna kategorian muut blogit ovat sen verran kovatasoisempia ja pitkään olemassaolleita että olisi ihme, jos sijoitukseni olisi joku muu kuin viimeinen. Mutta jo ehdokkaaksi pääseminen on tällä alalla hieno juttu! En siis hetkeäkään miettinyt, kun Penina Playssonilta kysyi, otanko ehdokkuuden vastaan. Mihinkäs tyrkky pyrkyri nahkoistaan pääsee (lähde: hevostalli.net).

Ei kommentteja

Lähetä kommentti