sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Muulia tervehtimässä

Kävin eilen katsomassa Muulia mieheni kanssa. Mies toimi kuskina ja siivosi tarhan, itse kuvasin sekä uuden padin että myyntiin tulevan padin. Muuli oli kuten ennenkin, epäluuloinen ja piilotteli Elsan takana. Kyynärsauvat herättivät siinä suurta epäluuloa, joten siitä keksin pienen harjoituksen. Siedätin sitä kyynärsauvaan niin, että pystyin sivelemään sillä joka puolelta. Kuvasin tästä myös videon, mutta koska yritin saada taltioitua siihen Muulin hännänliikkeet (kertovat erittäin hyvin Muulin turhautumisesta), jäivät pään ilmeet osittain dokumentoitua. Video on siis aika tylsä ja suoraan puhelimesta YouTubeen ladattu, mutta ehkä se jotakuta kiinnostaa.

Uuden padin löysin western varusteiden kirpputorilta Facebookista. Se on hieman muotoiltu edestä korottava neopreenipohjainen padi ja kokokin oli ihan oikea. Viimeksi kun ostin edestä korottavan padin, oli sen myynti-ilmoituksessa pituutena 67 cm. Kotona paljastui, että pituus oli 76 cm. Padi korotti muutenkin ihan turhan paljon sen liiallisen pituuden lisäksi, joten olisin myynyt sen jokatapauksessa, en vain ollut saanut aikaiseksi.

Uutta padia en kokeillut selkään satulan kanssa, mutta eiköhän se pian pääse Muulin selässä neitsytmatkalleen. Satulan alla jakkaralla se näytti oikein sopivalta. Se on myös leveämpi kuin muut padini eli tulee kyljellä vanhoja padeja alemmas. Toivottavati grippipohja auttaisi satulan pyörähtämisongelmaan selkäännousussa eikä satulavyötä tarvitse sen takia kiristää hampaat irvessä turhan tiukalle.


Muuli on voinut hyvin ja saanut mukavasti liikuntaa. Tällä viikolla se sai uudet pitävämmät hokit ja on ollut kahdesti tallilla. Tänään sen toinen vakkariliikuttaja vie sen maneesille tehotreeniin, koska kenttä ja maastot ovat aika jäisiä tällä hetkellä, hokeista huolimatta. Menen itsekin maneesille katsomaan ja kuvaamaan, joten materiaalia on luvassa. Mahtavaa nähdä Muuli hyvän ratsastajan alla jälleen!

Ja tässä kuvia tallikäynniltä.

Uusi Reinsman pad


Kun on näin pitkäpäinen eläin, on hyvä että puhelimessa on laajakuva myös etukamerassa.


Uudet hokit


Uusi olkipaali oli avattu aiemmin tällä viikolla. Koska tämän oljen kuiva-ainepitoisuus on noin 650 g/kg on se pakko avata paalista kokonaan ja pyöräytellä ympäri, ettei se ala homehtua. Mieheni käänsi siis kaiken oljen kertaalleen ympäri ja itse toimin laaduntarkkailijana. Kourallisen huonoa olkea löysinkin ja heitin pois. Pakkasella tällainen olki toimii, mutta kun pakkaset loppuvat, on seuraavat oljet haettava muualta ja oljen on oltava ihan kuivaa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti