perjantai 19. helmikuuta 2016

18 tuntia muuliin!

India on huomenna 7.15 Naantalin satamassa josta se jatkaa matkaansa rekan kyydillä suoraan uuteen talliinsa Porvooseen.

Hollantilainen kuski soitti minulle eilen ja kertoi vähän kuulumisia ja aikataulua. India ei ole kuulemma autossa juurikaan syönyt, mutta tallissa ollessaan syö vähän. Kuski sanoi pitävänsä sitä silmällä ja yrittää tarjota sille erilaisia heinälaatuja. Kyllähän moni hevonenkin syö aika vähän kuljetuksen aikana ja Indialla on vielä todella pitkä matka. Sanoin kuskille että jos saa olkea jostain niin kannattaa kokeilla sitä kun se on tottunut syömään olkea.

Ja jotain kuski vielä kertoi (vähän huono englanti) että sitä oli varoiteltu että India juoksee nopeasti traileriin vai trailerista pois, mutta hänelle oli sattunut lucky day eikä ollut mitään ongelmia. Ja kuulemma tosi sweet ja kind ja kaikki haluaa tulla katsomaan sitä.

Nyt just tätä kirjoittaessa kuski soitti taas, oli Tukholmassa odottelemassa laivaa. Kysyin onko muuli syönyt yhtään paremmin niin oli antanut donkeylle olkea ja se oli alkanut syömään sitä heti. Ja sitä riitti vielä traileriinkin matkalle,

Kuski siis puhui koko ajan aasista, eli jännä nähdä mitä sieltä tulee ;) (tämä on siis vitsi, en epäile hetkeäkään että sieltä tulisi oikeasti aasi).

Suomessahan on melko kylmä just nyt verrattuna Andalusiaan. Nepal olisi ollut koulutuksessa Barcelonan lähellä jossa onkin jo paljon viileämpi ilma, mutta India on ollut etelässä koko ajan. Eilen iski kamala loimipaniikki kun en tosiaan ole uskaltanut ostaa yhtään loimea koska en tiedä sen loimikokoa ollenkaan. Onneksi kaverini kanssa on ollut puhetta asiasta ja hän kaivoikin minulle illaksi peräti 4 ikeakassillista eri kokoisia loimia (oletan että muuli on kokoa 135 tai 145) ja vielä tallinomistajalta 2 kassillista. Tänään hain vielä toiselta tallilta kaksi 135 koon loimea sovitukseen.

Tämä on todella luksusta kun on auto täynnä loimia ja siitä vain sovittelemaan! Kun ostaa liikkeestä ja toteaa epäsopivaksi, ehtii loimi kuitenkin karvaantua tai sitä ei jaksa lähteä palauttamaan tai tulee muita muuttuvia tekijöitä tai tai.. Rahat menee jokatapauksessa hukkaan,

Kuski lähetti juuri myös lyhyen videon jossa India syö olkia heinäverkosta autossa. Eli kyllä siellä muuli on kyydissä ;)

Huomisen aikataulu on sellainen että kuski tiputtaa ensin yhden hevosen johonkin (en oikein saanut selvää paikkakunnasta) ja tuo sen jälkeen Muulin. Muuli astelee Suomen maan kamaralle arviolta klo 12.00. Jännittävää!

Kuvia löytynee varmaan ensihätään Instagramista ja kunhan järkytykseltäni tokenen niin täältä blogista.

2 kommenttia

  1. Jännittävää! Kiva, että kuski on soitellut kuulumisia. :) Tsemppiä muulin vastaanottamiseen, odottelen innolla kuvia ja kuulumisia. -Muusi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuski vaikutti tosi mukavalta :) ja huomista varten latasin kameran molemmat akut valmiiksi. Onneksi yks kaveri tulee messiin niin saadaan kuvia, kunnon bloggaaja kuvaa ensin ja toimii vasta sitten ;)

      Poista